Mainos:

Parasta on se, että venettä ei tarvitse omistaa päästäkseen nauttimaan veneilystä - Maarit ryhtyi Skipperi-veneilijäksi ja löysi uuden takapihan vesiltä

Vaivatonta veneilyä kuukausimaksulla. Skipperi Fleet laajenee uusille paikkakunnille ja kolminkertaistaa veneiden määrän Turun alueella. Skipperin asiakas Maarit Hurme löysi palvelun kaudella 2020 ja kertoo nyt kokemuksistaan.

Tutkimusten mukaan yli 80 % suomalaisista kokee veneilyn kiinnostavana ja luonnonläheisenä harrastuksena. Veneilyyn liittyy kuitenkin rasitteita, joita vapaa-ajan harrastamiseen ei haluta liittää. Veneen omistaminen on houkutteleva vaihtoehto, mutta omistaminen ja ylläpito vaatii aikaa, osaamista ja rahaa.

Nykyaikainen kuluttaja edellyttää vapaa-ajan harrastuksiltaan vaivattomuutta, helppoutta ja tehokkuutta pyrkien maksimoimaan elämykselliset elementit ylimääräisen vaivan sijaan.Tästä syystä myös turkulainen Maarit Hurme päätti liittyä mukaan Skipperi Fleet -palveluun. “Veneilystä jo pidempään haaveilleena Skipperin toimintamalli kuulosti heti kuin minulle luodulta; henkilölle joka ei ole niin kiinnostunut veneen huoltorumbasta ja säilytyksestä kotipihalla, mutta haluaisi silloin tällöin lähteä verestämään veneilytaitojaan ja tuulettamaan ajatuksia merelle. Liityin vielä samana iltana mukaan turkulaiseksi skipperiläiseksi”, toteaa Hurme, jolle tuleva kausi on toinen Skipperin veneillä.

Matala aloituskynnys veneilyyn ja ratkaisu myös kokeneelle kipparille

Skipperi on tehnyt veneilyn aloittamiskynnyksen matalaksi. Jos veneilyharrastuksen aloittaminen kiinnostaa tai on luopunut omasta veneestä ja etsii vaihtoehtoa omistamiselle, on Skipperi Fleet vaivaton ja riskitön vaihtoehto omistamiselle tai perinteiselle veneen vuokraamiselle. Palveluun sisältyy verkkokurssit ja käytännön veneilykoulutus aloitteleville veneilijöille. Palvelu soveltuu myös kokeneemmalle veneilijälle ja yli 70 % palvelun käyttäjistä on yli 3 vuotta kipparointikokemusta.

Hurme kertoo olleensa nuorena aktiivinen meripartiolainen ja suorittaneensa saaristolaivurikurssin. Partiossa veneretket tehtiin isolla troolarilla, joka vaati useamman hengen miehistön. ”En koskaan päässyt ajelemaan pienillä veneillä. Voi jopa leikkisästi sanoa, että minulle kasvoi tuon leppoisan troolarin myötä pelko pieniä veneitä kohtaan, jossa aluksen hallinta olisi vain yksin minun varassa. Nyt on mennyt yli kymmenen vuotta elämää töiden, perheen ja muiden harrastusten merkeissä. Palo merta ja veneilyä kohtaan ei kuitenkaan koskaan täysin kadonnut”, Hurme sanoo.

Myös oman veneen hankkiminen kävi Hurmeella mielessä, mutta se tuntui liian työläältä. ”Skipperin palvelu tuli kuin lahjana tähän kohtaan ja sain toteutettua tämän haaveeni juuri minulle sopivalla tavalla, ilman suuria omistajan huolia ja vaivattomalla tavalla tutustua taas merenkäyntiin”, hän kertoo.

