Mainos:

Kesän grillaamiseen kuuluu herkullinen ylivalikoima - ”Tänne voi jäädä helposti koukkuun”, varoittaa kauppias Juha Jylli

K-Citymarket Länsikeskuksen palvelulinjastolla herahtaa välittömästi vesi kielelle. Yhdellä kauppareissulla pääsee palveltavaksi Kotikeittiön omalle palvelutiskille, sushitiskille, kalatiskille sekä Lihaan & Herkkuun, josta löytyvät laatupihvit ja leikkeleet.

K-Citymarket Länsikeskuksen oman Kotikeittiön tiiminvetäjä Ari Rantasalo, kauppias Juha Jylli ja Lihan & Herkun perustaja Karita Ahlstrand ovat ylpeitä palvelulinjaston monipuolisuudesta.
K-Citymarket Länsikeskuksen oman Kotikeittiön tiiminvetäjä Ari Rantasalo, kauppias Juha Jylli ja Lihan & Herkun perustaja Karita Ahlstrand ovat ylpeitä palvelulinjaston monipuolisuudesta.

Linjasto houkuttelee kaikessa kulinaarisessa komeudessaan. Nyt on aika tutustua kesän parhaisiin herkkuihin. Tutustumisreissulla oppaina toimivat kauppias Juha Jylli, Kotikeittiön tiiminvetäjä Ari Rantasalo ja Lihan & Herkun Karita Ahlstrand.

Kotikeittiön ykkössuosikkitäyte on kana

K-Citymarket Länsikeskuksen omassa suuressa keittiössä valmistetaan päivittäin monipuolisesti erilaisia kotiruokavaihtoehtoja, pitsoja, piirakoita, keittoja ja jälkiruokia. Palvelutiskiltä lähtee asiakkaiden mukaan joka päivä monia satoja patonkeja ja useampi sata kiloa salaattia.

- Meillä on hyvin laaja valikoima keittiön omia makuja. Asiakas voi valita joko valmiin annoksen, tai tilata oman maun mukaisen aterian, kertoo Rantasalo.

Kanasalaatti on Rantasalon mukaan yksi perinteisimmistä ja suosituimmista tuotteista. Erilaisia versioita löytyykin lukuisia.

- Kana on selkeästi ykkössuosikkitäyte sekä salaateissa että patongeissa. Savukala ja katkaravut houkuttelevat myös.

Kotikeittiössä valmistettuja herkullisia patonkeja myydään päivittäin hurjat määrät.
Kotikeittiössä valmistettuja herkullisia patonkeja myydään päivittäin hurjat määrät.

MUISTA

Rantasalon vinkit anopin, kesäheilan ja raavaan miehen hurmaamiseen

- Jos kesäjuhlissa pitää tehdä vaikutus anoppiin, kannattaa tälle tarjota pieniä saaristolaisleipiä kylmäsavulohimoussella ja katkarapukimaralla. Viereen tietysti jotain kylmää ja kuplivaa.

- Uudelle kesäheilalle tarjoaisin loistavia sushejamme ja niiden kaveriksi nappaisin kyytiin raikasta mangorahkaa.

- Raavaalle miehelle laitettaisiin gourmetkylkeä kera maalaisperunoiden ja coleslaw-salaatin.

Vesi kielellä Liha & Herkku -tiskillä

Karita Ahlstrand ja Tarmo Hahto perustivat Lihan & Herkun vuonna 2018. Ahlstrand vastaa palvelutiskin tuotevalikoimasta ja henkilöstöstä. Palvelutiskillä on tarjolla tuotteita, joita valmiiksi pakatuista lihoista ei löydy.

Lihan & Herkun palvelutiskiltä löytyy myös lähituottajien tuotteita kuten Vallilan tilan Mangalitza-possua.
Lihan & Herkun palvelutiskiltä löytyy myös lähituottajien tuotteita kuten Vallilan tilan Mangalitza-possua.

- Oma suosikkini on australialainen antibiootti- ja hormonivapaa Black Angus-rotukarjan liha. Eläin laiduntaa luonnonmukaisesti ulkona ruohoruokittuna ja ruokintatapa takaa lihaan myös enemmän hyviä omega-rasvahappoja. Liha on todella hyvin marmoroitunutta, erityisen maukasta ja mureaa, Ahlstrand ohjeistaa.

