Mainos

Suomalaisen naisen muodoille sopivat

NP-housumallisto on kehittynyt yrityksen satavuotisen historian aikana suomalaisen naisen vartalolle sopivaksi.
NP-housumallisto on kehittynyt yrityksen satavuotisen historian aikana suomalaisen naisen vartalolle sopivaksi.

Turussa on uusi myymälä, josta löytyy vain naisten housuja. Tavoitteena on, että housuja sovitetaan vain kerran. Seuraavat ovat sovittamattakin sopivat, mikäli asiakkaan mitat pysyvät samoina.

Sata vuotta sitten, vuonna 1919, ompelija Aino Rosendahl päätti palkollisen uransa ja ryhtyi yrittäjäksi. Syntyi Naisten Pukutehdas Oy, joka toimii Suomessa edelleen perheyrityksenä. Johdossa on kolmas sukupolvi, Ainon pojanpoika, Risto Rosendahl.

– Sata vuotta yrityshistoriaa on sisältänyt tietysti monenlaisia vaiheita, mutta yrityksen ydin on ollut aina mitoitusosaaminen ja laadukkaat kankaat. Olemme suunnitelleet vaatteita naisille niin kauan, että tunnemme varmasti suomalaisen naisen vartalotyypit, toimitusjohtaja Rosendahl vakuuttaa.

Valmistus laajeni nopeasti yhden naisen ompelimosta Lahden keskustaan 1928 rakennettuun vaatetehtaaseen, jossa työ tehtiin ompelukoneilla. 1960- luvulla työntekijöiden määrä oli suurimmillaan, 240 henkeä. 1970-luvulla mukaan tuli uusi trendi: naisten housut. Niitä alettiin tuottaa sarjatuotantona.

Sota-aikana Naisten Pukutehdas Oy valmisti armeijan kesäpuseroita ja lumipukuja.
Sota-aikana Naisten Pukutehdas Oy valmisti armeijan kesäpuseroita ja lumipukuja.

– Viimeisen vuosikymmenen olemme keskittyneet naisten housuihin ja perustaneet omia myymälöitä, joissa pyrimme palvelemaan asiakaskuntaamme erityisen hyvin. Housuja on yleensä epämukava lähteä sovittamaan, mutta me pyrimme antamaan mukavan palvelukokemuksen, Rosendahl kertoo.

Sovittamatta sopiva

Naisten Pukutehtaan housumallisto, eli NP-housut, on jaettu kolmen eri vartalotyypin mukaan. Näihin lukeutuu suurin osa suomalaisnaisista. Lahjepituuksia on kolme, joten jokaiselle löytyy sopiva. Ideana onkin, että kun kerran on löytänyt itselleen istuvan housumallin, voi seuraavan parin ostaa jo vaikka sovittamatta - mikäli itse pysyy samoissa mitoissa. Kankaat ja kuosit vaihtuvat kausittain ja mallisto uudistuu, mutta mitoitus pysyy samana.

Ensimmäisen parin löytäminenkin on tehty mahdollisimman helpoksi.

– Myymälöissämme on housumyyntiin erikoistunut henkilökunta. Myyjät pystyvät ensisilmäyksellä päättelemään, mikä housumalli on kenellekin sopiva. Tavoitteena onkin löytää kullekin asiakkaalle heti ensi yrittämällä sopivat housut.

Istuvuus perustuu mitoitusosaamisen lisäksi hyviin kankaisiin. Lähes kaikissa NP-housuissa käytetään materiaaleja, jotka ovat sekä joustavia että palautuvia. Näin ne ovat mukavia päällä, mutta pysyvät ryhdissään.

NP-housuissa on kolme eri perusmitoitusta ja pituutta. Samaa mallia saa eri kankaissa ja kuoseissa.
NP-housuissa on kolme eri perusmitoitusta ja pituutta. Samaa mallia saa eri kankaissa ja kuoseissa.

Tuotteen käyttöikä on aitoa ekologisuutta

NP:n ideologiaan kuuluu vahvasti myös kestävyys. Laadukkaat kankaat ja ompelutyö takaavat sen, että housuja voi käyttää pitkään.

– Saimme juuri palautetta asiakkaalta, joka kysyi, vieläkö näitä hänen lempihousujaan saa. Hän oli käyttänyt samoja housuja viisi vuotta. Samaa mallia oli edelleen myynnissä, joten asiakkaalle löytyi uudet housut, Rosendahl kertoo.

Housut valmistetaan nykyisin alihankintana pienissä perheyrityksissä muun muassa Virossa ja Italiassa.

– Käyttämällä pieniä valmistajayrityksiä varmistamme, että mitoitus ja laatu pitävät. Samalla saamme joustavuutta tuotantoon ja voimme tilata nopeasti pieniä lisäeriä, jos kysyntä kasvaa.

Turun keskustassa uusi myymälä

Housumyynnissä palvelu on ensiarvoisen tärkeä tekijä. Yritys on panostanut omiin myymälöihin, jotka ovat nimenomaan housumyynnin erityisosaajia. Uusin myymälä avattiin viime keväänä Turun keskustaan, osoitteeseen Yliopistonkatu 24.

– Myynti Turussa on lähtenyt liikkeelle oikein hyvin. Vaikka keskusta on sekaisin ja myllerryksessä, turkulaiset ovat löytäneet meidät ja ottaneet hyvin vastaan, lahtelainen Rosendahl kiittelee.

Myymälä sijaitsee Hansasta korttelin päässä satamaan päin.

NP Housukauppa avattiin Turun Yliopistonkadulle toukokuussa 2019.
NP Housukauppa avattiin Turun Yliopistonkadulle toukokuussa 2019.

Nettikauppa: housukauppa.fi


NP TURKU

Yliopistonkatu 24, 20100 TURKU

040 680 4120

Avoinna:

ma - pe 10:00 -18:00

la 10:00 - 15:00