Mainos:

Menisitkö sinä huomenna töihin, jos jalka murtuisi? Entä jos voittaisit miljoonan Lotossa?

Kiinteistövälittäjä Kalle Alkio menee mielellään töihin. Onnistumiset ja asiakkailta tullut hyvä palaute sekä työ-yhteisön hyvä henki auttavat jaksamaan, vaikka työ on välillä rankkaa.
Kiinteistövälittäjä Kalle Alkio menee mielellään töihin. Onnistumiset ja asiakkailta tullut hyvä palaute sekä työ-yhteisön hyvä henki auttavat jaksamaan, vaikka työ on välillä rankkaa.

Työhyvinvointiin panostetaan yrityksissä liian vähän. Yrityksen tulee olla sellainen paikka, että sinne halutaan tulla aamuisin. Tulos seuraa itsestään, Huoneistomarkkinoiden osakas Arto Koski toteaa.

Kiinteistövälittäjä Kalle Alkiolla oli asuntonäyttö alkamassa. Hän käveli portaat ylös, niin kuin hän aina tekee. Tällä kertaa jalka kuitenkin lipsahti, hän kaatui ja potkaisi varpaansa rappuseen. Näytöllä hän ei vielä huomannut kuinka kipeä varvas oli, mutta seuraavana yönä särky ei lakannut. Aamulla hän meni ensimmäiseksi Pihlajalinnaan. Sekä varvas että jalkapöytä olivat murtuneet.

- Tarjosivat viittä viikkoa sairaslomaa, mutta sanoin, että lepäilen muutaman päivän ja teen sitten töitä konttorilla. Työkaverit hoitavat sillä aikaa näytöt. En minä suutani ole loukannut, Alkio naurahtaa.

Alkiolla on palava halu käydä töissä. Hän on ollut Huoneistomarkkinoiden palveluksessa jo 19 vuotta ja yrityksestä on tullut hänelle toinen koti.

Lepäämään töihin ei silti voi mennä. Kiinteistövälittäjän arki on kovaa. Joka hetki on oltava valmis kohtaamaan asiakas, joka on elämänsä tärkeimmän kaupan äärellä. Työaikoja ei enää tunneta. Välittäjän innostus, tai toisaalta väsymys, tarttuu välitettävään kohteeseen. Koteja myydään tunteella.

- Tapaan työssäni päivittäin valtavasti erilaisia ihmisiä. Heillä on omat elämäntilanteensa, joskus myös vaikeat, sillä muuttoon liittyy usein eroja ja hankalia asioita. Saan olla välillä myös psykologi ja sovittelija, Alkio pohtii.

Työn kuormittavuutta lisää provisiopalkka. Jos kauppaa ei synny, se näkyy myös tilipussissa. Pitkä päivä näytöillä ilman asiakkaita syö jokaisen itsetuntoa ja motivaatiota.

Huoneistomarkkinoissa jokainen työntekijä saa olla oma itsensä ja erilaisuus nähdään rikkautena. Kentällä vastaantulevia haasteista voidaan ratkoa yhdessä, kun on monenlaisia näkökulmia.
Huoneistomarkkinoissa jokainen työntekijä saa olla oma itsensä ja erilaisuus nähdään rikkautena. Kentällä vastaantulevia haasteista voidaan ratkoa yhdessä, kun on monenlaisia näkökulmia.

Yhdessä keskusteleminen auttaa

Työssä jaksamiseen Huoneistomarkkinoilla on yksinkertainen lääke.

- Meillä jokainen saa olla oma itsensä, ja yhdessä voidaan purkaa asioita. Kavereihin pitää voida luottaa ja työssä saa myös viihtyä, osakas Arto Koski tiivistää.

Maanantaisin käydään palaverissa läpi, onko kauppoja tullut.

- Jokainen meistä motivoituu siitä, kun ”maaleja” syntyy. Yhdessä käymme läpi myös sen, mitä voimme tehdä paremmin, jos joku kohde ei tahdo mennä kaupaksi, osakas Marko Karppinen kertoo.

- Jokainen kaipaa vuorollaan motivointia huonon jakson jälkeen. Onneksi talossa on paljon kokemusta ja erilaisia ihmisiä, niin voimme oppia toisiltamme, Koski tuumaa.

Yrityksessä onkin totuttu siihen, että kaverit auttavat silloin, kun on tarpeen. Loma- ja vapaa-aikana puhelinpäivystys siirretään kollegalle, joka hoitaa asian tai ottaa soittopyynnön. Ainakin kerran neljännesvuodessa pyritään pitämään vähintään miniloma, jolloin irrottaudutaan työstä kokonaan.

Kosken mielestä työntekijöiden hyvinvointiin kiinnitetään yrityksissä liian vähän huomiota. Usein mietitään liikaa vain tulosta.

- Hyvinvoivat ja työssään viihtyvät työntekijät tuovat automaattisesti myös tulosta, Koski miettii.

Kuulostaa yksinkertaiselta. Miten Huoneistomarkkinoiden henkilöstö sitten pysyy kunnossa kaiken kiireen keskellä?

- Jokaisella on omat tapansa kuntoilla ja rentoutua. Yksi kiipeilee, toinen metsästää ja kolmas virkkaa. Pyrimme kannustamaan niihin niin paljon kuin verottaja antaa myöden. Olisi hyvä, mikäli verovapaan kannustimen raja olisi korkeampi, sillä hyvinvointi maksaa itsensä kyllä takaisin.

Kannustusta hyvinvointiin

Huoneistomarkkinoilla jokainen saa itse päättää, miten virkistysetunsa käyttää. Yhdelle se tarkoittaa virikeseteleitä, joilla voi käydä liikuntaharrastusten lisäksi vaikka teatterissa, toinen on valinnut kuntosalikortin. Myös henkilöstön yhteisiä tyhy-päiviä on silloin tällöin. On pelattu paddlea, samoiltu pitkoksilla ja kuunneltu ravitsemusneuvoja.

- Kaupunkikävelyllä yhdistimme hauskalla tavalla huvia ja hyötyä, kun kävimme tutustumassa erilaisiin rakennuksiin ulkoapäin, Karppinen muistelee.

Erityisen panostuksen yritys on tehnyt terveydenhuoltoon. Pihlajalinnan työterveyden palvelut ovat henkilöstön vapaasti käytettävissä. Osakkaat toivovat, että niitä hyödynnettäisiin heti, kun on tarve.

- Toivomme, että työntekijät menisivät mieluummin saman tien lääkärille, kuin että annetaan taudin kehittyä ja ollaan pitkään poissa. Samoin työpsykologille saa mennä vapaasti juttelemaan, osakkaat muistuttavat.

Alkio konkkaa eteenpäin murtuneella jalallaan. Nykyään niitä ei kipsata, vaan lastoitetaan. Jos huomenna olisit lottovoittaja, tulisitko ylihuomenna töihin?

- Rahan takia töitä tietysti tehdään, mutta en minä täältä osaisi pois jäädä. Kyllä näitä veijareita vaan tulisi sen verran ikävä, hän tunnustaa. Lisäksi on kiva, kun on tehnyt jonkun asian hyvin ja se tuottaa onnistumisia, kuten kauppoja ja suositteluja, Alkio toteaa.

Menköön sitten ja tehköön kauppoja. Vaikka yhdellä jalalla.

Huoneistomarkkinat Oy LKV
Yliopistonkatu 30
20100 Turku
Puhelinpäivystys kello 8–20 joka päivä 02 277 1500
Toimisto avoinna ma–pe 9–17
myynti@huoneistomarkkinat.com
www.huoneistomarkkinat.com