Mainos:

Suosikkiherkuille superstartti Turun Citymarketissa – ”Myimme yli 20 000 sushipalaa yhden viikonlopun aikana”, hehkuttaa kauppias Juha Jylli

Kauppias Juha Jylli toteutti asiakkaiden toiveen perustamalla uuden sushipisteen Turun Citymarkettiin.
Kauppias Juha Jylli toteutti asiakkaiden toiveen perustamalla uuden sushipisteen Turun Citymarkettiin.

K-Citymarket Länsikeskukseen avattiin toukokuun alussa uusi sushipiste, jossa on tarjolla tuoretta sushia viikon jokaisena päivänä.

Toiveita sushipisteen avaamisen puolesta alkoi tippua alkuvuonna kauppiaana aloittaneelle Juha Jyllille melkeinpä jo ennen kun hän ehti astua markettinsa ovista sisään.

- Asiakkaat odottivat sushipistettä kovasti. Tämä on ollut jopa ihan kärkitoiveena, pohtii Jylli kuvaillessaan uutta asiakkaiden toiveiden täyttymystä.

Sushipisteen avajaiset olivat puolestaan kauppiaan toiveiden täyttymys. Buffet todellakin löydettiin ja viikonloppu oli huikea menestys.

- Saimme huippustartin! Myimme yli 20 000 sushipalaa yhden viikonlopun aikana ja palaute oli pelkästään positiivista. Olemme onnistuneet sushin maun rakentamisessa ja laadun varmistamisessa erinomaisesti, Jylli kertoo kehuen samalla arvokasta henkilökuntaansa.

NIKO SIEPPI
Sushit valmistetaan tuoreista raaka-aineista ja aidosta japanilaisesta sushiriisistä.
Sushit valmistetaan tuoreista raaka-aineista ja aidosta japanilaisesta sushiriisistä.

Aidot maut ja oma spesiaali su-liemi

Aito japanilainen sushiriisi tilataan Turkuun suoraan Japanista.

- Samalla kun tilaamme riisin, tilaamme myös muita japanilaisia sushin valmistuksessa tarvittavia raaka-aineita, kertoo Jylli.

Yksi tärkeimmistä ainesosia sushin valmistuksessa on riisin maustamiseen käytettävä su-liemi.

- Se on lopullisen maun kannalta erityisen tärkeä juttu. Meillä on ihan oma spesiaali liemi, jonka mausta olemme erityisen ylpeitä, kuvailee Jylli salaperäisesti.

Tuoreet raaka-aineet näyttelevät tärkeää roolia sushin valmistuksessa.

- Kaikki sushin täytteet ja päälliset valmistellaan ja leikataan täällä meillä. Käytössämme on esimerkiksi tuoretta tonnikalaa, lohta ja kasviksia. Pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon paikallisten toimijoiden tuotteita, kertoo Jylli.

Sushiammattilaiset työssään

Sushipisteen osastopäällikkönä toimii Lauri Tonteri. Hänen lisäkseen pisteessä työskentelee noin kymmenen muuta kokkia.

- Sorminäppäryys ja visuaalinen silmä ovat sushin valmistuksessa tärkeässä roolissa. Tämä on hyvin kaunista ruokaa ja jokaisen palasen tulee olla esteettisesti nätti. Meillä tämä taiteenlaji osataan, kiittelee Jylli pisteessä toimivia ammattilaisia.

NIKO SIEPPI
Sushipisteen osastopäällikkö Lauri Tonterin mukaan asiakkaat pitävät erityisesti lohinigireistä sekä ravunpyrstö- ja avokadosusheista.
Sushipisteen osastopäällikkö Lauri Tonterin mukaan asiakkaat pitävät erityisesti lohinigireistä sekä ravunpyrstö- ja avokadosusheista.

Osastopäällikkö Tonterin mukaan suomalaisten keskuudessa lohi on ollut perinteisesti hyvin suosittu raaka-aine.

- Meilläkin erilaiset lohinigirit ovat suosittuja. Näiden lisäksi ravunpyrstöt ja avokado ovat ihmisten kestosuosikkeja.

Ensimmäistä kertaa sushia maistavat asiakkaat kyselevät Tonterin mukaan aktiivisesti tarjolla olevasta makumaailmasta ja myös kokeneemmat sushin ystävät kuuntelevat mielellään suosituksia eri vaihtoehdoista.

- Yksinkertaiset ja puhtaat maut ovat meille tärkeitä. Pyrimme aina vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin ja kysyntään, joten valikoimamme kehittyy jatkuvasti.

Sushin tekemisen ilo heijastuu myös sushipisteen työilmapiiriin.

- Olemme työporukkana vielä uusi, mutta olemme löytäneet yhteisen sävelen. Yhdessä työskentely sujuu loistavasti. Jokaisella on omat vahvuutensa ja yhdessä olemme tehokas joukkue. Täydennämme toinen toisiamme, kuvailee Tonteri ylpeänä tiimiään.

