Mainos:

Asunnon vaihtaminen on hyppy uuteen elämään. Ennen kuin ponnistat, varmista että allasi on turvaverkko.

Hyvä kuvaaja osaa löytää kohteen parhaat puolet ja tuo sen aidosti esille.
Hyvä kuvaaja osaa löytää kohteen parhaat puolet ja tuo sen aidosti esille.

Asunnon vaihtaminen on suurimpia muutoksia ihmisen elämässä. Silloin on hyvä varmistaa, kenen kanssa asioi. Kiinteistövälittäjän mukana tulee parhaimmillaan kokonainen verkosto ihmisiä, joiden saattelemina on turvallista astella uuteen kotiin.

Muuttaminen ei ole pelkkää asuntoesittelyä ja sopimuksen allekirjoittamista. Ennen kuin kodissa asukkaat ovat vaihtuneet, on täytynyt tapahtua monenlaista. Pitääkö kiinteistöön tehdä kuntokartoitus? Mikä on energiatodistus? Mistä löytää apua itse muuttoon? Entä, jos uutta taloa haluaakin remontoida?

- Olemme käyneet lukuisten asiakkaittemme kanssa läpi näitä samoja kysymyksiä. Meillä on paljon kokemusta siitä, kenen puoleen missäkin asiassa kannattaa kääntyä. Olemmekin siksi koonneet tiiviin yhteistyökumppaniverkoston, jonka kanssa voimme auttaa asiakkaan koko muutosprosessin läpi, Huoneistomarkkinoiden osakas Arto Koski kertoo.

Huoneistomarkkinat yrityksenä keskittyy siihen, mitä parhaiten osaa eli asuntojen välittämiseen, mutta heidän kauttaan löytyy luotettavasti apua myös valokuvaukseen, kuntokartoitukseen, asunnon tyhjentämiseen tai siivoukseen. Usein apua pyydetään myös uuden asunnon sisutussuunnitteluun tai remontointiin. Varsinkin perikunnat kaipaavat neuvontaa myös perunkirjoitukseen tai verotusasioihin.

- Olemme toimineet Turussa jo parikymmentä vuotta, joten alan toimijat ovat tuttuja. Emme tee sopimuksia kenenkään kumppanin kanssa, mutta suosittelemme niitä, joihin voimme luottaa. Näin asiakkaamme pääsevät muutostilanteessa mahdollisimman helposti eteenpäin, Koski kertoo.

Turaj Amirkhanin yritys hoitaa pari muuttoa päivässä.
Turaj Amirkhanin yritys hoitaa pari muuttoa päivässä.

Stressitöntä muuttoa

Yksi luottofirmoista on Euromuutto, joka on hoitanut asiakkaitten muuttokuljetuksia jo 12 vuotta.

- Teemme noin 50 - 60 muuttoa kuukaudessa, joten kokemusta on ehtinyt kertyä, yrittäjä Turaj Amirkhani kertoo.

Hänestä palvelun luotettavuus ja henkilöstön asenne on se, mikä on antanut yritykselle hyvän maineen.

- Alalla on paljon tekijöitä, joten kiinteistövälittäjän ja myös asiakkaitten suositteluihin yrityksen Facebook-sivuilla kannattaa kiinnittää huomiota, synnynnäiseksi muuttomieheksi itseään kuvaava yrittäjä muistuttaa.

Euromuutto haluaa järjestää kaikille asiakkailleen stressittömän muuton.

- Usein asiakkaat stressaavat muutosta todella paljon. Moni on helpottunut, kun huomaa, että muuttofirma tulee ja hoitaa muuttokuorman helposti – silloinkin kun kaikki ei ole ihan viimeisen päälle pakattu. Mitä paremmin pakkaa, sitä nopeammin homma tietysti hoituu, Amirkhani kertoo.

Huoneistomarkkinoiden on ollut helppo suositella Euromuuttoa, sillä yrityksestä tulee asiakkailta jatkuvasti hyvää palautetta.

- Muutot sujuvat niin kuin on sovittu ja saamme jatkuvasti kuulla, että olipas mukavia kavereita. Heidän kanssaan on todella kiva tehdä yhteistyötä, Huoneistomarkkinoiden osakas Marko Karppinen kehuu.

Jarmo Linden laatii energiatodistuksen tutustumalla kohteeseen paikan päällä ja piirustuksiin, jos ne ovat saatavilla.
Jarmo Linden laatii energiatodistuksen tutustumalla kohteeseen paikan päällä ja piirustuksiin, jos ne ovat saatavilla.

Energiatodistukset kuntoon

Toinen pitkäaikainen yhteistyökumppani on Jarmo Linden Kaarinan Lämpökuvauksesta.

Lain mukaan rakennuksen omistajan pitää pääsääntöisesti rakennuksen myynnin tai vuokrauksen yhteydessä esittää energiatodistus. Huoneistomarkkinat pitääkin kiinni siitä, että jo myynti-ilmoituksessa on kerrottu asunnon tai talon energialuokka.

- Kerromme myyjälle, että energiatodistus on lakisääteinen velvoite ja ohjaamme hänet Lindenin puoleen, mikäli rakennuksesta todistusta ei ole. Toki omistaja saa vapaasti valita toimittajan. Olemme suositelleet Lindeniä, koska hän on varma ja nopea. Useimmiten todistuksen saa jo seuraavana päivänä, joten saamme ilmoitukseen tiedon energialuokasta saman tien, Karppinen kertoo.

Energiatodistuksen tarkoitus on uusiutuvan energian käytön edistäminen ja se, että ostaja voi vertailla kohteiden energiatehokkuutta.

- Käytännössä mielestäni energiatodistuksen suurin anti on se, että todistuksessa asiantuntija antaa juuri kyseiseen rakennukseen soveltuvia suosituksia energiatehokkuuden parantamiseksi, Linden miettii.

Esimerkiksi, mikäli talossa on vanha öljylämmitys, voidaan todistuksessa suositella sen vaihtamista johonkin nykyaikaiseen lämmitysjärjestelmään, mikäli se katsotaan kokonaistaloudellisesti järkeväksi. Nimenomaan ostajalle todistuksesta onkin Lindenin mukaan hyötyä. Hän voi sen perusteella suunnitella, millaisia korjaustoimenpiteitä talossa voisi toteuttaa. Energiatodistukseen ei voi saada ”hylättyä” arvosanaa, vaan luokitus on A:n ja G:n välillä, kuten kodinkoneissa.

- Ammattitaitoisen ja hyvän kiinteistönvälittäjän tunnistaa mielestäni siitä, että ilmoituksissa on energialuokka merkittynä. Tämän perusteella voi olettaa, että asiat hoidetaan muutoinkin lain mukaisesti ja asiallisesti.

Energiatodistus laaditaan aina koko rakennukselle. Rivi- ja kerrostaloissa todistuksen tilaa yleensä isännöitsijä. Kohteen esittelytilaisuudessa energiatodistus tulee olla nähtävillä.

Huoneistomarkkinoiden yhteistyökumppaneihin voit tutustua sivuilla:

www.huoneistomarkkinat.com/tietoa-meista/yhteistyokumppanit/

Huoneistomarkkinat Oy LKV

Yliopistonkatu 30

20100 Turku

Puhelinpäivystys kello 8–20 joka päivä 02 277 1500

Toimisto avoinna ma–pe 9–17

myynti@huoneistomarkkinat.com

www.huoneistomarkkinat.com