Mainos:

Lucky e-Bike erikoistuu sähköpyöriin

Mika Sevón ja Tomi Kotiranta perustivat Turun Länsikeskukseen sähköpyöriin keskittyvän kivijalkamyymälän.
Mika Sevón ja Tomi Kotiranta perustivat Turun Länsikeskukseen sähköpyöriin keskittyvän kivijalkamyymälän.

Polkupyörämarkkinoita jaettiin viime kesänä uusiksi, kun Mika Sevón ja Tomi Kotiranta perustivat Turun Länsikeskukseen uuden, sähköpyöriin keskittyvän pyöräkaupan, Lucky e-Biken.

- Tuomme pyöräharrastajina ja pitkän linjan yrittäjinä alalle uutta potkua. Ennen kaikkea haluamme erottua palvelulla ja laajalla valikoimalla. Keskitymme sähköpyöriin, mutta otamme valikoimiin myös kiinnostavia erikoisuuksia, Kotiranta kuvailee yrityksen linjaa.

Verkkomyynti jyllää vähittäiskaupassa, mutta uusien yrittäjien linja on sille selkeä ”ei”.

- Halusimme nimenomaan perustaa kivijalkamyymälän, jossa asiakas kohdataan. Sähköpyörä on suuri päätös, jota kannattaa koeajaa ja vertailla, Kotiranta jatkaa.

Sähköpyöriin keskittyminen oli Sevónille luontainen valinta, sillä hän on työskennellyt teknisten laitteiden parissa koko ikänsä. Kotiranta tuo yritykseen kauppiasosaamista. Lisäksi myymälässä on oma huoltovastaava.

Koronaviruksesta huolimatta, yrittäjät ovat aloittaneet mielestään juuri oikeaan ajankohtaan.

- Sähköpyörät ovat yleistyneet Euroopassa nyt niin suurella vauhdilla, että varmasti ne tulevat lyömään itsensä läpi Suomessakin, Sevón uskoo. Lisäksi ihmiset kaipaavat nyt itsenäistä liikuntaa.

Suurin kynnys on saada asiakkaat kokeilemaan pyöriä, sillä sen jälkeen pyörät myyvät itse itsensä.

- Sähköpyörällä ajaminen on niin hauskaa, että moni rupeaa nauramaan, kun kokeilee. Pyörällä matkaan lähtemisen kynnys putoaa todella alas, kun omistaa sähköpyörän, itsekin sähköpyörällä töihin polkevat miehet toteavat.

Lucky e-Biken valikoimat kattavat sähköpyöräilyn kaikki genret katupyöristä maastopyöriin. Suurin osa sähköpyöristä menee aivan tavalliseen hyötykäyttöön.

- Useimmiten pyörä ostetaan entisen retki- tai hybridipyörän tilalla ja sillä ajetaan työmatkat tai harrastuslenkkejä. Pyöräilymäärä usein moninkertaistuu aikaisempaan nähden hankinnan jälkeen, Kotiranta tietää.

Toinen pääryhmä on sähköavusteiset maastopyörät. Itse paljon maastossa ajava Sevón osaa erottaa jyvät akanoista.

- Sähkömaastopyörä joutuu käytössä tosi koville, siksi sen osilta vaaditaan kestävyyttä. Me emme halua tarjota pyöriä, jotka tuodaan takaisin ensimmäisten käyttökertojen jälkeen.

Myymälästä löytyy myös mielenkiintoisia erikoisuuksia, kuten kulttimaineeseen nousseet lasten Woom-pyörät, joiden sanotaan olevan maailman turvallisimpia. Lucky e-Bike on niiden ainoa jälleenmyyjä Varsinais-Suomessa. Lisäksi löytyy taitettavia polkupyöriä, joko sähköllä tai ilman.

Sähköpyörällä diabetesta vastaan

Turkulainen Reijo Pihl sai viime kesänä lääkäriltään kaksi vaihtoehtoa: ruveta piikittämään insuliinia tai alkaa kuntoilla. Kakkostyypin diabetes sai Pihlin polkimille.

- Kävely oli minusta tylsää ja juoksemista eivät jalat olisi kestäneet. Pyöräily sen sijaan tuntui heti omalta lajilta, 73-vuotias kuntoilija toteaa.

Pihl valitsi ajokikseen sähköavusteisen pyörän.

- Sähköpyörän avulla pystyn pitämään sykkeen tasaisena 90 ja 110 välillä, mikä on hyvää peruskestävyysliikuntaa. Veri virtaa tuolloin joka puolelle kehoa. Verenpaine on tätä kautta laskenut, eivätkä pohkeetkaan mene jumiin.

Avustusta voi säätää oman kunnon ja olosuhteiden mukaan. Vähimmillään moottori ei avusta lainkaan, suurimmalla avustusteholla voi polkea itse vain kevyesti mukana. Itsestään pyörä ei kuitenkaan kulje. Eniten hyötyä sähköavusta on vastatuulessa ja ylämäissä. Yli 25 kilometrin tuntinopeuksissa avustus lakkaa.

Kannattava sijoitus

Pihlille sähköpyörän hankkiminen oli myös taloudellinen päätös. Hän luopui pyörän myötä autostaan.

- Auton käyttökuluissa säästän noin 250 euroa kuukausittain. Pyörän hinta on nopeasti maksettu takaisin, Pihl laskee.

Viime syksynä hankkimallaan pyörällä Reijo Pihl on ajanut yhteensä 1800 kilometriä.

Useimmiten hän ajaa Turussa 10 - 15 kilometrin matkoja. Akku täyty ladata neljän, viiden päivän välein.

- Täältä Länsikeskuksesta on kiva polkea Kupittaalle katsomaan jalkapalloa ja tervehtimään äitiä. Siinä maisemat vaihtuvat nopeasti ja ajatukset siirtyvät muualle.

Kaverina Pihlillä on koira, joka hölkkää vieressä niin kauan kuin jaksaa pysyä edellä. Sitten se pääsee koriin kyytiin.

- Vielä kun vaimo innostuisi pyöräilemään, niin päästäisiin yhdessä matkaan, Pihl unelmoi. Tytär on jo hurahtanut lajiin.

Lucky eBike
Viilarinkatu 1, Turku
ma-pe 10 - 19, la 10 - 15, su 11 - 15
luckybike.fi