Mainos:

Ravintolaruoka maistui kuukausien tauon jälkeen

Auralaiset Venla, Maria ja Lotta Häkkinen lähtivät Myllyyn syömään ja ostoksille heti ravintoloiden avattua ovensa.
Auralaiset Venla, Maria ja Lotta Häkkinen lähtivät Myllyyn syömään ja ostoksille heti ravintoloiden avattua ovensa.

Ravintolakausi pyörähti käyntiin koronatauon jälkeen sopivan vilkkaasti Myllyn ravintolamaailmassa. Ravintolat avasivat ovensa yleisölle omaan tahtiinsa kesäkuun alussa.

Kauppakeskus Myllyn ravintolat avaavat ovensa myös lähiruokailuun viimeistään tämän viikon aikana. Viimeisenä ovensa avaa 10.6. Fafa’s, joka siirtyy samalla uusiin tiloihin Myllyntorin ravintolamaailman toiseen kerrokseen. Yhteensä kauppakeskus Myllyssä on 20 ravintolaa ja kahvilaa.

Länsipäädyn ravintolamaailmassa, joka tunnetaan nimellä M6, kävi heti ravintoloiden avausviikolla asiakkaita sopivan tasaiseen tahtiin.

Kotiruoallakin pärjää, mutta pitsaa on jo ollut ikävä, totesivat Umaima Madmun ja Valo Seppänen.
Kotiruoallakin pärjää, mutta pitsaa on jo ollut ikävä, totesivat Umaima Madmun ja Valo Seppänen.

Yläkoululaiset Umaima Madmun ja Valo Seppänen tulivat lounaalle heti, kun ravintolat aukenivat.

- Elämä on ollut vähän erilaista, kun on tottunut käymään syömässä täällä Myllyssä aina välillä. Nyt on pitänyt syödä kaksi kuukautta kotona. Ihan hyvin siitäkin selvittiin, nuoret tuumivat.

Kotona nuoret kokkaavat itse silloin kun äiti on töissä, mutta muuten nautitaan vanhempien laittamista aterioista. Madmunin bravuuri on pasta punaisella kastikkeella.

Pitsaa on tehnyt mieli jo pitkään, joten nuorten ravintolavalinta on Classic Pizza. Sieltä löytyy vaihtoehtoja myös Seppäselle, joka on kasvissyöjä.

Tytöt ohjataan pöytään Classic Pizzeriasssa, jossa väkeä on runsaasti, muttei kuitenkaan tungokseen asti.

- Ihmisiä on ollut liikkeellä juuri sopivasti. Emme ole vieneet pöytiä pois, vaan meillä hovimestari ohjaa ihmiset joka toiseen pöytään niin, että turvavälit säilyvät. Tähän asti ei ole tarvinnut kääntää ihmisiä pois, Jasmin Karhunen Classic Pizzasta kertoo.

Juhlan kunniaksi moni asiakas on Karhusen mukaan innostunut korkkaamaan myös kesän ensimmäiset shampanjat.

Vahtolaisen Olli Oikon päivään kuuluu käynti kuntosalilla ja Myllyn ravintolassa tai kahvilassa
Vahtolaisen Olli Oikon päivään kuuluu käynti kuntosalilla ja Myllyn ravintolassa tai kahvilassa

Päivittäisrutiinit palaavat

Vahtolainen Olli Oiko nauttii leivoskahvinsa yhdessä Take the Cake - MBakeryn muutamista asiakaspaikoista. Päivittäinen nautintohetki on palannut miehen elämään.

- Aamulla käyn Naantalin kylpylän kuntosalissa treenaamassa ja sen jälkeen tulen Myllyyn syömään tai kahville. Sellainen oli päivärutiinini pitkään, kunnes korona katkaisi sen. Nyt olen päässyt taas palaamaan normaaliarkeen, Oiko iloitsee.

Ruoanlaittotaidot ovat miehellä hallussa, mutta Myllyyn on mukava tulla syömään. Näin näkee samalla myös muita ihmisiä. Moni kauppakeskuksen kahvila ja ravintola on tullut tutuksi, mutta suosikit ovat selvät.

- Useimmiten syön Rossossa, joskus Kulman Kuppilassa. Kahviloista parhaat ovat Espresso House ja tämä MBakery.

MBakeryn tryffelileivos on Olli Oikon suosikki.
MBakeryn tryffelileivos on Olli Oikon suosikki.

Jatkamme alakerran Picnic-ravintolaan, jonka ulkoterassilla Venla, Lotta ja Maria Häkkinen ovat edenneet jälkiruokajäätelöihin. Venlan hampaat kalisevat kylmästä, mutta jäätelö syödään ulkona, koska nyt on kesä.

- Picnic ja sen uuniperunat ovat lasten herkkua, joten päätimme tulla tänne heti kun ravintola jälleen aukesi. Samalla käymme kesävaateostoksilla, auralainen Maria Häkkinen kertoo.

Lotta Häkkisen kevät oli erikoinen, sillä koulu käytiin kotona, mutta ruoan hän haki joka päivä koulusta. Äidin mukaan järjestely toimi ja helpotti paljon perheen ruokahuoltoa. Kaikki ovat nyt onnellisia, että erikoisjärjestelyt ovat takanapäin.

Maailma herää siis talvi- ja koronaunestaan nopeaan, mutta hallittuun tahtiin. Käsidesipulloja löytyy ravintoloista enemmän kuin kukkamaljakoita ja tuoleja on kadonnut pöydistä kauppakeskuksen varastoon. Joillain tarjoilijoilla on kasvoillaan hengityssuojain ja kaikissa ravintoloissa noudatetaan tarkennettuja hygienia- ja siivousohjeita. Elämme ravintolaelämän uutta normaalia.

www.kauppakeskusmylly.fi/liikkeet-ja-palvelut/ravintola-ja-kahvilapalvelut/

www.kauppakeskusmylly.fi/myllyn-lounaslistat/

Kauppakeskus Mylly

Myllynkatu 1, 21280 Raisio

p. (02) 332 3000