Mainos:

Vaihda maantiet aaltojen välkkeeseen – ensi kesän parhaat matkat tehdään vesille

Yhteiskäyttöiset moottoriveneet yli 10:llä paikkakunnalla avaavat kotimaanmatkailuun aivan uuden ulottuvuuden. Vietä kesäpäivä Turun saaristossa tai ihastele ilta-aurinkoa Helsingin edustalla. Kaikki helposti kuukausimaksulla.

Vuosi 2020 sai meistä jokaisen etsimään uusia seikkailuja lähempänä kotia. Matkustusrajoitukset ulkomaille ja pahimmillaan naapurimaakuntaan estivät perinteiset kesälomareissut. Viime kesänä tämä trendi näkyikin vesillä, jossa oli aiempaa enemmän uusia veneilijöitä. Tutkimusten mukaan yli 80 prosenttia suomalaisista pitääkin veneilyä kiinnostavana ja luonnonläheisenä harrastuksena. Samaa tarinaa kertoi Skipperin tekemä asiakaskysely. Isona esteenä veneilylle nähdään kuitenkin aloittamisen kustannukset, sekä omistamisen mukanaan tuomat velvoitteet.

“Veneilystä jo pidempään haaveilleena Skipperin toimintamalli kuulosti heti kuin minulle luodulta; henkilölle joka ei ole niin kiinnostunut veneen huoltorumbasta ja säilytyksestä kotipihalla, mutta haluaisi silloin tällöin lähteä verestämään veneilytaitojaan ja tuulettamaan ajatuksia merelle. Liityin vielä samana iltana mukaan turkulaiseksi skipperiläiseksi”, toteaa Maarit Hurme, jolle tuleva kausi on toinen Skipperi Fleet -palvelussa.

Oman veneen hankkiminen kävi Hurmeella mielessä, mutta se tuntui liian työläältä.

- ”Skipperin palvelu tuli kuin lahjana tähän kohtaan ja sain toteutettua tämän haaveeni juuri minulle sopivalla tavalla, ilman suuria omistajan huolia ja vaivattomalla tavalla tutustua taas merenkäyntiin”, hän kertoo.

Hurme kertoo olleensa nuorena aktiivinen meripartiolainen ja suorittaneensa saaristolaivurikurssin. Partiossa veneretket tehtiin isolla troolarilla, joka vaati useamman hengen miehistön.

- ”En koskaan päässyt ajelemaan pienillä veneillä. Voi jopa leikkisästi sanoa, että minulle kasvoi tuon leppoisan troolarin myötä pelko pieniä veneitä kohtaan, jossa aluksen hallinta olisi vain yksin minun varassa. Nyt on mennyt yli kymmenen vuotta elämää töiden, perheen ja muiden harrastusten merkeissä. Palo merta ja veneilyä kohtaan ei kuitenkaan koskaan täysin kadonnut”, Hurme sanoo.

Täysin uusi tapa veneillä – kuukausimaksulla!

Skipperi Fleet syntyi asiakkaiden pyynnöstä. Meiltä kyseltiin mahdollisuutta käyttää moottoriveneitä pitkin kesää, jollakin järkevällä hinnoittelulla. Ihmisten ehdotuksista huokui halu päästä vesille ilman vaivaa ja turhia kustannuksia. Merelle ja järville kaivattiin rentoutumaan ja nauttimaan luonnon rauhasta eikä venesatamaan rassaamaan perämoottoria syksyn loskakeleillä. Skipperi Fleet palvelussa onkin kaudella 2021 jo yli 150 Yamarin Cross BR venettä yli 10:llä eri paikkakunnalla Suomessa. Lähtösatamiakin on reilut parikymmentä – kaikki helposti kuukausimaksulla.

Hurmekin on jo suunnitellut tulevan kauden reissuja. Polte vesille on kova ja juuri alkaneella kaudella hän aikoo vierailla Turun lähistön luonnonsatamissa ja harjoitella niihin rantautumista.Turun saaristo on uskomattoman monipuolinen ja upeita kohteita riittää joka lähtöön. Hurme on suunnitellut vierailevansa ainakin Granholmenissa, Sandholmenissa ja Sandössä.

Palvelun käyttäjillä on käytössä kaikki veneet kaikissa satamissa, joten palvelu avaa täysin uuden näkökulman myös kotimaanmatkailuun. Voit viettää päivän merellä Hangon edustalla tai suunnata esimerkiksi Tampereelle ja veneillä joko Näsi- tai Pyhäjärvellä. Veneilypäivien määrää ei ole rajoitettu, joten kesän aikana voi huoletta käydä kokeilemassa vaikka jokaisen vesistön, josta meidän veneitä löytyy. Kuukausimaksun lisäksi maksetaan vain polttoaine oman kulutuksen mukaan.

