Mainos:

Hallitse talouttasi lainoja yhdistämällä

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa monen kalliin luoton ja lainan maksamista uudella edullisemmalla lainalla. Yhdistelylainan tarkoituksena on säästää lainojen ja velkojen koroissa ja kuukausierissä, mikä helpottaa niiden hallinnointia. Lainojen yhdistämiseen sisältyy muitakin hyötyjä, joista kerromme tarkemmin tässä artikkelissa.

Yhdistelylaina tuo säästöä talouteesi yhdistämällä aiemmat velkasi uuteen lainaan. Yhdistäminen on monesti kannattavaa, sillä yhdessä suuressa lainassa on pääsääntöisesti pienempi korko ja pienemmät lainanhoitokulut kuin monessa pienessä lainassa.

Voit yhdistää lainat esimerkiksi LoanScouter -lainavertailusivuston kautta. Yhdistelylainoja kannattaa vertailla, jotta vältyt turhilta kustannuksilta ja löydät alimman koron lainallesi.

Lainojen yhdistämisen hyödyt

Lainojen yhdistäminen voi hyödyttää sinua tilanteesta riippuen monin eri tavoin. Säästät ensinnäkin usein lainan korkokuluissa, sillä suuremmissa lainoissa on pääsääntöisesti matalammat korot kuin pienissä lainoissa.

Lisäksi vältyt ylimääräisiltä laskutusmaksuilta ja lainanhoitokuluilta, kun maksat esimerkiksi kolmen pienen lainan sijaan vain yhtä suurempaa. Tilinhoitokulut laskevat minimiin ja maksat kerrallaan vain yhtä lainanlyhennystä.

Lainojen yhdistämisen jälkeen ei tarvitse myöskään muistaa montaa eräpäivää, mikä usein helpottaa arkea ja vähentää lainoista aiheutuvaa stressiä huomattavasti. Moni lainansa yhdistänyt kokeekin, että suurin hyöty yhdistämisestä on juuri lainan helpompi hallittavuus. Näin vähennät myös riskiä eräpäivien unohtamiseen ja ylimääräisiin muistutusmaksuihin.

Nämä seikat helpottavat huomattavasti talouttasi, sillä niputtaessasi usean lainan yhteen uuteen lainaan voit seurata koko budjettiasi helpommin.

Lainojen yhdistäminen puolison kanssa

Luottoja voi yhdistellä myös puolison kanssa, joka on varteenotettava vaihtoehto, jos pariskunnalle on kertynyt luottoja erikseen tai yhteisiä hankintoja on tehty osamaksuilla. Näin kumpikin osapuoli voi säästää entistäkin enemmän hoitamalla vain yhtä lainanlyhennystä.

Lainojen yhdistäminen puolison kanssa on usein jopa kannattavampaa kuin yksin. Molemmat säästävät lainanhoitokuluissa, minkä lisäksi lainantarjoajat voivat olla suopeampia myöntämään suurempaa lainasummaa kerralla. Kaksi lainaajaa tarkoittaa pankille parempaa takuuta takaisinmaksusta, mikä puolestaan voi alentaa lainan korkoa. Yksilölliset tekijät, kuten tulotaso, vaikuttavat kuitenkin myös suuresti saatavaan korkoon.

Lainojen yhdistäminen käytännössä

Ennen lainojen yhdistämisen harkitsemista, tulisi sinun ensin tarkastella olemassa olevia velkojasi. Selvitä siis ensin kaikki lainat, luottokorttimaksut ja osamaksut, jotka haluat yhdistää.

Selvitä ensin kunkin lainan todellinen vuosikorko, jäljellä oleva lainasumma ja laina-aika. Sen jälkeen selvitä samat tiedot kaikista lainoista yhteensä. Näin saat selville, kuinka paljon tarvitset lainaa vanhojen lainojen maksamiseen.

Kun tämänhetkisen velkojen tilanne on selvitetty, voit alkaa tutkia eri palveluita, joiden avulla voit yhdistää lainat.

Muista kilpailuttaa yhdistelylaina

Lainojen yhdistämistä voi kilpailuttaa, eli voit verrata erilaisia yhdistelylainoja keskenään.

Tämä toimii käytännössä siten, että annat perustietosi lainoja vertailevalle sivustolle, joka näyttää sinulle tietojesi perusteella räätälöidyt tarjoukset. Saat henkilökohtaisia lainatarjouksia, jotka perustuvat omiin tietoihisi ja maksukykyysi. Lainojen yhdistämisen vertailu ei sido sinua mihinkään, vaan voit saada neutraalia ja puolueetonta tietoa lainojen yhdistämisestä ja sen tarjoajista.

Tarjoukset saatuasi vertaile rauhassa ja valitse itsellesi sopivin yhdistelylaina sen mukaan, haluatko edullisimman kokonaissumman vai edullisimman kuukausierän lainallesi.

Muista suunnitella oma taloutesi, jotta et tarvitse uutta lainaa yhdistelylainan takaisinmaksuaikana. Esimerkiksi liian suuri kuukausittainen lyhennyserä voi olla riski taloudellesi.