Mainos:

RE/MAX: ”Kohteet viedään nyt käsistä”

Kiinteistönvälitystoimisto RE/MAX OmaanKotiin -yrittäjien mukaan asuntokauppa käy nyt Turussa paremmin kuin vuosiin.

RE/MAX OmaanKotiin löytyy nyt Turun keskustasta, uuden Toriparkin sisäänajon vierestä.
RE/MAX OmaanKotiin löytyy nyt Turun keskustasta, uuden Toriparkin sisäänajon vierestä.

Viime marraskuu oli yrityksen historian kaikkien aikojen paras marraskuu, eikä vuoden vaihteessa ole tapahtunut hiljentymistä. Yrittäjät kehottavatkin nyt muuttoaikeissa olevia hyödyntämään ostoinnostusta.

- Koronavuonna seiniä on katseltu niin tiiviisti, että ihmiset kaipaavat vaihtelua. Lisäksi kodille on nyt erilaisia tarpeita kuin ennen. Etätyö ja lisääntynyt kotonaolo vaativat enemmän tilaa. Nyt haetaan sitä puuttuvaa huonetta, RE/MAX-yrittäjä Sari Hedman kertoo.

Erityisen paljon kiinnostusta on Hedmanin mukaan ollut omakoti- ja rivitaloihin. Myös kesämökit ovat menneet kuumille kiville.

- Moni satsaa nyt ulkomaanmatkojen ja harrastusten sijaan loma-asumiseen. Olemme tammikuussakin myyneet kuivanmaan mökkejä, kun mökkikauppaa aikaisemmin tehtiin vain kesällä, yrittäjäkollega Rainer Nilovaara jatkaa.

RE/MAXin yrittäjät Tom Lindqvist, Rainer Nilovaara ja Sari Hedman ovat tyytyväisiä viime vuoteen.
RE/MAXin yrittäjät Tom Lindqvist, Rainer Nilovaara ja Sari Hedman ovat tyytyväisiä viime vuoteen.

Hätä keinot keksii

Moni ajattelee, ettei koronan takia asuntoja voida esitellä. RE/MAXissa uudet tavat toimia otettiin käyttöön heti keväällä.

- Ensimmäisen esittelyn voi tehdä myös virtuaalisesti, eli videon välityksellä. Se on helppo tapa asiakkaalle nähdä, onko asunto häntä kiinnostava. Mikäli innostusta on, voi asunnolle sopia yksityisesittelyn, yrityksen kolmas osakas, Tom Lindqvist kuvailee.

Yleisiä esittelyjäkin edelleen järjestetään, mikäli se asunnon omistajalle sopii. Esittelyissä noudatetaan hyvää hygieniaa: käytetään maskeja ja käsidesiä. Suositus on, ettei pintoja kosketa turhaan. Aikaikkunoilla voidaan varmistaa, ettei ihmisiä ole tiloissa kerralla liikaa. Myös kaupanteko voidaan nykyisin tehdä sähköisesti.

Uudet toimintamallit ovat yrittäjien mielestä tehostaneet välittäjän toimintaa ja helpottaneet asiakkaitten elämää.

- Asiakas voi nyt tutustua vaihtoehtoihin kotona videoilta ja pääsee sitten rauhallisille esittelyille kohteisiin, joista on oikeasti kiinnostunut.

Asuntojen hintojen kehitys Turussa 2019-2020 perustuen KVKL:n hintaseuranta-palveluun.
Asuntojen hintojen kehitys Turussa 2019-2020 perustuen KVKL:n hintaseuranta-palveluun.

Asuntojen hinnat nousussa

Turussa asuntojen hinnat ovat olleet vuoden 2020 aikana nousussa. Vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat ovat nousseet 241 euroa neliöltä (9 %), rivitalojen 181 (7 %). Uusien ja vanhojen asuntojen hinnanero on pysynyt edelleen suurena, sillä uudiskohteiden keskihinta oli viime vuonna jopa

5 206 euroa neliöltä.

Hinnat perustuvat Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton hintaseurantapalveluun.

Yrittäjät uskovat kaupan jatkuvan vilkkaana myös keväällä.

- Asunnonvaihtotarve ei muutu, vaikka tulisi millaisia aikoja. Ihmisten asumisen ja elämisen tarpeet ratkaisevat, Nilovaara summaa.

Turun RE/MAX muutti keskustaan

Myös RE/MAX OmaanKotiin -konttori on viime vuonna löytänyt uuden osoitteen. Toimipiste sijaitsee nyt ydinkeskustassa, Yliopistonkadulla aivan uuden Toriparkin sisäänajon vieressä.

- Halusimme näkyä kaupungin keskustassa ja nyt olemme sekä jalankulkijoiden että autoilijoiden helposti saavutettavissa, kertoo Tom Lindqvist uudenkarheana kimaltelevassa toimistossa.

Suurin osa välittäjistä tekee etätöitä, mutta Turun toimistossa päivystetään aina arkisin 10–14. Yrityksen Kaarinan toimisto, RE/MAX UuteenKotiin, toimii edelleen Kaarinan Pyhän Katariinantiellä.

RE/MAX

Kiinteistönvälitys OmaanKotiin Oy LKV

Yliopistonkatu 16, Turku

p. 010 320 5656

UuteenKotiin

Pyhän Katariinan tie 8 b, Kaarina

p. 010 320 5650