Mainos:

Kotiruokaa vai korealaisia buneja?

Länsikeskuksen K-Citymarketin sisälle avautuu Food Factory, joka tarjoaa alueen laajimman ravintolatarjonnan. Kauppias Juha Jyllin unelma toteutuu pala palalta.
Länsikeskuksen K-Citymarketin sisälle avautuu Food Factory, joka tarjoaa alueen laajimman ravintolatarjonnan. Kauppias Juha Jyllin unelma toteutuu pala palalta.

Kaupan ja ravintoloiden yhdistymisestä on puhuttu kaupan alalla jo pitkään. K-Citymarket Länsikeskuksessa otetaan merkittävä harppaus alan edelläkävijäksi marraskuussa valmistuvan kokonaisuudistuksen yhteydessä. Raja ravintolan ja kaupan välillä on häilyvä, sillä nykyisin ruokaostokset viedään toisinaan kotiin, välillä ne syödään paikan päällä.

- Uudessa Food Factoryssämme tuotteet valmistetaan aina paikan päällä. Ruuat voi nauttia heti ravintoloissamme tai viedä mukanaan kotiin. Tuotteita voi toki tilata myös netin kautta, kauppias Juha Jylli selittää joustavaa konseptia.

Restaurant 3:n konsepti on tarjota kolminkertaisesti kaikkea.
Restaurant 3:n konsepti on tarjota kolminkertaisesti kaikkea.

Kolmesti kaikkea

Food Factory Restaurant 3 on nimensä mukaisesti ravintola, jossa kaikkea on kolminkertaisesti. Maanantaista lauantaihin tarjoiltavalla lounaalla vaihtoehtoja on aina kolme: liha, kala ja kasvis.

Lisäksi tarjolla on aina laadukkaat napolilaiset pizzat, burgerit ja ”loaded fries”, josta kustakin on aina tarjolla kolme makuvarianttia. Loppuviikkoisin lounastarjonta täydentyy korealaisilla ”buneilla” eli täytetyillä leivillä, joita saa koota oman mieltymyksensä mukaan, tai valita valmiista keittiömestarimme suunnittelemista vaihtoehdoista. Makumatkan voi tehdä myös newyorkilaisen leipämaailmaan suuntaan tai japanilaiseen sushipöytään, joka katetaan tuoreista raaka-aineista päivittäin.

Food Factory Restaurant 3:n keittiömestarina toimii Matias Peippo, joka on siirtynyt Food Factoryyn Harjattula Golfin ravintoloitsijan paikalta.

Food Factorysta löytyy muu muassa New York -tyylisiä kerrosleipiä, korealaisia buneja ja napolilaista pizzaa.
Food Factorysta löytyy muu muassa New York -tyylisiä kerrosleipiä, korealaisia buneja ja napolilaista pizzaa.

70 asiakaspaikkaa kaupan sisällä

Food Factory -konseptiin kuuluu, että asiakas voi noutaa ruokansa mistä tahansa Food Factoryn ravintolasta tai palvelupisteestä, nauttia ne heti paikan päällä tai ottaa mukaan kotiin tai työpaikalle.

Ravintolamaailma onkin pieni keidas kaupan sisällä, jonne tulee reilut 70 asiakaspaikkaa.

Restaurant 3:n tarjontaa täydentää jo aiemmin lämpimän vastaanoton saanut Food Factoryn oma sushikeittiö, jota luotsaa Food Factoryn Sushi-mestari Lauri Tonteri. Perinteisen sushibuffetin lisäksi Restaurant 3:ssa tarjolla on myös vaihtuva valikoima japanilaistyylisiä a’la carte –annoksia.

Kahvilamestari Liisa Hasun luotsaama Coffee Corner –kahvila lumoaa asiakkaan vastustamattomilla belgialaisilla vohveleilla, jotka viimeistellään Food Factoryn jäätelömestarin Hanni Kaartoahon käsin valmistetutulla italialaistyyppisellä artesaanigelatolla.

Food Factoryn omassa panimossa tullaan panemaan oluita paikan päällä, asiakkaiden silmien edessä.
Food Factoryn omassa panimossa tullaan panemaan oluita paikan päällä, asiakkaiden silmien edessä.

Makumatkan kruunaa kaupan oma panimo – Food Factory Brewery, jossa valmistetut uniikit oluet voit myös ostaa mukaan tai nauttia paikan päällä.

Uuden konseptin sinetöi Ruokamestari Katja Kiviahon Food Factory Kitchen, joka on kuin pieni ruokatehdas kaupan sisällä. Kitchenissä valmistuvat muun muassa Food Factoryn herkulliset patongit ja tuunatut kotiruuat, jotka täydentävät ainutlaatuisen laajan tarjonnan ruokatuotteita paikan päällä nautittavaksi tai kotiin vietäväksi.

- Haluamme, että Food Factory on alueen laajin ravintolapalveluiden tarjoaja, josta löytyy kaikille joka tilanteeseen sopivasti syötävää, kauppias Juha Jylli kiteyttää.

Food Factoryn tarjonnasta löytyvät raikkaan smoothiet, upeat salaatit ja tuoreet patongit paikan päällä syötäväksi tai kotiin vietäväksi.
Food Factoryn tarjonnasta löytyvät raikkaan smoothiet, upeat salaatit ja tuoreet patongit paikan päällä syötäväksi tai kotiin vietäväksi.

Pienpanimosta myös räätälöityä olutta

Food Factory Brewery -panimo aloittaa toimintansa aluksi IPA ja NEIPA-oluilla. Toiminnan käynnistyttyä tarkoitus on pitää yllä ainakin neljän oman oluen valikoimaa.

Panimomestari Eemeli Tuhkanen on valmistautunut tekemään pieniä eriä ja kokeilemaan erilaisia oluita.

- 400–500 litran keittoerä mahdollistaa sen, että voimme räätälöidä myös asiakkaille omia oluita. Tällöin niihin voidaan painaa asiakkaalle yksilöllinen etikettikin, kauppias kertoo.

Kaupassakäyntiä ja ruokailua ei Länsikeskuksen Citymarketissa nähdä enää erillisinä tilanteina, vaan ne nivoutuvat tiiviisti yhteen: toisinaan syödään kaupassa, joskus haetaan mukaan raaka-aineet tai valmiit ruoat, joskus tilataan ne kotiin.

Tässä artikkelisarjassa seuraamme, miten kauppias Juha Jyllin unelma Suomen parhaasta Citymarketista etenee.