NIKO SIEPPI
Yksinkertaiset ja puhtaat maut miellyttävät asiakkaita.
Yksinkertaiset ja puhtaat maut miellyttävät asiakkaita.

Nautitaan sushista

Sushipisteen valikoimassa on tällä hetkellä noin 30 erilaista sushia. Lisää variaatioita on toivottu ja Jyllin mukaan tähänkin toiveeseen ollaan vastaamassa.

- Palaute ja ehdotukset ovat olleet loistavia. Edelleen palautetta saa tähänkin liittyen antaa, vinkkaa Jylli.

Citymarketin henkilökunta on toki myös päässyt testaamaan sushimaailman makuja. Oman talon valikoimaa maisteltiin henkilökunnan ruokalassa, kun kokit valmistelivat sushipistettä ja kokeilivat erilaisia variaatioita.

- Kovasti täällä talon väkikin piti susheistamme. Itse myös nautin kovasti sushista. Tämä on lempiruokaani ja enemmänkin semmoista herkutteluevästä, Jylli kertoo hymyillen.

Terveellisempi ja edullinen vaihtoehto

Sushi on noussut Suomessa nopeasti yhdeksi suosikkiruoaksi ja Jylli arvelee syyn löytyvän sen helppoudesta, nopeudesta, vaivattomuudesta ja monipuolisuudesta.

- Maku- ja koostumusvaihtoehtoja on niin monenlaisia. Sushia pidetään myös terveellisenä vaihtoehtona. Onhan se pikaruokaan verrattuna hyvinkin terveellistä. Sushi on myös suhteellisen edullista. Tuommoisella kahdeksan euron hinnalla saa jo aikamoisen annoksen sushipalasia.

Jylli kannustaa kaiken ikäisiä testaamaan sushia huolimatta siitä, onko sitä aikaisemmin tullut maisteltua.

- Aikaisemmista kokemuksista välittämättä kannattaa nyt antaa sushille mahdollisuus ja kokeilla uudestaan. Olemme saaneet somen kautta niin nuorilta kuin myös varttuneilta paljon kiitosta. Kovia sushifaneja löytyy ihan pienimmistä lapsistakin. Kalavaihtoehtojen lisäksi sushipisteestämme löytyy kasvis-, muna-, tofu-, avokado- ja monenlaisia muita vaihtoehtoja. Jos ei välitä kalasta, voi valita muita herkkupaloja kokeiluun, vinkkaa Jylli.

NIKO SIEPPI
Sushi on terveellisempi ja suhteellisen edullinen vaihtoehto.
Sushi on terveellisempi ja suhteellisen edullinen vaihtoehto.

Helppo kuin sushi

Sushipisteessä asioiminen on helppoa ja vaivatonta. Linjastossa on kolme aloituspaikkaa, joista yhdessä myydään valmiiksi pakattuja lajitelmia.

- Asiakas aloittaa linjaston päästä, valitsee haluamansa annoskoon ja rasian. Jokaiselle asiakkaalle tulee omat puhtaat pihdit, joilla sushit noukitaan rasiaan, Jylli korostaa.

Aluksi rasiaan noukitaan wasabi ja inkivääri. Sen jälkeen asiakas kerää toiveidensa mukaisen sushilajitelman. Linjaston päästä löytyvät soijapussit ja syömäpuikot, jotka lisätään rasiaan viimeisenä.

- Lopuksi rasiaan pistetään kansi päälle ja kaikki punnitaan yhdellä kilohinnalla. Puntari laskee automaattisesti pakkauksen painon lopullisesta summasta pois, Jylli huomauttaa.

K-Citymarket Länsikeskuksen sushipiste palvelee joka päivä klo 10-20.

Käy moikkaamassa sushikokkeja ja kokeile uuden sushipisteen herkullisia susheja sekä uniikin su-liemen gastronomisia aromeja.

Tilaa herkulliset sushit täältä!


MUISTA

K-Citymarket Länsikeskuksen verkkokauppa on myös vilkkaassa käytössä ja susheja saa tilattua sitäkin kautta. Verkko-ostoksia voi tehdä K-Ruoka.fi -sivujen tai K-Ruoka-verkkosovelluksen kautta.

Ennakkotilaaja voi tilata sushinsa verkkokauppavalikoimasta, mutta tarpeen vaatiessa suurempia annoksia saa tilattua myös puhelimitse.

Asiakas voi soittaa ja pyytää esimerkiksi 40 kappaletta samoja susheja. Teemme kaiken asiakkaan toiveiden mukaisesti. Jos aamulla soittaa, niin annokset ovat iltapäivällä valmiina, Jylli lupaa.

Soita ja tee ennakkotilaus, numeron löydät täältä!