Mainos:

Uusi HifiStudion myymälä nyt Turun jokirannassa!

Meluisassa tilassa on epämukava olla. Siellä äänet kaikuvat ja puheesta on vaikea saada selvää. Melusaasteesta ei kuitenkaan ole pakko kärsiä, vaan tilojen akustiikkaa voidaan parantaa. Kodistaan voi suunnitella kauniisti soivan kokonaisuuden.

Kaikista tiloista voidaan saada akustisesti parempia – niin kodeista kuin konttoreista. Toteutus on tietysti helpompaa, jos suunnittelu aloitetaan jo rakennusvaiheessa, mutta valmiiseenkin taloon on paljon tehtävissä. HifiStudion henkilöstö on nähnyt monenlaisia tiloja, sillä heidät kutsutaan koteihin ja yrityksiin ratkomaan ääniasioita lähes päivittäin.

- Koti- ja yrityskäynnit ovat toimintamme ytimessä. Suurin osa myynnistämme on kustomoituja ratkaisuja, joita ei saa marketista, Turun HifiStudion kauppias Lauri Eskola kertoo.

Koti- ja yrityskäynneillä kartoitetaan tila ja toiveet

Koti- ja yrityskäynnillä lähdetään liikkeelle alkukartoituksesta. Kaikuuko asunnossa ja mistä se johtuu? Aluksi mietitään, onko huonekalujen sijoittelulla ja materiaaleilla tehtävissä muutoksia. Auttaisiko pehmeä sohva tai kirjahylly? Vai tarvitaanko akustiikkatauluja? Sitten kuunnellaan asukkaiden toiveita ja käydään läpi, miten olemassa olevat laitteet palvelevat niitä. Voidaanko laitteita muuttaa langattomiksi verkkosovittimilla? Halutaanko niitä ohjata kännykällä vai seinään kiinnitetyllä ohjaimella? Päivitystarpeet kirjataan ylös, tehdään tarjous ja käydään se asiakkaan kanssa läpi.

Toiveena on nykyään usein koko talon kattava monihuonejärjestelmä. Tällöin eri tiloissa on kaiuttimia, joista voi kuunnella samaa tai eri musiikkia. Kaiuttimet voivat olla myös upotettuina rakenteisiin. Myös televisiot tai kotiteatteri integroidaan järjestelmään, jota voidaan ohjata tarpeen tullen mobiililaitteilla.

HifiStudio varmistaa myös verkon toimivuuden, jotta kaikki langattomat laitteet toimivat moitteetta. Nopeinkaan kuitu kellarin teknisessä tilassa ei riitä, jos sisäinen langaton verkko pätkii.

Kotikäynnillä mietitään, halutaanko äänentoistolaitteet laittaa mahdollisimman piiloon vai tuoda näkyvästi esille. Bang & Olufsen tuo vaihtoehdon, jossa kodin viihde-elektroniikka on osa sisustusta.
Kotikäynnillä mietitään, halutaanko äänentoistolaitteet laittaa mahdollisimman piiloon vai tuoda näkyvästi esille. Bang & Olufsen tuo vaihtoehdon, jossa kodin viihde-elektroniikka on osa sisustusta.

HifiStudion kartoituskotikäynti on asiakkaalle aina maksuton, eikä velvoita ostoon. Suunnittelutyön jälkeen saa tarjouksen kokonaispaketista, joka sisältää myös asennuksen. Asentajat on koulutettu asentamaan HifiStudion myymiä järjestelmiä ja HifiStudion edustaja toimii projektipäällikkönä. Myös asennukselle on takuu ja käyttäjää opastetaan maksutta, mikäli laitteiden käytössä tulee ongelmia.

Suunnittele äänentoisto rakennusvaiheessa

Uudisrakentamisessa HifiStudio tekee yhteistyötä monien rakennusyhtiöiden kanssa. Heitä varten on kehitetty muun muassa Viihdevalmis Koti-konsepti. Kun HifiStudion suunnittelija on mukana projektissa yhdessä arkkitehdin, sähkösuunnittelijan ja sisustussuunnittelijan kanssa alusta alkaen, voidaan esimerkiksi kaiuttimien johdot vetää piiloon yhdessä muiden sähkötöiden kanssa.

- Turussa olemme tehneet tiivistä yhteistyötä Kakola-yhtiöiden kanssa, jotka näyttävät tietä tarjoamalla asiakkaille ääni- ja kuvaratkaisuja jo rakennusvaiheessa. Kakolan alueelle olemme toimittaneet jo useampaan kymmeneen asuntoon räätälöityjä äänentoistoratkaisuja sekä taustamusiikkia ja kokoustekniikkaa ravintola- ja julkitiloihin, Eskola kertoo.

Ihmiset arvostavat nykyään mukavaa äänimaailmaa ja haluavat hyvää äänentoistoa. Parempi ääni televisioon on ollut viime vuoden kantava teema. HifiStudiosta löytyy monenlaisia ratkaisuja, joista ylivoimaisesti suosituin on ollut Genelecin ja HifiStudion yhdessä paketoima juhlapaketti.

