Mainos:

Tämän sähköpyörän haluavat nyt kaikki - Tuplasti tehokkaampi akku kuin kilpailijoilla

Yhä useampi suomalainen kulkee työ- ja vapaa-ajan matkojaan sähköpyörällä, ja erityisesti ympärivuotiseen käyttöön sopivat fat- ja maastopyörät ovat nyt poikkeuksellisen suosittuja.

Tuplasti akkutehoa kilpailijoihin verrattuna

Kuntokaupan pyöräasiantuntija Henri Laine kertoo, että tämän syksyn kysytyin sähköfatbike on Suomessa kasattu FitNord Rumble 1000S, jonka akun kantama on optimioloissa jopa 200 km.

- Tässä pyörässä on 1008 wattitunnin tehoakku, joka on sähköpyörissä ennenkuulumaton. Saman hintaluokan pyörissä on yleensä noin 500 wattitunnin akut, eli noin puolet tästä kapasiteetista.

Laine kertoo myös muiden FitNordin fat-sähköpyörien olevan suosittuja juuri akkutehonsa vuoksi.

- FitNord Rumble-pyörissä on kaikenkaikkiaan poikkeuksellisen tehokkaat akut ja jo edullisimmissa malleissa akkutehoa riittää enemmän kuin kalliimmilla kilpailijoilla. Esimerkiksi alle 2000 euron Rumble 300 päihittää akkutehossa jopa muiden merkkien lippulaivamallit.

Ei hyydy talvipakkasilla

Kuntokaupan Laine kertoo, että tänä syksynä sähköpyöräkaupassa korostuu erityisesti ympärivuotisuus.

- Suomalaiset eivät halua rajoittaa pyöräilyä vain kesäkauteen, vaan nyt haetaan entistä enemmän pyöräilyratkaisuja myös talveen. Sähköpyörän hyödyt korostuvat lumessa ja sohjossa, jolloin sähköstä saa mukavasti apuja liikkumiseen.

Laineen mukaan sähköpyörällä voi ajaa myös pakkasella, kunhan huomioi muutamia talviajoon liittyviä seikkoja.

- Kovilla pakkasilla akun kesto ei ole kesäkelien tasoa, sillä varaus voi laskea noin kolmanneksella. Tätä varten talviajoon tulee varustautua tehokkaalla akulla, joka varmasti kestää ajettavan matkan. Lumessa ajamiseen soveltuu parhaiten paksuilla renkailla varustettu sähköfatbike, jossa on tehokas moottori. Rumble 1000S:n keskimoottorin vääntö on hurjat 100 newtonmetriä, joten tällä lumiset mäet nousee kevyesti.

”Hintataso tulee nousemaan”

Laine suosittelee hankkimaan sähköpyörän nyt, kun hinnat ovat edullisimmillaan ja kauppiaat tyhjentävät varastojaan ennen seuraavan kauden alkua.

- Tänä vuonna syysalennusten houkuttelevuutta nostavat entisestään alan vaikea globaali tilanne ja komponenttipula, jonka seurauksena ensi kauden saatavuus on hämärän peitossa ja hintataso tulee nousemaan.

Tämän vuoden viimeisiä pyöriä myydään nyt ja suosituimmissa malleissa myydään jo ensi kauden eriä. Esimerkiksi Rumble-fatbikeja ei millään riitä kaikille, joten kannattaa olla nopea, jos haluaa päästä vielä tänä syksynä ja tulevana talvena polkemaan.

Artikkelissa mainitut sähköpyörät

FitNord Rumble 1000S -sähköfatbike:

www.kuntokauppa.fi/fitnord-rumble-1000s-sahkofatbike

FitNord Rumble 300 -sähköfatbike:

www.kuntokauppa.fi/fitnord-rumble-300-sahkofatbike

Kaikki sähköpyörät:

www.kuntokauppa.fi/sahkopyorat