Ahlstrandin mukaan Liha & Herkku -tiskiltä löytyy myös hieman erikoisemmin leikattuja lihoja. Näitä ovat esimerkiksi picanha ja skirt steak. Tiskin tuotevalikoimaan tuodaan jatkuvasti uutuuksia ja henkilökunta tekee paljon töitä sen eteen, että parhaat ja luotettavimmat toimittajat löytyvät.

- Olemme erityisen ylpeitä, että voimme tarjota myös lähituottajien tuotteita. Tällä hetkellä meillä on tiskissä läheisen Vallilan tilan Mangalitza-possua. Laatulihojen seuraksi olemme kehittäneet myös omia lisukkeita. Meiltä löytyy esimerkiksi vaahdotettua tryffelivoita ja tryffelimajoneesia, Cafe de Paris -voita, paprika-chilimajoneesia, pippurista kermakastiketta ja omaa punaviinikastiketta, Ahlstrand vinkkaa.

Lihan & Herkun palvelutiskiltä löytyy myös lähituottajien tuotteita kuten Vallilan tilan Mangalitza-possua.
Lihan & Herkun palvelutiskiltä löytyy myös lähituottajien tuotteita kuten Vallilan tilan Mangalitza-possua.

Liha & Herkku elää vuodenaikojen trendien mukaan. Kesällä keskitytään grillituotteisiin ja nopeasti valmistettaviin herkkuihin. Syksyn riistakaudella tarjolla on monipuolisesti riistaa. Perinteiset juhlat, kuten joulu ja pääsiäinen, ovat toki myös isosti esillä vuodesta toiseen.

- Lisäksi olemme teemoittaneet koko kalenterivuoden, joten tuttujen klassikkojen lisäksi löytyy aina teemaan sopivia uutuustuotteita. Muutamia kertoja vuodessa olemme tuoneet tiskille myös maailmankuulua japanilaista Wagyu-lihaa, jonka marmoriaste on aina ollut yli A5. Tämä liha käytännössä sulaa suussa, Ahlstrand kuvailee ja saa veden taas herahtamaan kielelle.

LUE MYÖS

Ahlstrandin vastustamattomat grillivinkit:

- Isompina paloina valmistettavat Flank Steak, Picanha ja Skirt Steak ovat helppoja grillattavia. Niistä voi tehdä monenlaista tarjottavaa ja ne valmistuvat nopeasti. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, että liha ei kypsenny liikaa. Liian kypsäksi paistamalla saa laadukkaimmankin herkun pilalle.

- Mikäli olet aloittelija grillauksen suhteen, niin takuuvarmasti onnistut marmoroituneen Angus Entrecote -pihvin kanssa! Se on ehdottomasti oma suosikkipihvini ja toimii aina.

Leikkeletiskiltä makumatkalle Suomeen ja maailmalle

Citymarket Länsikeskuksen palvelulinjastolla on tarjolla myös monipuolinen valikoima niin kotimaisia leikkeleitä kuin makuja maailmalta. Kotimaisista tuotteista suosituimpia Ahlstrandin mukaan ovat klassiset savupalvatut kinkut sekä vaaleat ruokamakkarat.

- Tuomme myös esimerkiksi monenlaisia maukkaita salameja, ilmakuivattuja kinkkuja ja muita herkkuja Italiasta, Ranskasta ja Saksasta Turkuun. Monen suosikkiruoasta Pasta Carbonarasta saa juuri oikean maun esiin Guancialella, eli possun poskella. Sen myötä annos vie todelliselle makumatkalle Italiaan. Valikoimistamme löytyvät myös hurjan herkulliset Iberico- ja Bayonne-kinkut.

Kalatiskin omat graavikalat ikisuosikkeina

Kalatiskiltä löytyy aina tuoretta kalaa ja kalajalosteita. Kauppias Jylli kertoo asiakkaiden rakastavan lohifileettä, graavattua kalaa ja savukalaa. Ahvenfileet ja monenlaiset muut herkut, kuten kampasimpukka ja erilaiset äyriäiset, kiinnostavat myös kovasti.

Omassa talossa graavatut lohet houkuttelevat asiakkaat kalatiskille aina uudestaan.
Omassa talossa graavatut lohet houkuttelevat asiakkaat kalatiskille aina uudestaan.

- Meidän omat graavatut kalat ovat kestosuosikkeja. Eli roseepippurilla graavatut- ja ihan tavallisesti graavatut lohet maistuvat asiakkaille. Kala on kevyt ja terveellinen vaihtoehto ja mahtavaa kesäruokaa niin juhlaan kuin arkeen.

