Mainos:

Yhdistämällä lainat voit säästää koroissa ja kuluissa

Monelle on kertynyt pieniä kulutusluottoja ja luottokorttilaskuja, joiden koroista ja kuluista kertyy vuosittain suuri summa. Kysyimme lainojen vertailupalvelu Sortterilta, miten yhdistämällä lainat voit saada edullisemman kulurakenteen.

Miksi lainat kannattaa yhdistää juuri nyt? Tämän vuoden syyskuussa voimaan tulleen lain myötä kuluttajille myönnettävien lainojen korkokatto asetettiin 20 prosenttiin. Muita kuluja lainalle saa kertyä korkeintaan 150 euroa vuodessa. Tämän takia markkinoilla on juuri nyt runsaasti tarjolla järkevän hintaisia lainoja. Omia lainoja kannattaa siksi nyt tarkastella uudestaan.

Kenelle lainojen yhdistäminen sopii? Lainojen yhdistäminen tai uudelleen kilpailuttaminen sopii niille, joilla on yksi tai useampi luottokorttivelka tai kulutusluotto. Yhdistämällä ne yhdeksi edullisemmaksi lainaksi, voit saada laskettua korkotasoa ja säästettyä käsittelymaksuissa, kun lainojen määrä vähenee. Mikäli nykyisten lainojen todellinen vuosikorko on yli 12 %, tai lainoja on useita, kannattaa ne kilpailuttaa uudelleen viipymättä.

Miten paljon lainaa kannattaa ottaa? Lainaa ei kannata ottaa huvin vuoksi, vaan juuri sen verran kuin tarvitsee. Laske siis yhteen olemassa olevat lainasi ja mieti lähitulevaisuuden hankintatarpeesi, ja ota lainaa juuri sen verran.

Tarvitsenko vakuuksia? Yhdistelylainan voi saada 50 000 euroon asti ilman vakuuksia. Vaikka omaisuutta ei aseteta lainan vakuudeksi, sen määrää kysytään lainaa hakiessa ja varallisuustilanne vaikuttaa lainan hintaan.

Kannattaako yhdistelylaina aina? Vakuudellisia lainoja ei yleensä kannata yhdistää, sillä niiden korkotaso on alhaisempi kuin vakuudettomien. Vakuudettomat ja luottokorttilainat kannattaa kilpailuttaa ainakin, jos niiden todellinen vuosikorko ylittää 12 %. Sortter-palvelun kautta saa yhdellä kertaa pyydettyä lainatarjouksen jopa 20 lainanantajalta. Palvelun käyttäminen on ilmaista, eikä se sido lainan ottamiseen. Voit siis verrata parasta tarjousta nykyisiin lainoihisi ja yhdistää lainat, mikäli se on sinulle edullisempaa.

Kuinka pitkä maksuaika kannattaa valita? Valitse sellainen kuukausierä, jonka pystyt maksamaan. Mieti, miten paljon tarvitset elämiseen ja jätä hieman pelivaraa yllättävien tilanteiden varalle. Takaisinmaksuaika määräytyy sen mukaan. Sortter-sivustolla oleva laskuri helpottaa päätöksentekoa. Pitkä maksuaika nostaa lainan kustannuksia, joten pyri maksamaan laina pois sellaisessa aikataulussa, kun se on järkevästi mahdollista.

Mikä on yhdistelylainan korko? Lainan korko määräytyy asiakkaan ja lainasumman mukaan. Mitä suurempi lainasumma on, sitä pienempi on korkoprosentti. Lainanantaja määrittelee haetulle lainalle soveltuvan korkotason asiakkaan työsuhteen, varallisuuden, tulojen, elämäntilanteen ja maksukäytöshistorian perustella. Tällä hetkellä 10 000 euron lainan korkotaso vaihtelee tyypillisesti 7 ja 12 prosentin välillä.

Voinko maksaa lainan takaisin ennenaikaisesti? Lain mukaan laina täytyy aina saada maksaa takaisin ennenaikaisesti. Voit siis ottaa yhdistelylainan ja maksaa sillä kaikki vanhat lainasi saman tien pois.

Miten löydän edullisen yhdistelylainan? Sortter-palvelun kautta saat jopa parikymmentä lainatarjousta eri rahoituslaitoksilta. Ne ovat henkilökohtaisesti räätälöityjä, eli ottavat huomioon hakijan tilanteen. Ne on listattu palveluun paremmuusjärjestyksessä todellisen vuosikoron mukaan. Tarjouksilla on Parhaan koron takuu, eli ne ovat joko samanhintaisia tai halvempia kuin vastaavat tarjoukset samoilta pankeilta tai rahoituslaitoksilta.

Lisää lainojen yhdistämisestä Sortter-palvelussa: sortter.fi/yhdista-lainat.