Mainos:

Mietitkö joululahjaa henkilölle, jolla tuntuu olevan jo kaikkea?

Aineeton lahja säästää lahjan etsimisen päänvaivalta ja kaupoissa juoksemiselta. Anna tänä jouluna lahja, joka tulee todelliseen tarpeeseen.

Toisenlainen Lahja on erinomainen ratkaisu tilanteissa, joissa lahjan valinta aiheuttaa päänvaivaa. Se on aineeton lahja, jolla ilahdutat läheistäsi ja samalla autat kaikkein köyhimpiä perheitä kehitysmaissa. Kymmenien lahjojen laajasta valikoimasta on helppo valita jokaiselle läheiselle mieluisa paketti, joka ei jää kuormittamaan kaappeja.

Kirkon Ulkomaanapu toimittaa lahjoitukset luotettavasti perille kehitysmaihin. Lahjojen avulla ihmiset pystyvät itse parantamaan elinolojaan.

Chepnongorin ja Chepkemoin perhe sai muutama vuosi sitten Kirkon Ulkomaanavulta kolme vuohta.
Chepnongorin ja Chepkemoin perhe sai muutama vuosi sitten Kirkon Ulkomaanavulta kolme vuohta.

Kenialaisen Chepnongorin perheen tilanne helpottui olennaisesti, kun he saivat Kirkon Ulkomaanavulta kolme naarasvuohta, eli kuttua. Vuohenmaidon ohella perhe on voinut myydä kuttujen synnyttämiä kilejä. Näin perhe on saanut tuloja esimerkiksi elintarvikkeiden hankintaan sekä lasten koulumaksuihin. Kaikki perheen lapset ovat nyt koulussa, vaikka rahojen riittäminen koulumaksuihin onkin haasteena.

”Haluan pitää lapset koulussa. Myöhemmin lapset voivat auttaa perhettä”, Chepnongor kertoo.

Kirkon Ulkomaanapu tukee Kenian köyhimmillä ja syrjäisimmillä seuduilla lasten koulunkäyntiä ja edistää rauhaa. Toimeentulon vahvistaminen on oleellinen osa rauhantyötä, sillä se ehkäisee konflikteja ja ryöstelyjä, kuten karjavarkauksia. Tästä syystä lahjoituksena saatu vuohi ei pelkästään tue perheen toimeentuloa, vaan edesauttaa myös yhteisön sovun säilyttämisessä.

Avustuskohteissa kyläläiset ja paikalliset työntekijät ovat mukana toiminnan suunnittelussa ja toteuttamisessa. Lahjat hankitaan pääosin paikallisesti, jotta säästetään rahtikuluissa, vähennetään ympäristökuormitusta ja tuetaan samalla paikallista työllisyyttä. Kokeneet ammattilaiset, kuten opettajat, maatalousneuvojat ja eläinlääkärit kiertävät kylissä kouluttamassa ja ohjaamassa hyödynsaajia, jotta esimerkiksi kutuista on hyötyä mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen.

Tutustu tarkemmin siihen, miten lahjat auttavat

Kenialainen Chepkemoi vuohi sylissään.
Kenialainen Chepkemoi vuohi sylissään.

Edellisvuosien TOP3-lahjoitusvalinnat ovat olleet:

Puuntaimet – Puita istuttamalla voidaan auttaa palauttamaan luonnon tasapainoa alueilla, joilla metsät on hakattu polttopuiksi.

Stipendi tytölle – Naisten Pankin lahjan avulla tuetaan heikoimmassa asemassa olevien tyttöjen koulunkäyntiä. Tyttöjen koulutus on yksi tehokkaimmista keinoista vähentää köyhyyttä.

Vuohi – Vuohenmaitoa ja kilejä myymällä perhe voi hankkia toimeentuloa. Vuohen saaneet perheet koulutetaan vuohenkasvatukseen.

Tutustu myös muihin lahjavaihtoehtoihin

Malli Toisenlaisen Lahjan perinteisestä postikortista.
Malli Toisenlaisen Lahjan perinteisestä postikortista.

Voit hankkia lahjan verkkosivuilta www.toisenlainenlahja.fi. Lahjan valitsemisen jälkeen voit valita perinteisen postikortin tai sähköisen kortin. Lahjoitustavaksi voit puolestaan valita joko verkkopankin tai luottokortin. Tilauksesta saat aina vahvistuksen sähköpostiisi.

Jos valitset sähköisen kortin, lahjan saaja voi avata lahjan suoraan puhelimestaan.
Jos valitset sähköisen kortin, lahjan saaja voi avata lahjan suoraan puhelimestaan.

Jos valitset perinteisen kortin, saat postin kautta omaan osoitteeseesi kortin, missä kerrotaan lahjoituksesta. Kortissa on tilaa omalle viestillesi lahjan saajaa varten. Voit antaa kortin lahjan saajalle joko henkilökohtaisesti tai lähettää sen postin kautta.

Jos valitset sähköisen kortin, viesti ohjataan suoraan läheisesi sähköpostiin. Voit itse valita ajankohdan, milloin hän saa viestin. Saat jaettua korttilinkin halutessasi myös WhatsAppissa tai Facebookissa heti lahjoituksen jälkeen tai voit tehdä sen myöhemmin. Korttilinkki löytyy tilausvahvistuksesta, joka lähetetään sinulle sähköpostilla.

Tarkemmat ohjeet lahjan hankkimiseen

Antaisitko tänä jouluna lahjan, joka tulee todelliseen tarpeeseen?

Toisenlainen Lahja on aineeton lahja, joka säästää lahjan etsimisen päänvaivalta ja kaupoissa juoksemiselta. Lahjan hankkiminen verkkosivuilta on nopeaa ja helppoa. Toisenlainen Lahja soveltuu lahjaksi niin läheisille, tuttaville kuin yhteistyökumppaneille.

Suomen suurin kansainvälisen avun järjestö Kirkon Ulkomaanapu toimittaa lahjoitukset luotettavasti perille. Lahjoitukset käytetään toimeentulon ja koulutuksen edistämiseen, katastrofiapuun ja Naisten Pankin toimintaan aina sen mukaan, mille on eniten tarvetta.