Mainos:

Hyvä sijainti kiinnostaa, ensimmäiset tontit on myyty – joko huippupaikalla sijaitseva Navire on sinulle tuttu?

Yksi Navireen sijoittumisen valttikorteista on Naantalin sataman läheinen sijainti.
Yksi Navireen sijoittumisen valttikorteista on Naantalin sataman läheinen sijainti.

Naantalin Luonnonmaalla sijaitsevalla Naviren alueella tapahtuu. Yli 30 hehtaarin teollisuusalueen ensimmäistä osaa esirakennetaan parhaillaan, ja ensimmäinen yritys aloittaa uusien toimitilojensa rakentamisen kesällä 2021. Navireen sijoittuu sveitsiläiseen FROMM-konserniin kuuluva Octomeca Oy, joka on keskittynyt pakkauskoneiden suunnitteluun ja valmistukseen.

– Navire valikoitui uusien toimitilojemme rakennuspaikaksi hyvän sijainnin ja räätälöitävissä olevan maa-alueen vuoksi. Meille oli esimerkiksi tärkeää saada rekkaliikenteen osalta läpiajettava tontti, Octomecan toimitusjohtaja Janne Koskela kertoo.

Yhteydet Naviresta ovatkin erinomaiset niin Suomeen kuin ulkomaillekin. Vajaan viiden kilometrin päässä Naviresta on Naantalin satama, joka on Suomen johtava Skandinavian rahtiliikenteen satama: yli puolet Varsinais-Suomen satamien ja Ruotsin välisestä rekka- ja trailerliikenteestä lautoilla kulkee Naantalin sataman kautta. Lauttalinjojen vuorokautisten lähtöjen tiheys ja lyhyt merimatka takaavat hyvän ja tehokkaan yhteyden ammattimaiselle liikenteelle.

Naapurissa on Turun Korjaustelakka ja lähellä Meyer Oy:n telakka, mikä mahdollistaa meriteollisuuden yrityksille lyhyet varastointiajat sekä toimitusmatkat.

Myös maateitse kuljetukset onnistuvat Naviresta hyvin uudistuvaa E-18-tietä pitkin, ja liittyminen E8-tielle käy kätevästi. Turun satamaan Naviresta on 17 kilometriä ja Turun lentoasemalle 22 kilometriä.

”Tilaa on vielä runsaasti”

Navire on Naantalin uusin teollisuusalue, jossa tontit ovat hyvin räätälöitävissä erilaisten yritysten tarpeisiin.

– Noin 30 hehtaarin alueen tonttijako tehdään joustavasti. Olemme päässeet hyvään vauhtiin, tontteja louhitaan jo tasaisiksi. Tilaa on tulijoille runsaasti, Naantalin kaupungin elinkeinoasiamies Lassi Rosala kertoo.

Navire sijaitsee kallioisella Luonnonmaalla, ja alueen esirakentamisella varmistetaan, että yritysten sijoittuminen Navireen on helpompaa ja kustannustehokkaampaa.

– Koronasta huolimatta kiinnostusta aluetta kohtaan on riittänyt, ja esirakentamisaikataulua on sen vuoksi nopeutettu, sanoo Naantalin kaupungin tekninen johtaja Reima Ojala.

Octomecan toimitusjohtaja Janne Koskelan mukaan Naantalin kaupungin myötämielinen suhtautuminen on ollut merkittävässä asemassa yrityksen rakennushankkeessa. 19 400 asukkaan Naantalissa yritysten ja elinkeinopalveluiden yhteistyö on tiivistä, ja kaupunki pyrkii nopealla päätöksenteolla varmistamaan hankkeiden jouhevan etenemisen.

– Kannustan olemaan yhteydessä jo hyvissä ajoin, niin voimme yhdessä suunnitella esimerkiksi millaiselle tontille on tarvetta ja millaista tukea hankkeen toteuttamiseksi on saatavilla. Minuun voi olla suoraan yhteydessä, Lassi Rosala sanoo.

Navire sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta, mutta Luonnonmaalla ollaan jo saaristossa. Naviren alueelle sijoittuvilla yrityksillä on mahdollisuus hakea siksi ELY-keskukselta jopa 20 prosenttia maaseudun investointitukea rakennus- ja laiteinvestointeihin.

Miksi Naantaliin?

Naantali on osa vetovoimaista Turun seutua, ja tänne sijoittuvilla yrityksillä on hyvät mahdollisuudet kehittää yritystoimintaansa alueen erinomaisten logististen yhteyksien sekä Turun seudun osaavan ja koulutetun työvoiman avulla.

Sijoittuminen Naantaliin kannattaa, koska

• Naantalissa on Suomen toiseksi paras toimintaympäristö yrityksille (EK Kuntaranking 2021).

• Naantalissa on Varsinais-Suomen kolmanneksi paras kunnan ja yritysten välinen yhteistyö (Varsinais-Suomen Maakuntaennuste 2021).

• Naantali sijoittui Varsinais-Suomen kolmanneksi parhaaksi yrittäjyysilmapiirin kartoituksessa (Varsinais-Suomen Maakuntaennuste 2021).

Naantalin kaupungin elinkeinopalvelut toimii tiiviissä yhteistyössä yrittäjien kanssa. Kaupunki pyrkii nopealla päätöksenteolla varmistamaan hankkeiden sujuvan etenemisen sekä edesauttamaan yritysten kehittymistä ja kasvua.

Varmista paikkasi huippupaikalta Naantalista ja tutustu Naviren tontteihin!

Kuvat: Naantalin satama ja kaupunki