Ennen kauden alkua Hurme tutustui Skipperi Akatemian koulutusmateriaaleihin, jotka antoivat hyvää kertausta ja vahvistusta merimerkkien ja veneilysääntöjen osalta. Verkkokurssit ja käytännön veneilykoulutus sisältyy palveluun. Hurme on koulutuksiin tyytyväinen. ”Käytännönkoulutusilta merellä kauden alussa turkulaisen skipperiohjaajan Elian kanssa sinetöi varmuuden lähteä ominpäin jatkamaan veneilyä. Hienoa oli myös, että Skipperiltä sai kauden aikana myös aina tarvittaessa nopeasti apua mahdollisiin kysymyksiin ja yhteishenki muiden skipperiläisten kanssa toi hienon lisän retkivinkkien aktiivisen jakamisen muodossa”, hän toteaa.

Uusi näkökulma kotimaanmatkailuun

Oman kaupungin lähivesien lisäksi voi Skipperi-veneillä käydä tutustumassa myös muiden kaupunkien vesistöihin. Samalla kuukausimaksulla saa käyttöönsä muidenkin kaupunkien veneet. Kaudella 2021 Skipperi avaa uudet kotisatamat Vaasaan, Kotkaan, Asikkalaan ja Lahteen.Yhteensä kotisatamia on 24 satamassa yli 10 kaupungissa ympäri Suomen.

Hurme on jo suunnitellut tulevan kauden reissuja. Polte vesille on kova ja toukokuussa alkavalla kaudella hän aikoo vierailla Turun lähistön luonnonsatamissa ja harjoitella niihin rantautumista.Turun saaristo on uskomattoman monipuolinen ja upeita kohteita riittää joka lähtöön. Hurme on suunnitellut vierailevansa ainakin Granholmenissa, Sandholmenissa ja Sandössä.

Edellistä kautta Hurme muistelee lämmöllä ja nostaa kohokohdaksi perheen kanssa tehdyn päiväreissun Seilin-saareen. ”Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta lämpimästi ja meri oli rauhallinen. Lapset pääsivät hyppimään veneestä uimaan ja saaren karu historia oppaan johdolla jäi vahvasti mieleen”, muistelee Hurme, ja kertoo odottavansa innolla uuden kauden alkua. Hän iloitsee myös siitä, että perheen pienet kipparit ovat innostuneet veneilystä. ”Hienoa oli nähdä myös kun omat pienet tyttäret innostuivat ja rohkaistuivat kauden aikana toimimaan veneessä”

Vaivatonta veneilyä kuukausimaksulla

Skipperi Fleet mahdollistaa rajattoman määrän veneilyä kuukausimaksulla ilman omistamiseen liittyviä velvollisuuksia. Kuukausimaksulla käytössäsi on 177 Yamarin -venettä yli 10 kaupungissa ja 24 satamassa. Skipperi Akatemian koulutusmateriaalit, testit ja käytännön veneilykoulutus sisältyvät hintaan. Veneet ovat käytössäsi koko kauden 2021 ajan toukokuun alusta lokakuun loppuun (1.5.–31.10.). Kaikki veneilyn kiinteät kustannukset ja veneiden ylläpito on sisällytetty kuukausihintaan. Maksat lisäksi vain polttoaineesta.

Tarvitset veneilyyn ja veneen tankkaukseen ainoastaan puhelimen, sillä veneiden varaukset ja käyttö hoituvat sovelluksella. Skipperi huolehtii veneiden ylläpidosta ja kapasiteetista. Asiakkaalla on käytössään kaksi aktiivista varausta, joilla voi varata veneen joko aamupäiväksi 8:30-16:00 tai illaksi 16:30-08:00. Kaksi varausta voi yhdistää myös yhdeksi 23,5 h varaukseksi.

Kun vene on palautettu, voi tehdä uuden varauksen. Skipperi ei rajoita varausten ja veneretkien määrää.

Skipperi Fleet -asiakkaista 90 % suosittelee palvelua ja sen helppoutta, vaivattomuutta ja hinta-laatusuhdetta.

Lue lisää ja varmista paikkasi 30.4. mennessä, sillä kausi käynnistyy 1.5.