Edellistä kautta Hurme muistelee lämmöllä ja nostaa kohokohdaksi perheen kanssa tehdyn päiväreissun Seilin-saareen.

- ”Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta lämpimästi ja meri oli rauhallinen. Lapset pääsivät hyppimään veneestä uimaan ja saaren karu historia oppaan johdolla jäi vahvasti mieleen”, muistelee Hurme, ja kertoo odottavansa innolla uuden kauden alkua. Hän iloitsee myös siitä, että perheen pienet kipparit ovat innostuneet veneilystä.

- ”Hienoa oli nähdä myös kun omat pienet tyttäret innostuivat ja rohkaistuivat kauden aikana toimimaan veneessä”.

Uusia kippareita ja kokeneita merikarhuja – Veneilykoe kaikille jäsenille

Veneilyssä ollaan tekemisissä luonnon kanssa ja siihen vaaditaan riittävästi tietoa ja taitoa. Turvallinen veneily on kuitenkin rennointa veneilyä. Kaudella 2020 Skipperi Fleet jäsenistä noin 30% oli vasta-alkajia ilman kokemusta veneen käsittelystä. Tätä varten kuukausimaksuun sisältyy myös Skipperi Akatemia, josta löytyy käytännönläheisiä koulutusvideoita mm. väistämissäännöistä, navigoinnista ja miten rantautua esimerkiksi luonnonsatamaan. Videoiden lisäksi uudet kipparit käyvät vielä käytännön koulutuksessa vesillä, jossa meidän kouluttajan kanssa harjoitellaan muun muassa veneen hallintaa ja esimerkiksi lähestymistä ja kiinnitymistä laituriin.

Ennen kauden alkua Maarit Hurme tutustui Skipperi Akatemian koulutusmateriaaleihin, jotka antoivat hyvää kertausta ja vahvistusta merimerkkien ja veneilysääntöjen osalta. Hurme on koulutuksiin tyytyväinen.

- ”Käytännön koulutusilta merellä kauden alussa Turun aluevastaavan, Elian, kanssa sinetöi varmuuden lähteä omin päin jatkamaan veneilyä. Hienoa oli myös, että Skipperiltä sai kauden aikana myös aina tarvittaessa nopeasti apua mahdollisiin kysymyksiin ja yhteishenki muiden skipperiläisten kanssa toi hienon lisän retkivinkkien aktiivisen jakamisen muodossa”, hän toteaa.

Vaikka suurin osa käyttäjistä onkin entisiä tai nykyisiä aktiiviveneilijöitä on meille ensiarvoisen tärkeää, että jokainen käyttäjämme omaa riittävät taidot, jotta veneily olisi turvallista kaikille vesillä liikkujille. Tätä varten jokaiselta käyttäjältä vaaditaan meidän Veneilykokeen suorittaminen. Kokeessa testataan käyttäjän tietoja yleisistä vesillä tarvittavista taidoista. Vaikka Suomessa ei veneilyajokorttia olekaan niin tämä on meidän vastine sille.

Skipperi Fleet – iloista veneilyä ilman huolia

Skipperi Fleet on uudenlainen veneiden yhteiskäyttöpalvelu, jolla saat käyttöösi yli 150 täysin varusteltua Yamarin Cross -venettä yli 20 satamassa ympäri Suomen. Kuukausimaksulla.

- Voit käyttää kaikkia veneitä ja satamia koko kauden (31.10. asti) Maksat lisäksi vain polttoaineet oman kulutuksen mukaan. Ei muita kustannuksia

- Kuukausimaksuun sisältyy myös Skipperi Akatemian koulutusvideot, sekä Veneilykoe. Tämän lisäksi pakollinen käytännön veneilykoulutus alle kolme vuotta kokemusta omaaville veneilijöille kuuluu hintaan.

- Tarvitset veneilyyn ja veneen tankkaukseen ainoastaan puhelimen, sillä veneiden varaukset ja käyttö tapahtuu sovelluksella.

- Sinulla voi olla kaksi aktiivista varausta kerrallaan tai voit yhdistää molemmat yhdeksi pitkäksi varaukseksi

- Päivät on jaettu kahteen vuoroon 8.30-16.00 ja 16.30-8.00

- Pitkä varaus on 23,5h joko 8.30-8.00 tai 16.30-16.00

- Tilaus on jatkuva, mutta laskutamme vain veneilykaudelta

Lue lisää ja liity nyt, kausi on jo käynnissä: skipperi.fi/fleet

Löydät veneet Ruissalosta, Aurajoelta, Kaarinasta, Naantalista, Raisiosta, Satavasta ja Paraisilta