Mainos:

Lainavertailupalvelu auttaa säästämään rahaa ja aikaa

Kulutusluoton ottaminen on nykyään yleistä, sillä jo yli 400 000 suomalaisella on kulutusluotto. Lainan hakeminen on tehty helpoksi ja päätöksen vakuudettomasta luotosta saa nopeasti. Eri lainapalveluita on kuitenkin paljon ja niiden ehdot vaihtelevat huomattavasti. Lainavertailupalvelun käyttäminen helpottaa lainojen vertailua ja itselleen parhaan lainan löytämistä.

Koska lainapalveluja on nykyään niin paljon, on kaikkien lainapalveluiden hintojen ja lainaehtojen vertailu hidasta. Vertailua vaikeuttaa se, että lainojen korot ovat yksilölliset, ja nähdäkseen lainan lopullisen koron pitää yleensä täyttää lainahakemus. Tällöin Lainaa-helposti lainavertailu sekä muut lainavertailupalvelut auttavat huomattavasti. Palvelun avulla voi vertailla eri pankkeja ja lainanvälittäjiä, joiden kautta voi lähettää lainahakemuksen kerralla usealle rahoittajalle.

Lainavertailupalvelu vertaa lainat nopeasti

Lainojen hinnat ja kulut vaihtelevat, joten samasta lainasummasta samalla laina-ajalla voi maksaa eri korkoa ja kuluja. Siksi lainoja kannattaa aina vertailla, sen sijaan että hakisi sitä suoraan tutusta palvelusta.

Lainamarkkinat ovat siitä poikkeukselliset, että lainojen hinnat ovat yksilöllisiä. Siksi kunnolliseen vertailuun täytyy saada henkilökohtaiset lainatarjoukset jokaiselta lainantarjoajalta, mikä on hidasta ja väsyttävää itse tehtynä. Kun on käynyt jo useita sivustoja lävitse, ei välttämättä edes pysty yhtä perinpohjaiseen lainaehtojen tutkailuun.

Lainavertailupalvelu helpottaa työtä, sillä sen avulla voi lähettää yhden täytetyn lainahakemuksen kerralla lukuisille pankeille ja rahoittajille. Kun tarvitsee täyttää vain yksi hakemus lopullisten tarjottujen hintojen ja ehtojen vertailuun, helpottuu vertailu jo huomattavasti.

Lainavertailupalveluista löytyy myös paljon muuta tietoa lainan hakemisesta ja budjetoinnista. Palvelut kertovat myös eri lainatyyppien eroista ja hyvistä ja huonoista puolista. Monesta palvelusta löytyy myös eri pankkien ja rahoittajien arvostelut, jotka voivat auttaa lainapäätöksen tekemisessä.

Huomioi laina-aika ja todellinen vuosikorko, kun vertailet

Lainojen kulut vaihtelevat paljon eri lainanantajien ja jopa niiden tuotteiden välillä, minkä vuoksi todellisen vuosikoron vertailu on paras keino löytää edullisin laina.

Todellinen vuosikorko kertoo lainan koron sekä kaikki muut kulut yhtenä numerona. Sen lisäksi huomiota kannattaa kiinnittää myös laina-aikaan.

Pitkä laina-aika voi madaltaa todellista vuosikorkoa, mutta lainan kokonaiskulut voivat kuitenkin olla suuremmat kuin vertailtavissa lyhyemmän maksuajan lainoissa. Osa kuluttajista kuitenkin arvostaa eniten matalia kuukausieriä, jolloin pitkä maksuaika on hyvä vaihtoehto.

Jos laina-aika ja lainasumma ovat vertailtavissa lainoissa täysin samat, kertoo matalampi todellinen vuosikorko halvemmasta lainasta.

Lainaa tulisi harkita tarkkaan

Lainan hakeminen on nykyään erittäin helppoa internetin lainapalvelujen kautta. Lainan hakeminen on kuitenkin tärkeä päätös, jota kannattaa harkita huolella.

Vaikka käytettävissä onkin äärimmäisen nopea tapa tehdä vertailua ja sen jälkeen hakea lainaa, on hyvä muistaa käyttää ensin aikaa budjetointiin ja maksusuunnitelman laskemiseen.

Huomioitavaa on, että lainapalveluiden ehdot eivät ole suoraviivaisia, vaan jonkin lainapalvelun ehdot saattavat sopia toiselle hakijalle paremmin ja toisen taas toiselle. Esimerkiksi joku voi haluta pitkän laina-ajan pienellä kuukausierällä, kun taas toinen haluaa maksaa lainan nopeasti pois.

Lisäksi lainojen korkoja vertailtaessa kannattaa pitää mielessä, että tällä hetkellä voimassa on väliaikainen 10 % korkokatto. Väliaikainen korkokatto, joka koskee nimelliskorkoa, on voimassa syyskuun loppuun asti, jonka jälkeen lainan korko saattaa nousta jopa 20 % asti. Tämä tekee lainojen vertailusta hieman hankalampaa, mutta lain mukaan rahoituslaitosten tulee kertoa koron nousemisesta niin mainonnassa kuin lainatarjouksessa ja -sopimuksessakin.