Mainos:

Maailman suurin kiinteistönvälittäjä myy asunnon joka seitsemäs sekunti

RE/MAX OmaanKotiin -yrittäjät Tom Lindqvist, Rainer Nilovaara ja Sari Hedman pyörittävät neljäntoista välittäjän toimistoa Länsikeskuksessa ja Kaarinassa.
RE/MAX OmaanKotiin -yrittäjät Tom Lindqvist, Rainer Nilovaara ja Sari Hedman pyörittävät neljäntoista välittäjän toimistoa Länsikeskuksessa ja Kaarinassa.

RE/MAX on maailman suurin kiinteistönvälitysketju, jolla on toimipisteitä yli sadassa maassa. Turun seudulla yritys kasvaa voimakkaasti yrittäjäkolmikon luotsaamana

RE/MAX on maailman suurin kiinteistönvälitysketju. Sillä on 125 000 välittäjää kaikilla mantereilla. Markkinajohtaja se on 12 Euroopan maassa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Euroopassa avautuu kaksi uutta toimistoa joka päivä. Asunto myydään jossain päin maailmaa joka seitsemäs sekunti.

Suomeen yrityksen punavalkosininen kuumailmapallo laskeutui kovalla kohinalla vuonna 2006. Turun Länsikeskuksen toimipiste perustettiin kuusi vuotta myöhemmin, RE/MAX OmaanKotiin nimellä. Sittemmin yrittäjä on laajentanut toimintaansa UuteenKotiin nimellä myös Kaarinaan. Tällä hetkellä toimipisteissä on yhteensä 14 välittäjää, ja kuudelle uudelle on vielä tilaa.

Yrityksen kannalta on tietysti hienoa, että menestystä on riittänyt. Mutta miten hyödyt näkyvät asuntonsa myyntiä suunnittelevalle kuluttajalle? Tutustuimme paikalliseen RE/MAX-yrittäjäkolmikkoon, Sari Hedmaniin, Tom Lindqvistiin ja Rainer Nilovaaraan.

- Suurin hyöty kansainvälisessä ketjussa mukana olemisessa tulee näkyvyyden ja koulutusten kautta. RE/MAXilla näkyvyys on laajaa ja monipuolista, mistä jokainen hyötyy, Hedman uskoo.

Suuressa talossa välittäjille pystytään rakentamaan oma koulutuspolkunsa. Uuden välittäjän perehdyttämiseen on kehitetty kahdeksanviikkoinen koulutusohjelma, jossa käydään läpi työn kulku vaihe vaiheelta. RE/MAX-akatemiassa voi myöhemmin suorittaa opintoja myös uudiskohdemestariksi ja kiinteistöarviomestariksi. Kansallisten ja kansainvälisten webinaarien avulla välittäjät pysyvät jatkuvasti perillä alan viimeisimmistä muutoksista.

- Meillä ihmiset ovat kiinnostuneita kouluttautumaan ja melkein kaikilla on myös LKV-tutkinto. Vaatimusten mukaan se pitää olla puolella toimiston välittäjistä, Nilovaara kertoo.

Yrittäjä antaa enemmän

RE/MAX erottuu muista kiinteistönvälitystoimistoista myös sillä, että kaikki välittäjät ovat itsenäisiä yrittäjiä. Lindqvistin mukaan tämä näkyy kaikessa toiminnassa, ei vain paperilla.

- Yrittäjänä välittäjä pistää itsensä likoon alusta asti. Hän yksinkertaisesti yrittää enemmän. Tämä tietysti heijastuu asiakkaalle parempana palveluna. Virka-aikaa ei tunneta ja tehtävien kanssa ei aikailla.

Tutkimuksen mukaan RE/MAXin kohteiden myyntiaika onkin 20 prosenttia lyhyempi kuin alalla keskimäärin.

Asiakaspalvelua RE/MAX mittaa tyytyväisyyskyselyllä joka toimeksiannon jälkeen. Kunkin välittäjän tulokset ovat nähtävissä yrityksen nettisivuilla. Potentiaaliset asiakkaat voivatkin suoraan lukea, kuinka hyvin välittäjät ovat tehtävässään toisten asiakkaiden mielestä onnistuneet.

- Palkitsemme välittäjiä myös sekä tuloksesta että asiakastyytyväisyydestä kolmen kuukauden välein. Toki asiakkaiden tyytyväisyys tuottaa hedelmää myös suositteluina, jotka ovat tämän työn jatkuvuuden elinehto, Hedman toteaa.

Rehellisyys ja nopeus tärkeintä

Julius Ahlqvist aloitti välittäjänä RE/MAX OmaanKotiin -toimipisteessä viime keväänä. Työ kiinteistöalalla kiinnosti Turun kauppakorkeakoulusta valmistunutta nuorta miestä, jolla jo opiskeluaikana oli yrittäjäkokemusta.

- Minulle kerrottiin rehellisesti, ettei alku olisi helppoa, mikä on pitänyt paikkansa. Toimiston tuella homma on kuitenkin lähtenyt hyvin käyntiin puolessa vuodessa. Täällä on ollut hyvä henki ja sellaista positiivista kilpailua, nuori välittäjä kertoo.

Ahlqvist hankki itselleen välittömästi LKV-paperit ja on oppinut paljon alan lakisääteisiä asioita koulutusten kautta. Käytännön myyntityöhön oppi on tullut kentältä.

- On ollut kiinnostavaa oppia kohtaamaan erilaisia asiakkaita: nähdä, millaista palvelua tarvitsee ensiasuntoa tai sijoitusasuntoa ostava asiakas. Olen oppinut myös kärsivällisyyttä. Vaikka asuntovideotani on käyty katsomassa 10 000 kertaa, ei se välttämättä ole johtanut heti kauppoihin. Ehkä niiden tekeminen silti pitkässä juoksussa on kannattavaa, Ahlqvist miettii.

Välittäjänä hän haluaa olla rehellinen, suorasanainen ja nopea. Liikaa tuputtamista hän haluaa välttää.

- Asuntoa ei voi myydä väkisin, sillä se ostetaan tunteella. Matkalle tarvitaan vain hyvä opas, Hedman vahvistaa.

OmaanKotiin toimipiste sijaitsee Länsi1-kauppakeskuksen toisessa kerroksessa.
OmaanKotiin toimipiste sijaitsee Länsi1-kauppakeskuksen toisessa kerroksessa.

RE/MAX

Kiinteistönvälitys OmaanKotiin Oy LKV

Viilarinkatu 5, 2. krs.

20320 Turku

P. 010 320 5656 omaankotiin@remax.fi

UuteenKotiin

Pyhän Katariinan tie 8 b B

20780 Kaarina

P. 010 320 5650 uuteenkotiin@remax.fi