Yritysten neuvottelutilojen oltava toimivia

Eskolan mukaan monessa yrityksessä tyypillinen tilanne on tällä hetkellä se, että neuvotteluhuoneesta löytyy näyttö tai datatykki sekä kasa johtoja ja kaukosäätimiä. Kokouksen alkaessa alkaa adapterien ja kaukosäätimien etsiminen, eikä kukaan oikein tiedä, miten saadaan kuva omalta läppäriltä näyttöön ja miten neuvotteluyhteys otetaan.

- Tavoitetila on, että neuvottelupöydässä on nätisti upotettu pöytäkaivo, josta tulee siististi kelautuva kaapeli sopivan adapterin kanssa. Läppärin tai mobiililaitteen kuva näkyy näytöllä automaattisesti joko langalla tai langattomasti.

Vastamelukuulokkeet aistivat melusaasteen ja kumoavat sen.
Vastamelukuulokkeet aistivat melusaasteen ja kumoavat sen.

Yrityksissä keskitytään tällä hetkellä parantamaan juuri etäkokouksiin tarvittavaa välineistöä. Suuria investointeja ei niihin välttämättä tarvita, mutta kokoustamista helpottaa, mikäli tilassa on kamera, josta kaikki pöydän ääressä olevat näkyvät kerralla, suuri näyttö ja äänentoisto, joka pelaa moitteetta. Kuvansiirto langattomasti eri laitteilta on myös kysytty ominaisuus.

Myös työpaikalla akustiikka vaikuttaa paljon ihmisten viihtyvyyteen ja työn tuottavuuteen. Erityisesti avokonttoreita voidaan parantaa akustoimalla niitä esimerkiksi turkulaisen Hyssnyn akustiikkaseinällä tai rakentamalla taustaäänijärjestelmä.

- Käytämme monessa kohteessa myös kotimaisen Konton turpeesta valmistettuja akustiikkalevyjä, Eskola lisää.

Nykyisin suosiotaan ovat kasvattaneet myös vastamelukuulokkeet. Tasainen taustamelu poistuu kokonaan ja terävämmät äänet vaimenevat. Hyvät, itselle sopivat kuulokkeet ovat niin mukavat, että niitä voi käyttää koko päivän. Hiljaisuuden lisäksi voi kuulokkeilla halutessaan kuunnella myös

musiikkia ja puhua puhelut.

HifiStudion vahvuus myös yrityspuolella on palvelu.

- Kartoitamme yrityksen kokonaistilanteen AV-välineiden ja akustiikan osalta. Kauttamme hoituu asennus paikallisesti. Tekninen käyttöopastus kuuluu aina kokonaisratkaisuun, Eskola lupaa.

Yrityksille suosittu vaihtoehto ostamisen sijaan on esimerkiksi kolmen vuoden leasing-sopimus, jolloin laitteet voidaan vuokrata sopimuskauden ajaksi. Sopimuskauden jälkeen kaluston voi päivittää tai lunastaa edullisesti omaksi.

Uudessa myymälässä on tilaa kuunnella musiikkia rauhassa.
Uudessa myymälässä on tilaa kuunnella musiikkia rauhassa.

Myymälä muuttanut uusiin tiloihin

HifiStudion myymälä muutti syyskuun lopulla osoitteeseen Itäinen rantakatu 48–50. Uusien toimitilojen myötä on saatu lisätilaa ja entistä paremmat kuuntelumahdollisuudet.

- Haluamme tarjota paikan, jonne voi tulla ja rauhoittua. Täällä voi juoda kupin kahvia ja kuunnella musiikkia. Tähän on myös helppo tulla ja

pysäköidä aivan viereen, Eskola luettelee uuden myymälän etuja.

Uuden myymäläsijainnin myötä kävijämäärät ja verkkokauppanoudot ovat kasvaneet 50 %. Kasvun myötä yritys on palkannut kaksi uutta myyjää.

Asiakkaat voivat ottaa myymälään mukaan myös omia levyjään, sillä oman mielimusiikin kautta löytää parhaiten itselleen sopivan soundin.

- Jotkut asiakkaat ovat viihtyneet meillä viisikin tuntia lempimusiikkinsa parissa. Tämä on äänimaailmaltaan aika koukuttava paikka ja monelle pieni hetki irtautua hektisen arjen pyörteestä.

Mikäli haluaa vielä autenttisemman kokemuksen, voi myymälästä lainata kaiuttimet kotiin kokeiltavaksi. Ratkaisun toimivuus riippuu kuitenkin aina huoneesta.

HifiStudion Antti Vuorilahti, Lauri Eskola, Jari Lahtonen ja Jani Kilkki tekevät yritys- ja kotikäyntejä ja palvelevat myymälässä Itäisellä rantakadulla.
HifiStudion Antti Vuorilahti, Lauri Eskola, Jari Lahtonen ja Jani Kilkki tekevät yritys- ja kotikäyntejä ja palvelevat myymälässä Itäisellä rantakadulla.

HifiStudio Turku

Itäinen rantakatu 48–50

20810 Turku

Puh 02–4304008

turku@hifistudio.fi

www.hifistudio.fi

Avoinna:

Arkisin 11–18

Lauantaisin 11–15