Mainos:

”Tilaa ja omaa rauhaa” – nuoren parin toive toteutui Pöytyällä

Aleksanteri-poika on syntyperäinen pöytyäläinen. Pikkumiehen päivät kuluvat lähinnä autojen parissa.
Aleksanteri-poika on syntyperäinen pöytyäläinen. Pikkumiehen päivät kuluvat lähinnä autojen parissa.

Anniina ja Ilari Kuukkanen olivat käyneet katsomassa omakotitaloja jo jonkin aikaa. Toivelista oli melko selkeä: kasvavalle perheelle haluttiin lisää tilaa, niin sisällä kuin ulkona. Omalla tontilla olisi myöhemmin kiva kasvattaa myös vihanneksia. Vielä silloin ei edes tiedetty, kuinka suuressa arvossa lisätila todellisuudessa olisi.

- Olimme rajanneet ajomatkan noin puoleen tuntiin Turun yliopistolta, jossa käyn töissä, Ilari kertoo.

Pöytyä oli siinä rajoilla. Pariskunta päätti kuitenkin lähteä katsomaan taloa.

Valoisa, suuri talo, isot ikkunat ja avara näkymä yli peltoaukean. Hyvät kulkuyhteydet Turkuun ja Pöytyän omat palvelut. Päätös oli valmis. Näytön jälkeen auto pysäytettiin tien viereen ja nuoripari kävi lyhyen neuvottelun. Sitten Ilari soitti Huoneistomarkkinoiden kiinteistönvälittäjälle, Kaleva Vähä-Parralle.

- Kävimme näytöllä marraskuun lopulla. Vuoden vaihteessa saimme avaimen ja pääsimme jo näyttämään uutta kotia Turussa vierailulla oleville sukulaisillemme, Kuukkaset muistelevat.

Kaupanteko sujui

Kaupat uudesta talosta tehtiin nopeasti, sillä laina oli varmistettu etukäteen, ja kuntokartoitus hoitui ongelmitta. Kaleva Vähä-Parta sai hoitaakseen myös edellisen asunnon myynnin.

- Kaleva sai kaupat hoidettua kotiin, vaikka ostajalla oli hieman eri näkemys joistain yksityiskohdista, Ilari kertoo.

Vähä-Parta on toiminut Huoneistomarkkinoiden kiinteistövälittäjänä reilut kymmenen vuotta ja tietää mitkä asiat kaupanteossa ovat tärkeitä.

- Yksityiskohdista päästään yleensä aina yhteisymmärrykseen, kun ostaja ja kohde löytävät toisensa, Vähä-Parta toteaa.

Maailma muuttui

Koti osoittautui Kuukkasille juuri sopivaksi. Mikkeliläisinä he olivat tottuneet maaseudun rauhaan, mitä he olivat Turun vuosinaan jääneet kaipaamaan. Pöytyän kodin ikkunoista eivät näkyneet naapurin seinät, vaan auringonlaskua sai ihailla aidon maalaismaisen yllä. Töiden jälkeen korvissa kaikui ihana hiljaisuus.

Vähän muuton jälkeen elämä muuttui, niin Kuukkasilla kuin kaikilla muillakin. Koronan myötä Anniina muutti kosmetologin vastaanoton ja kivijalkaliikkeensä Myrtilli-verkkokauppayritykseksi. Toimitilat siirtyivät kotitalon autotallirakennukseen. Ilarille löytyi työhuone kodin monista makuuhuoneista. Talo oli nyt todellinen aarre.

- Olimme onnekkaita, sillä etätyön tekeminen oli meille helpompaa kuin monelle muulle. Molemmille löytyi omat työhuoneet ja verkkokaupallekin riitti liiketilat, Ilari kertoo tyytyväisenä.

Etätyöskentely mahdollisti myös lapsen hoidon kotona. Kaksivuotias Aleksanteri ei vielä ole ollut päivähoidossa lainkaan. Anniina hoitaa yritystään, kun Ilari sulkee koneen ja liittyy Aleksanterin seuraan. Koko perhe saa nauttia lapsen ensimmäisistä vuosista saman katon alla. Pian seurueeseen liittyy jo seuraava tulokas.

Pöytyäläisiä

Koronan takia Kuukkaset eivät vielä ole ehtineet täysin tutustumaan pöytyäläiseen elämään kotipiirin ulkopuolella. Sen he ovat huomanneet, että aina kun jotain tarvitsee, on apu lähellä. Kaleva Vähä-Parta allekirjoittaa väitteen. Pöytyäläisyys on hän mieliaiheensa.

- Pöytyältä löytyy kaikkea: täällä on tilaa hengittää, mutta palveluita saa. Hoitopaikkoja on riittävästi ja seudun parhaat ulkoilumahdollisuudet ovat täällä. Ja sähkömiehen tai lumenauraajan löytää päivässä, ikänsä Pöytyällä asunut Vähä-Parta hehkuttaa.

Vähä-Parta pääsee kertomuksessaan juuri naisten Superpesis-joukkueesta Suomen parhaaseen Pöytyän kesäteatteriin, kun Kuukkasen perheen pieni Aleksanteri porhaltaa paikalle uudella autollaan sopivasti keskeyttäen.

Päiväuniaika lähestyy ja jätämme Kuukkaset omaan rauhaansa. Vain peurat jäävät katsomaan, kuka vieras kävi talossa.

Kuukkasen perheessä arki pyörii lapsen ehdoilla. Työt hoidetaan vuorotellen omissa etätyöpisteissä tai autotallissa olevissa liiketiloissa.
Kuukkasen perheessä arki pyörii lapsen ehdoilla. Työt hoidetaan vuorotellen omissa etätyöpisteissä tai autotallissa olevissa liiketiloissa.

Kiinteistönvälittäjä Kaleva Vähä-Parta myi myös Kuukkasten edellisen kodin Turusta.
Kiinteistönvälittäjä Kaleva Vähä-Parta myi myös Kuukkasten edellisen kodin Turusta.

Huoneistomarkkinat Oy LKV

Yliopistonkatu 30, Turku

02 277 1500 joka päivä 8-20

huoneistomarkkinat.com