Mainos:

Mitä katugallup sanoo uudistuneesta Hansakorttelista?

”Kyllä tämä upea on!”

Mikä yhdistää Turun linnaa, Tuomiokirkkoa ja Hansakorttelia? Ainakin se, että jokainen näistä paikoista on tärkeä osa turkulaista kaupunkikuvaa.

Turun Hansakortteli on tietenkin kolmikon nuorin jäsen. Iän lisäksi sen erottaa koplasta myös luonne: kauppakeskuksessa ei kuiskita, tavaroihin saa koskea eikä sisäänpääsykään maksa mitään.

Hansa on kaupunkilaisten ja kaupunkimielisten oma tila, jonne saa tulla sellaisena kuin on – seitsemänä päivänä viikossa, aamusta iltaan.

Kun remonttipora raapaisi Hansakorttelin seinää ensimmäisen kerran vuonna 2016, uudistuksen kärkenä oli luoda tilaa viihtymiselle ja ihmisille.

Onko marraskuussa 2019 valmistunut Hansa kaupunkilaisten tila? Kysyimme helmikuista torstaipäivää uudistuneessa Hansakorttelissa viettäneiltä ihmisiltä, miltä Suomen rakastetuin kauppakeskus nyt tuntuu.

Tilaa viihtyä

Hansakortteli ei ole turkulaisille enää pelkkä läpikulkupaikka. Siitä huolehtivat muun muassa viihtyisät avarat tilat, latauspisteillä varustetut istumapaikat sekä uusi ilmainen tavaransäilytys. Hansatorilla tauon voi pitää Pilvi-valoteoksen alla, jonka valot elävät vuodenaikojen mukana.

Etenkin oleskelutilojen uudistus ja kauppakeskuksen valoisuus keräsivät kiitosta myös katugallupilta.

Cristianin mielestä Hansassa kelpaa olla.
Cristianin mielestä Hansassa kelpaa olla.

Cristian:

– Uudistuneessa Hansassa parasta on, että tämä on viihtyisän oloinen. Valaistus on kiva ja muutenkin tämä on nyt valoisa mesta. Kyllä Hansassa kelpaa.

Ystävykset Sirkka-Liisa ja Hannele:

– Avaruus ja valoisuus ovat uudistuneessa Hansassa parasta.

– Joo ja kyllä täällä on aika selkeätä! Hansa on minun mielestäni nyt myös moderni.

– Vähä tuntuu siltä, että remontti oli pakko tehdä.

– Onhan kaupunki kuitenkin muuttumassa niin paljon, joten oli mielestäni hyvä, että aloitettiin se muutos tästä keskeltä Turkua.

Tilaa tulla ja olla

Lastenrattaat, pyörätuolit, rollaattorit tai kepit. Kulkemisella on monia muotoja ja se haluttiin huomioida myös uudistustyössä. Remontin aikana uusittiin opastusta ja avattiin käytävä-, liukuporras- ja hissiyhteyksiä, joiden kautta koko kortteli avautuu paremmin jokaiselle kulkijalle.

Elinasta kauppakeskus on moderni ja viihtyisä.
Elinasta kauppakeskus on moderni ja viihtyisä.

Elina:

– Parasta uudistuneessa Hansassa on ehkä se, että tämä on valoisa ja avoin. Ei tarvi mutkitella tuolla käytävillä enää. Hansa tuntuu uudemmalta ja nykyaikaisemmalta. Nämä kaikki valojutut, mitä täällä on, tekevät Hansasta modernimman. Täällä on myös kivempi olla kuin ennen.

Pekka pitää uutta Hansaa upeana, vaikka hinta vähän mietityttikin.
Pekka pitää uutta Hansaa upeana, vaikka hinta vähän mietityttikin.

Pekka:

– Kyllä nyt on hyvännäköistä, vaikka onhan se maksanutkin. Mutta niin se taitaa silti olla, että hyvästä pitää maksaa. Onhan täällä nättiä ja vaaleaa. Hansa on tehty avaraksi ja huomattavasti selkeämmäksi, kuin mitä se oli ennen. Kyllä tämä upea on!

Parikymppiset kaverukset Nora ja Pinja:

– Mun mielestä liikkeet on uudistuksen jälkeen paljon fiksumman ja siistimmän näköisiä.

– Remontin jälkeen Hansasta tuli kyllä tyylikäs ja ajankohtainen.

– Ja muodikas!

Koe uudistunut kaupunkilaisten tila ja tule viettämään Hansakorttelin juhlaviikkoa 4.–8.3.

Kauppakeskus on silloin täynnä tapahtumia ja tarjouksia!

Lue lisää tapahtumasta. Voit myös kertoa, millainen uudistunut Hansakortteli on sinun mielestäsi.

www.hansakortteli.fi