Mainos:

Kaikenlaisia koteja - Osa 2, ”Talo maalla” olikin 70-luvun omakotitalo Raisiossa

Lehtorantojen pihalla Tikanmaalla on rauhallista. Olivia ja Antti-isä sekä Erika ja Kaisa-äiti  nauttivat ensimmäisistä kesälämpimistä yhdessä välittäjä Ari Pataman kanssa.
Lehtorantojen pihalla Tikanmaalla on rauhallista. Olivia ja Antti-isä sekä Erika ja Kaisa-äiti nauttivat ensimmäisistä kesälämpimistä yhdessä välittäjä Ari Pataman kanssa.

Lehtorantojen uusi koti löytyi Raision Tikanmalta. 1970-luvun talossa ihastutti tiiliseinä ja mustikkamättäät

Kaisa ja Antti Lehtoranta suunnittelivat muuttoa maalle. Kiikarissa oli talo Mynämäen tai Nousiaisten suunnasta. Sitten myyntiin tuli 1974 rakennettu omakotitalo Antille tutuista lapsuudenmaisemista, Raision Tikanmaalta.

- Tämän nähtyämme mikään muu ei enää kiinnostanut, vaikka paria kohdetta kävimmekin vielä katsomassa, Lehtorannat kertovat.

Tikanmaan talossa kaksilapsista perhettä houkutteli eniten sijainti. Kadun päässä oleva parin tuhannen neliön tontti jatkuu saumattomasti metsään. Pihassa rehottaa kilvan ahomansikka ja mustikka. Tonttia saa hoitaa jos haluaa, muttei ole pakko. Vanha talo istuu jo maisemaansa.

- Joskus olen ajatellut, että 70-luvun talot ovat rumia, mutta kun kävin sisällä katsomassa, viehätyin. Niissä on kodikas tunnelma. Täällä ihastuin tuohon jykevään tiiliseinään, Antti kertoo.

Antti Lehtoranta ihastui 1970-luvun talon vahvoihin rakenteisiin ja kodikkuuteen. Erityisen mieluisia olivat tiiliseinät ja puukatto.
Antti Lehtoranta ihastui 1970-luvun talon vahvoihin rakenteisiin ja kodikkuuteen. Erityisen mieluisia olivat tiiliseinät ja puukatto.

Koti tuntuu kodilta

Kuten alueen monissa taloissa, tässäkin kodissa oli vuosikymmeniä asunut vain yksi perhe, joka sen oli aikoinaan rakennuttanut. Niinpä rakennuksen historia ja kunnossapito olivat hyvin tiedossa.

- Teimme kuntokartoituksen ja totesimme, että perusasiat ovat kunnossa ja talo on hyvin pidetty. Tämä oli kiva kohde myydä. Sellainen, jonka olisi voinut itselleenkin ostaa, vähän matkan päässä asuva Huoneistomarkkinoiden välittäjä Ari Patama toteaa.

Luonnonmukainen pihapiiri on ehtinyt kasvaa ja kehittyä. Piirakkamarjat saa suuhun omalta tontilta.
Luonnonmukainen pihapiiri on ehtinyt kasvaa ja kehittyä. Piirakkamarjat saa suuhun omalta tontilta.

Kolmevuotias Olivia ja vuotta vanhempi Erika kirmaavat ovesta ulos terassille. Lapsille muutto omakotitaloon on tuonut vapautta liikkua. Vanhempi tosin kaipasi aluksi vanhoja pihakavereitaan.

- Täällä on erilaista tekemistä. Varsinkin nyt korona-aikana on ollut helppo laittaa lapset suoraan ovesta pihalle. Eläinten ja lintujen touhua metsässä on ollut kiva seurata. Ennen tunsin variksen ja harakan, nyt meidän tontin omissa puissa pesii kirjosieppo ja sinitiainen, Kaisa luettelee.

Sijainti oli perheelle tärkeä myös Antin tuttavien ja sukulaisten takia.

- Monessa lähiseudun taloista on tullut lapsena käytyä leikkimässä. Samat nimet näkyvät olevan postilaatikoissa edelleen. Omakin isä asuu muutaman minuutin päässä. Lapsetkin pääsevät häntä kätevästi moikkaamaan. Eikä hän siitä nuoremmaksi muutu, joten hyvä on sukulaisten olla tässä lähellä, Antti Lehtoranta miettii tulevaa.

Lehtorannat ovat asuneet uutta kotiaan nyt vuoden verran. Remonttia ei ole tehty, vaikka sitä kuulemma moni paikka vähän kaipaisikin. Sen aika on myöhemmin.

- Tapetit nyt ei ole ihan sellaiset, mitkä valitsisin, mutta Olivia on luvannut piirtää niihin minulle kukkasia, Kaisa nauraa.

Muuten talo on tuntunut koko ajan enemmän omalta kodilta.

- Heti me täällä viihdyimme, mutta vuoden aikana olemme oppineet arvostamaan paikan hiljaisuutta entistä enemmän, pariskunta miettii.

Lehtorantojen kodista ”maalla” on Raision keskustaan matkaa viisi kilometriä.

Huoneistomarkkinat Oy LKV
Yliopistonkatu 30
20100 Turku
Puhelinpäivystys kello 8–20 joka päivä 02 277 1500
Toimisto avoinna ma–pe 9–17
myynti@huoneistomarkkinat.com
www.huoneistomarkkinat.com