Mainos

Pekka Terävä tuo maailman huippukeittiömestarit Turkuun

Food & Art Festivaali Turku valtaa Ruissalon Tapahtumatelakan syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna (5.-8.9.). Tapahtumassa nautitaan maailman parhaiden keittiömestarien herkuista ja inspiroivasta taiteesta. Festivaalin siirtäminen Mäntästä Turkuun oli järjestäjille helppo ratkaisu.

”Turussa kunnioitus ruokaa, ravintoloita ja tuottajia kohtaan on huipussaan ja Ruissalo on varmasti vaikuttava paikka myös ulkomaisille vieraillemme.”, kertoo Food Camp Finlandin toimitusjohtaja Riikka Kannas.

Idea Food & Art Festivaaliin syntyi Kannaksen ja Food Camp Finlandin toisen taustavoiman, keittiömestari Pekka Terävän keskusteluista.

”Taide ja ruoka ovat molemmat asioita, jotka kutkuttelevat ihmisten aisteja ja luovat kokonaisvaltaisen nautinnon tunteen. Suomessa niitä ei ole aiemmin osattu oikein yhdistää.”, avaa Kannas.

Tämän vuoden tapahtumaan saapuu huippukeittiömestareita aina Brasiliasta ja Uudesta-Seelannista asti. Food & Art Festivaali Turku tarjoaa siis globaaleja makumaailmoja toteutettuna parhaista suomalaisista raaka-aineista, sillä kotimainen satokausi, Itämeri ja merellisyys toimivat inspiraationa myös ulkomaisten tekijöiden annoksille.

”Kun ulkomaiset vieraat pääsevät tutustumaan suomalaiseen luontoon parhaan mahdollisen satokauden aikana ovat he kuin pikkulapsia Linnanmäellä”, naurahtaa Terävä.

Ohjelmaa koko perheelle ilmaisella sisäänpääsyllä

Festivaalin ehdoton kohokohta on huippukeittiömestarien tähdittämä Chef’s Menu -illallinen. Lisäksi turkulaiset yhteistyökumppaniravintolat tarjoilevat kohtuuhintaisia maisteluannoksia ja Terävä sekä kokki Kim Mustonen nostavat grilleistään isompia annoksia juhlakansalle koko viikonlopun.

Festivaalialue on vierailla ilmainen ja ruuan lisäksi tarjolla on juomia asiantuntijoiden johdolla, happy hour -tarjouksia, musiikkia, taidetta ja muuta ohjelmaa huippukeittiömestareiden ruokademoista lavakeskusteluihin. Food & Art Festivaalista onkin haluttu tehdä kokoperheelle sopiva tapahtuma, josta ohjelmaa löytyy kaikille. Yhdessä syöminen ja kokeminen ovat festivaalijärjestäjille koko tapahtuman ydin.

”Haluamme korostaa nautintoja ja makuja sekä leppoisaa tunnelmaa – luoda vieraillemme mahdollisuuden pysähtyä ja nauttia ruuasta, luonnosta ja taiteesta ystävien seurassa”, painottaa Kannas.

Vuoden 2019 Food & Art Festival Turku -tapahtuman taiteilijana toimii belgialainen nykytaiteilija Koen Vanmechelen, jonka ideasta syntynyt teos Under Pressure ottaa kantaa merien puhtauteen. Teoksen toteutuksesta vastaavat Turun AMK:n Taide-Akatemian opiskelijat. Se hallitsee Ruissalon Tapahtumatelakan Westin -salissa tapahtuvaa legendaarista Chef’s Menu -illallista torstaista lauantaihin. Sunnuntaina saliin nousee keittiökirppis, joka saa syvyyttä kierrätyksen merkityksestä teoksen avulla.

”Vuorovaikutuksessa luotu once in a life time -elämys on ehdottomasti se mihin pyritään”, summaa Terävä.

Lue lisää Food & Art Festivaalin sivuilta:

www.foodandart.fi