Mainos:

Saaristonäyttely ja kesätori viehättävät Forum Marinumissa

Kesällä Forum Marinumissa on koettavissa entistä laajempi, elämyksellinen Merikeskus, jossa upea saaristo tuodaan kosketusetäisyydelle. Uusi näyttely 40 000+ ja piha-alueen kesätori tarjoaa virikkeitä ja toiminallisuuksia kaiken ikäisille lomanviettäjille.

Saaristomeren saarien ja luotojen lukumäärän mukaan nimetty näyttely 40 000+ tuo yhteen saariston ihmiset, elämäntavan ja luonnon. Näyttely on täynnä hauskaa toiminnallista sisältöä, johon kaiken ikäisten kävijöiden on helppo tutustua. Vieraille tarjotaan elämyksiä, inspiraatiota sekä kohokohtia saariston tarjonnasta.

Mika Okko

Mika Okko

Minidokumentit tutustuttavat saariston asukkaiden elämään ja ääniteoksessa pääsee Turku-Tukholma -matkalle. Merelliseen maisemaan voi uppoutua videoteoksessa, joka kuljettaa katsojan ympäri saariston, vuodenajasta ja tunnelmasta toiseen. Kaarevan tilan seinille heijastettu pysäyttävä teos tarjoaa mahdollisuuden rauhoittua luonnon äärellä.

- Näyttelystä saa vinkkejä vastuulliseen matkailuun saaristossa. Saaristo tarjoaa upeita elämyksiä matkailijalle, mutta samalla sen ainutlaatuista luontoa pitää suojella. Näyttelyssä voi kokeilla pelejä, jotka osoittavat, miten oman arjen valinnat vaikuttavat meren tilaan, kertoo koordinaattori Selina Raunio.

Mika Okko

Merellinen Kesätori tarjoaa monenlaista ohjelmaa kesän viettäjille

Näyttelyteemojen tueksi Forum Marinumin edustalle on koottu toiminnallinen Kesätori, joka tarjoaa kesäkuukausina monenlaista tekemistä ja ideoita saaristomatkailuun. Kesätorilla on viikoittain vaihtuvaa ohjelmaa kymmenen viikon ajan. Ohjelmassa on muun muassa saariston yrittäjiä kertomassa parhaita vinkkejä saaristomatkailuun, pyhiinvaellusreittiin tutustumista, liikuteltava planetaario ja paljon muuta. Heinäkuun viikonloppuina tarjoutuu mahdollisuus tutustua myös lähiseudun tuottajien herkullisiin ruokamatkamuistoihin.

Charlotta Holtari

- Tervetuloa tutustumaan joka viikko vaihtuviin saariston elämyksiin. Erityisesti on kiinnitetty huomiota lasten ohjelmaan. Esimerkiksi Korpoströmin saaristokeskuksen Junnulabra vierailee kesätorilla useaan otteeseen ja siellä tehdään labrakokeiluita ja tutkitaan Itämerta. Vaihtuvaan ohjelmaan voi tutustua Forum Marinumin verkkosivuilla, vinkkaa Kesätorin koordinaattori Charlotta Holtari.

Brave Teddy

Näyttely ja Kesätori on luotu yhdessä laajan kumppaniverkoston kanssa. Mukana yhteistyössä ovat olleet mm. Visit Turku ja muut lähialueen matkailuorganisaatiot, Metsähallitus, Turun yliopisto, Åbo Akademi, Pidä Saaristo Siistinä ry, John Nurminen Säätiö sekä monia muita toimijoita.

Näyttely on toteutettu osana Turun kaupungin ja Tukholman saaristosäätiön yhteistä Archipelago Access -hanketta yhteistyössä Forum Marinumin ja laajan kumppaniverkoston kanssa. Archipelago Access on saanut rahoitusta EU:n Interreg Central Baltic –ohjelmasta

Lue tarkemmat ohjelmatiedot: www.forum-marinum.fi

Kesätorilla noudatetaan viranomaismääräyksiä ja huolehditaan turvaväleistä.