Mainos:

Koe kesän parhaat seikkailut
Turun seudulla

Jemina Sormunen

Kun tänä kesänä ulkomaanmatkat jäävät välistä, täytyy elämyksiä etsiä lähempää. Onneksi Turku ja sen lähialueet tarjoavat paljon kesäisiä aktiviteetteja ja elämyksiä.

Kesäsuunnitelmia pyöreät nolla? Niin meilläkin. Ankeaa? Ei sentään. Kesä “ihan vaan kotona” sisältää paljon mahdollisuuksia. Varför Paris, vi har ju Åbo -mentaliteetti on tänä kesänä vahvempi kuin koskaan. Nyt on hyvä hetki testata uusia ravintoloita, tutkia naapurialueiden tarjontaa ja kuluttaa kaikkea paikallista. Läheltä löytyy kaikki, mitä kesään tarvitset.

Syö mahdollisimman paljon ulkona

Nyt kun terassitkin ovat auki – ja monet jopa laajentaneet reviiriään – ulkona syömiselle on vieläkin enemmän mahdollisuuksia. Omat suosikkiravintolat voivat tuntua tauon jälkeen raikkailta tuttavuuksilta. Lähde testaamaan makoisat kesämenut läpi.

Panosta astetta parempiin piknik-eväisiin hyödyntämällä ravintoloiden take away -annokset. Noutoruoka maistuu heti juhlallisemmalta kotisohvan sijaan lähipuistossa tai jokirannassa nautittuna. Kaverin nuhjuiset eväsleivät jäävät takuulla kakkoseksi.

Jemina Sormunen

Karkaa toisiin maisemiin

Turun kaupungin ulkoilusaaret Pähkinäinen, Maisaari ja Vepsä ovat loistavia arjen pakopaikkoja. Jos kesämökkiä ei löydy omasta takaa, sellaisen voi vuokrata itselleen saaresta. Päivä tai vaikkapa kokonainen viikonloppu hujahtaa uiden, saunoen ja rentoutuen.

Läheltä löytyy monia muitakin loistavia kesäretkikohteita. Salossa odottaa upea rannikkoreitti, Teijon kansallispuisto sekä idylliset ruukkikylät. Muista myös muut lähituttavuudet, kuten Uusikaupunki, Kaarina ja Rauma.

Jos haluat tuulettaa pääkoppaa mahdollisimman kaukana kotoa, hakeudu saaristomaisemiin esimerkiksi Kasnäsiin, Kustaviin, tai Utön saarelle. Merellisyys ja saaristoluonto ovat näissä paikoissa ihan omaa luokkaansa. Kivoja majoituspaikkoja, retkimahdollisuuksia ja ennen kaikkea rauhoittumista.

Komediaa läpi kesän

Turun Nuoren Teatterin kepeä musiikkihupailu Turku-Tukholma vie mukanaan keskelle Itämerta ja risteilykommelluksia. Näihin moni suomalainen voi hyvin paljon samaistua. Esitykset Uittamon paviljongilla 2.7.–15.8.

Linnateatteri puolestaan naurattaa heinä-elokuussa ohjelmistollaan Ruissalon tapahtumatelakalla. Komediaa toimitetaan myös tilauksesta suoraan omalle pihalle: Valtteri Roihan yhden miehen show Linnateatterin Parhaat tarjoilee seurueelle varmat naurut.

Kailon saarella viihdyttää tänä kesänä muumien lisäksi myös Turun Kaupunginteatterin ja Emma Teatterin yhteistuotanto Helppo ero -komedia. Hupaisassa esityksessä Mika päättää konmarittaa kaiken turhan pois omasta elämästään, mistä käynnistyy kaikkien aikojen ero-operaatio. Esitykset Emma Teatterissa 2.7.–22.8.

Opastettuja retkiä

10Bikes järjestää Turussa tosi kivoja sähköpyöräkierroksia. Lähde vaikkapa päiväretkelle saaristoon tai retkelle yli legendaaristen kukkuloiden, joiden päälle Turun nykyinen asemakaava aikoinaan suunniteltiin.

Aavameri tarjoilee mahtavia melontaelämyksiä opastetuista retkistä kursseihin. Melontaretkiä järjestetään lyhyemmistä päivä- ja iltaretkistä muutaman päivän pituisiin reissuihin. Todella kiva aktiviteetti kaveriporukoille sekä lapsiperheille.

Lisää inspiraatiota ja menovinkkejä kesään: kissmyturku.fi