Mainos:

Turun oma Manhattan ei nuku enää koskaan

Manhattanille avattu S-market on auki vuorokauden ympäri, seitsemän päivää viikossa. Täysin uuden konseptin mukainen myymälä on Turun seudulla ensimmäinen.

Naantalintien varressa on kauppakeskuksen katolla hieman pröystäilevä kauppakeskuslogo ”Manhattan”. Se muistuttaa suurkaupungista, joka ei nuku koskaan. Tämän vuoden toukokuussa lupaus lunastettiin, sillä keskuksessa aloitti uusi S-market, joka on auki kaikkina viikonpäivinä, ympäri vuorokauden.

Korona-aikana avatussa myymälässä ei avajaisia voitu viettää, vaan 14.5. aamukymmeneltä marketpäällikkö Liisa Vainikainen vain yksinkertaisesti avasi myymälän oven. Tutulla kauppapaikalla ei muuta tarvittu. Ihmisiä on ensimmäisten viikkojen aikana virrannut sisään niin hyvin, että myymälän 31 työntekijällä on ollut täysi työ saada hyllyt täytettyä.

- Myynti on ylittänyt kaikki odotukset. Selvästi tässä on totuttu asioimaan. Meidän tehtävä on nyt kuunnella herkällä korvalla, mitä asiakkaat haluavat, ja täyttää ja ylittää odotukset, Vainikainen toteaa.

Marketpäällikkö Liisa Vainikainen näyttää, kuinka ananaskone kuorii ja viipaloi hedelmän valmiiksi annospaloiksi.
Marketpäällikkö Liisa Vainikainen näyttää, kuinka ananaskone kuorii ja viipaloi hedelmän valmiiksi annospaloiksi.

Ei ole sattumaa, että Manhattanille marketpäälliköksi valittiin juuri Vainikainen. Hänellä on 14 vuoden kokemus seitsemästä Turun Osuuskaupan eri marketista. Kaikki vakituiset työntekijät saatiin myös palkattua Turun Osuuskaupan muista myymälöistä, joten myymälässä on Vainikaisen mukaan töissä rautainen tiimi heti alusta alkaen.

Leveillä käytävillä mahtuu kulkemaan toistensa ohitse.
Leveillä käytävillä mahtuu kulkemaan toistensa ohitse.

Ilmavuutta ja selkeyttä

Manhattanin S-market näyttää ulospäin pirteältä keltaisine ikkunateippauksineen. Myös sisällä on aistittavissa uutta. Päällimmäisenä huokuu selkeys, väljyys ja järjestelmällisyys. Tuoteryhmien paikat on selkeästi tuotu esille puusomisteisilla seinillä. Käytävät ovat suoria ja leveitä. Tuotteet ovat siisteissä riveissä.

- Olemme ensimmäinen Turun Osuuskaupan täysin uuden konseptin mukainen myymälä. Jatkossa kaikki Suomen S-marketit uudistetaan tämän mukaisiksi, marketpäällikkö kertoo.

Manhattanille uuden luominen on ollut luonnollinen vaihtoehto, sillä aiemminkin kauppana toiminut tila kävi läpi täydellisen peruskorjauksen. Entisestä tilasta jäljellä on vain kantavat pilarit, ulkoseinät ja katto. Uutta on muun muassa kaikki myymäläkalusteet ja ilmastointilaitteet.

Asiakaskyselyn mukaan kala ja liha ovat myymälän tärkeimpiä tuoteryhmiä.
Asiakaskyselyn mukaan kala ja liha ovat myymälän tärkeimpiä tuoteryhmiä.

Palvelutiski kaupan ylpeys

Myymälän parintuhannen neliön myyntipinta-alasta reilun kulman haukkaa hedelmä- ja vihannesosasto. Uutuutena löytyy muun muassa ananaskone, josta saa mukaansa vastakuoritun ja viipaloidun tuoreen ananaksen. Erityisen ylpeä Vainikainen on myymälän 16 metriä pitkästä palvelutiskistä.

- Teettämämme kyselyn mukaan liha ja kala ovat meidän asiakkaillemme erittäin tärkeitä ja niissä haluamme pitää kattavan tarjonnan.

- Myös pysyvästi edullista hintatasoamme arvostetaan.

Tiskissä killistelee kampelaa ja tuoretta tonnikalaa. Valmista suuhun pantavaa tulee Myllyn Prismasta tutusta Kulman Keittiöstä. Lisäksi myymälässä on useita yksityisiä palveluntarjoajia, jotka täydentävät valikoimaa.

20 000 tuotetta

Myymälän takanurkassa tulemme oluen ystävän paratiisiin. Tila on kuin keskieurooppalainen viinikellari ilman viiniä. Oluita sen sijaan löytyy sekä alkoholilla että ilman niin runsas valikoima, että tutustumiseen on syytä varata reilummin aikaa.

- Olutkulttuuri Suomessa on selvästi muuttunut. Erikoisoluita ja alkoholittomia oluita menee nykyisin todella paljon. Olemme jo saaneet valikoimasta hyvää palautetta, Vainikainen kertoo.

Valikoimissa on paljon paikallisia tuotteita. Oluista saatavana on muun muassa Kakolan ja Kimito Brewingin juomia.
Valikoimissa on paljon paikallisia tuotteita. Oluista saatavana on muun muassa Kakolan ja Kimito Brewingin juomia.

Kaikkiaan S-market Manhattanin tuotevalikoima on erittäin laaja, kausituotteiden kanssa lähes 20 000 tuotetta. Lisäksi myymälään voi tilata Foodie-verkkopalvelun kautta Prisman koko tuotevalikoiman. Tuotteet toimitetaan myymälän aulassa oleviin lokerikkoihin, joista asiakas voi ne noutaa.

Suuresta tuotemäärästä huolimatta myymälä tuntuu selkeältä ja tilavalta.

- Pitkä aukioloaika ja leveät käytävät mahdollistavat sen, että myymälässä on jokaiselle tilaa hengittää .

- Monet riskiryhmän asiakkaat ovat käyneet ostoksilla öisin, jolloin väkeä on liikkeellä vähän, marketpäällikkö kertoo.

Uuden myymälän avaaminen on aina kokemus, mutta Manhattanilla haasteet ovat olleet lähinnä positiivisia. Kauppa on lähtenyt käyntiin niin vauhdilla, että henkilökunta on saanut venyä. Marketpäällikkö kiittääkin onneaan, että sai heti mukaansa osaavan henkilökunnan.

- Haluan, että Manhattan muistetaan asiakaspalvelusta ja hymystä. Tällä porukalla se tulee kyllä onnistumaan.

Kesäksi on jo palkattu seitsemän uutta kesätyöntekijää, joita marketpäällikkö lähtee seuraavaksi kouluttamaan.

S-market Manhattanin erikoisuudet:

- Itsudemon sushibar
- Firewok
- Fazerin leipomo
- Kulman Keittiön artesaanijäätelöt
- Huhtamarkkinoinnin juustotiski
- 16 metriä pitkä Palvelutori ja Maustebaari
- Ananaskone
- Mehustamon tuoremehupuristin
- Beijing8 dumplingit
- Kulman Keittiön maittavat herkut

S-market Manhattan
Pitkämäenkatu 4, 20250 Turku
Avoinna 24 h