Mainos:

Osta kuntopyörä tavoitteesi mukaan

Kuntopyörällä harjoitteleminen on helppoa ja nivelystävällistä, joten se sopii harjoitusmuodoksi aivan kaikille.

Kuntopyörä on tehokas kuntolaite painonpudottamiseen ja kunnon kohottamiseen. Nivelystävällinen kuntopyörä tekee treenaamisesta turvallista myös iäkkäämmille, ja sitä voidaan käyttää kuntoutuksessa.

Kuntopyörällä polkiessa voi samalla katsella vaikka televisioita tai lukea kirjaa, jolloin kilometrejä kertyy huomaamatta. Sillä saa kuitenkin tarvittaessa myös rankan hikitreenin. Kuntopyörä kannattaakin valita käyttötarkoituksen mukaisesti.

Perinteinen kuntopyörä vai spinningpyörä

Perinteinen kuntopyörä muistuttaa hyvin paljon tavallista polkupyörää. Useimmissa malleissa on hieman tavallista suurempi satula, ja sarvimallinen ohjaustanko on hieman korkeammalla kuin normaalisti. Näiden ominaisuuksien ansiosta kuntopyörää on todella mukava ajaa.

Spinningpyörä on riisutumpi kuntopyörämalli. Spinningpyörässä ajoasento on sporttisempi, lähes kilpapyörämäinen. Spinningpyörä on tehty koviin treeneihin, ja niissä onkin usein myös raskaampi vauhtipyörä.

Rekumbentti kuntopyörä on paras valinta iäkkäämmille sekä kuntoutukseen. Rekumbentin kyytiin on helppo nousta, sillä se on matalampi kuin muut mallit. Rekumbentti kuntopyörän istuimessa on myös selkänoja, jonka ansiosta ajo on turvallista ja helppoa.

Kuntopyörän vauhtipyörä

Vastuksen kuntopyöräilyyn tuo vauhtipyörä. Mitä raskaampi vauhtipyörä on, sitä suuremman vastuksen se tarjoaa. Painavampi vauhtipyörä takaa myös tasaisemman poljennan. Liian kevyen vauhtipyörän kanssa kuntopyörän polkemisesta saattaa tulla nykivää.

Vauhtipyörän pyörimistä vaikeutetaan vastuksilla, joita voidaan laskea ja nostaa treenin edetessä. Nykyään useimmissa kuntopyörissä käytetään magneettivastusta, mutta joissain saattaa olla myös hihnavastus. Magneettivastus on hiljaisempi kuin muut vastusmuodot.

Kuntopyörään kannattaa siis valita mieluummin iso kuin pieni vauhtipyörä. Raskas vauhtipyörä tarjoaa vastuksen myös kuntosi kasvaessa. Hiljainen magneettivastus ei häiritse muidenkaan ruokakuntaan kuuluvien elämää.

Kuntopyörän näyttö

Useimmista kuntopöyristä löytyy myös näyttö, jonka avulla voidaan seurata treenin edistymistä. Mittauslaitteiden avulla voidaan mitata myös sykettä treenin aikana. Sykkeen lisäksi hyödyllistä tietoa on esimerkiksi kulunut aika sekä poljettu matka.

Jos kuntopyörään kuuluu harjoitusohjelmia, myös niitä voidaan säätää näytön avulla. Harjoitusohjelmien avulla treenaaminen pysyy mielenkiintoisena, kun joka kerta voi treenata eri tavalla. Hyvä kuntopyörä sisältää jopa 20 treeniohjelmaa.

Kuntopyörän hinta

Kuntopyörän saa uutena halvimmillaan jopa alle 200 eurolla. Edullisimmat kuntopyörät eivät tarjoa välttämättä kaikkia mahdollisia ominaisuuksia, mutta ovat erinomainen valinta jos poljet vain harvoin tai käytät kuntopyörää lähinnä lämmittelyyn.

Mitä korkeammalle hintaluokassa edetään, sitä enemmän ominaisuuksia kuntopyörä tarjoaa. Jos tavoitteenasi on treenata kuntopyörällä usein, kannattaa kuntopyörään myös panostaa.

Laadukas kuntopyörä, jossa on tarpeeksi paljon ominaisuuksia, pitää kuntopyörätreenin mielekkäämpänä, eikä motivaatio lopu kesken.

Gorillasports.fi verkkokauppa tarjoaa kuntopyörien lisäksi myös kaikki muut kuntosalilaitteet.