Mainos:

Koti on entistä rakkaampi paikka, jota katsotaan uusin silmin. Sohva on nyt mukava ja sängyn ergonomiaan panostetaan yhä enemmän.

Susanna Pitulan liike Käsityöläiskadulla täytti juuri kaksi vuotta. Kotimaiset, laadukkaat huonekalut ovat löytäneet hyvin asiakaskuntansa.
Susanna Pitulan liike Käsityöläiskadulla täytti juuri kaksi vuotta. Kotimaiset, laadukkaat huonekalut ovat löytäneet hyvin asiakaskuntansa.

Elämän keskittyessä kodin ympärille on sen viihtyisyydellä entistä tärkeämpi rooli. Yrittäjä Susanna Pitulan mukaan sisustuksessa korostuvat nyt yksilöllisyys ja kotimaisuus.

Mennyt vuosi on muuttanut ihmisiä kotikeskeisiksi. Työn, harrastusten, ihmissuhteiden ja elämän yleensä keskityttyä kodin ympärille, ovat ihmiset alkaneet tarkemmin katsoa, mitä kodin seinien sisältä löytyy.

Vallallaan on melkoinen uudelleen sisustuksen aikakausi. Koronakaudella halutaan elää kauniissa kodissa, joka on myös toimiva. Huonekalu Pitulan yrittäjä Susanna Pitula näkee trendissä terveitä piirteitä.

– Aikaisemmin ihmiset miettivät, millainen sohvan pitää olla, jotta se olisi ehkä kivan näköinen. Nyt halutaan sellainen sohva, joka sopii omaan kotiin ja jossa itsekin viihtyy, koska siinä vietetään niin paljon aikaa.

Pitulan on helppo päästä jyvälle asiakkaittensa tarpeista, sillä hän palvelee jokaista heistä henkilökohtaisesti.

Turun Käsityöläiskadulla sijaitsevassa kivijalkamyymälässä huonekalut räätälöidään yksilöllisesti, kunkin kotiin sopivaksi.

– Myymälämme on kuin pieni koti, jossa on esillä erilaisia huonekalumalleja ja kankaita. Asiakkaan toiveet ratkaisevat, millainen on lopullinen, tilattava tuote. Mallisto on erittäin laaja.

Suurimmat tuoteryhmät tällä hetkellä ovat sohvat, sängyt ja lepotuolit mutta uusimpana mukaan on tullut pöytäryhmät.

Värit ja kuviot tekevät jälleen tuloaan.
Värit ja kuviot tekevät jälleen tuloaan.


Oman maun mukaan

Myymälään tulevat asiakkaat jakautuvat Susanna Pitulan mukaan niihin, jotka tietävät tarkkaan, mitä etsivät ja niihin, joilla tiedossa on tarve, muttei se, mistä lähdettäisiin liikkeelle. Ensimmäisille tuote voidaan räätälöidä, toisten kanssa Pitula lähtee sisustusneuvonnan kautta liikkeelle.

– Moni pystyy kuitenkin sanomaan, millaista tyylisuuntaa tai väriä ei halua ja millaiseen käyttötarkoitukseen huonekalu tulee. Lisäksi pyydän usein tuomaan muutaman kuvan kotoa, jotta tiedän, mihin ympäristöön esimerkiksi sohvan tulee sopia. Mikäli haetaan laajempaa suunnitelmaa, lähdetään liikkeelle kodin pohjapiirustuksesta, Pitula kertoo.

Susanna Pitula haluaa hakea jokaisen asiakkaan kanssa juuri heidän kotiinsa sopivan huonekalun. Tällä hetkellä kysytään edelleen paljon skandinaavisen selkeitä, vaaleita ja luonnollisia sävyjä, mutta myös värit ja kukkakuosit alkavat nostaa päätään. Uuden ja vanhan yhdistämistä näkee jälleen aikaisempaa enemmän. Moni haluaa sisustuksella korostaa omaa, persoonallista identiteettiään, mihin räätälöinti antaa tilaisuuden.

Sohvaan voi valita kankaan lisäksi täytteen, ja sen voi tilata omaan kotiin sopivien mittojen mukaan.
Sohvaan voi valita kankaan lisäksi täytteen, ja sen voi tilata omaan kotiin sopivien mittojen mukaan.

Sängyssä saa viihtyä

Koko perheen ollessa kotona päivät, on makuuhuoneetkin otettu paremmin hyötykäyttöön. Moottorisängyt nostavat suosiotaan yhä nuorempien asiakkaiden joukossa. Päädyn nostamisen ergonomiset hyödyt on huomattu entistä laajemmin.

– Hyvä sänky ja unen laatu vaikuttavat arjen hyvinvointiin. Jaloille tekee hyvää, kun ne voi nostaa pitkän päivän jälkeen kohoasentoon. Hyvää lukuasentoa on vaikeaa löytää pelkästään tyynyjen avulla ja tv:tä on parempi katsoa ergonomisesti hyvässä asennossa.

Sänky nähdään entistä enemmän myös tärkeänä osana kodin sisustusta. Yksilöllisten mittojen mukaan tilattavien sänkyjen lisäksi liikkeestä löytyvät kotiin pellavaiset lakanat.

Kaunis sänky on osa kodin sisustusta.
Kaunis sänky on osa kodin sisustusta.

Kotimaisuus korostuu

Huonekalu Pitula vietti juuri kaksivuotissynttäreitään. Alusta asti konsepti on ollut selvä: tarjota hyvää palvelua ja laadukkaita huonekaluja. Suurin osa huonekaluista on kotimaisia, pieni osa tulee naapurimaista. Kotimaisten huonekalujen kysyntä on lisääntynyt viimeisen vuoden aikana.

– Kotimainen huonekalu minulle ja yritykseni konseptille merkitsee sitä, että tuote on valmistettu kokonaisuudessaan kotimaassa, ei vain suunniteltu tai koottu Suomessa, Pitula tarkentaa.

Osa liikkeessä myytävistä huonekaluista on Susanna Pitulan itse suunnittelemia. Yhteistyössä kotimaisten huonekaluvalmistajien kanssa hän pystyy jatkuvasti kehittämään tuotteita asiakkaiden toivomaan suuntaan.

Huonekalu Pitula

Käsityöläiskatu 14, Turku

puh. 045 180 0957

Avoinna

ti – pe 10 – 17

la 10 – 15

Yksityisesittelyt sopimuksen mukaan aukioloaikojen ulkopuolella