Kurkistus kulisseihin

Ennen kuin tuotteet saapuvat tiskiin tai hyllyyn, ehtii kulisseissa tapahtua monenlaista. Lihat käsitellään erilaisilla lihankäsittelylaitteilla, kuten koneella, jolla liha saadaan suikaleiksi tai kuutioiksi ja pihviprässillä, jolla valmistetaan lehtipihvejä. Jyllin mukaan lihankäsittely on kuitenkin ensisijaisesti käsityötä.

Lihankäsittely pihveiksi on käsityötä.
Lihankäsittely pihveiksi on käsityötä.

- Meillä leikataan pääsääntöisesti fileitä ja käsitellään lihoja pihveiksi. Pihvimme ovat varmasti kokonaisuudessaan syötäviä, eikä sieltä löydy mitään ylimääräistä. Mureutus tapahtuu pihvikonemureuttajalla.

Brisketti tai lihakirves?

Kauppias korostaa, että sekä palvelutiskiltä että hyllystä löytyy kattava valikoima erilaisia tuotteita ja molempien valikoimissa on omat erityisyytensä.

- Jos palvelutiskiltä saa kasslerpihviä, on se todennäköisesti luomua, Mangalitza-possua tai muuta peruskasslerista erottuvaa. Henkilökuntamme palvelee yhteistyössä Lihan ja herkun ammattilaisten kanssa persoonallisella otteella. Tiskillä asioidessaan voi vaikkapa kysellä, mitä brisketistä valmistetaan. Ohjeen saa halutessaan mukaan.

Palvelulinjasto kokonaisuudessaan on Jyllille erityisen ylpeyden aihe.

- Tarjoamme asiakkaille laadukkaita ja monipuolisia vaihtoehtoja. Tavoitteenamme on, että nousemme ensimmäisenä mieleen, kun asiakas miettii, minne lähteä tekemään ostoksiaan ja mistä löytyy laajin valikoima. Ihan kaikkea ei aina välttämättä ole tiskissä, mutta pyrimme aina auttamaan asiakasta saamaan haluamansa tuotteen. Kerran asiakas kyseli naudan lihakirveitä, eli tuotteita, joissa on naudan luu ja ulkofilee mukana. Asiakas tilasi kirveet ennakkoon ja sai ne haluamanaan päivänä. Hankimme mitä vain, jos asiakas tilaa tuotteet ennakkoon.

Kanta-asiakkaat löytävät monipuolisesta valikoimasta helposti erilaisia vaihtoehtoja lounaaksi.
Kanta-asiakkaat löytävät monipuolisesta valikoimasta helposti erilaisia vaihtoehtoja lounaaksi.

Koukuttava kokemus

Jylli kertoo, että henkilökuntaa koulutetaan jatkuvasti ja näin ammattilaiset pysyvät mukana vaihtuvissa trendeissä.

– Ruoka on meille suuri intohimo. Porukka on valmis tekemään asiakkaan tarpeiden tyydyttämiseksi melkeinpä mitä vain.

Kanta-asiakkaita käy Jyllin mukaan tiskillä asioimassa paljon – varsinkin lounasaikaan. Lihan ja herkun yhteistyöllä ja palvelulinjaston kehittämisellä haetaan K-Citymarket Länsikeskukseen lisää uusia kanta-asiakkaita.

- Kun kerran tulee katsomaan, voi tänne helposti jäädä koukkuun, Jylli varoittaa pilke silmäkulmassaan.

Mutta onko grillibileet mitään ilman kunnon pihviä?

- Grilli on se juttu! Ruokakauppiaana olen sitä mieltä, että kyllä grillibileissä kunnon lihaa pitää olla. Ellei grillaa lihaa, niin ehkä makkaraa, tofua tai mitä itse kukin tahtoo. Ruokaisuus ja laaja valikoima ovat mielestäni tärkeitä asioita. Pihvin lisäksi meillä on usein parsaa, täytettyjä sieniä ja paprikoita, grillitomaattia sekä kasvisnyyttejä. Kesägrillaamiseen kuuluu ylivalikoima ja varmuuden vuoksi varaaminen. Semmoinen ”otetaan hieman makkaraa kylkeen” -meininki. Masun pitää olla varmasti täynnä, kun ruokailu on ohitse.

Tutustu lisää K-Citymarket Länsikeskukseen!