Mainos

Uusimmat älykaupunkiratkaisut esillä Suomen älykkäimmässä kaupungissa

Roosa Karhu

Turkulaisten omassa kansainvälisessä yritystapahtumassa SHIFT Business Festivalissa älykäs kaupunki saa oman näyttelyalueensa, jossa yritykset voivat tutustua tarjolla oleviin yhteistyömahdollisuuksiin. Tulevaisuudessa älykäs kaupunki tarjoaa entistä parempia palveluita niin asukkaille, yrityksille kuin vierailijoillekin.

Yhdysvaltalaisen The Future Today Instituten maaliskuussa julkaisema Tech Trends -raportti sijoitti Turun 7. sijalle maailman älykkäimpien kaupunkien vertailussa. Sijoitus oli suomalaisista kaupungeista paras. Kaupunkina Turku onkin älykkyysajattelussa edelläkävijä ja etenee kohti tulevaisuutta, jossa kaupunki tarjoaa yhdessä yrityskentän toimijoiden kanssa, datan ja uusien teknologioiden avulla yhä parempia palveluita.

Ruissalon telakalla elokuussa järjestettävä SHIFT Business Festival haluaa myös nostaa esiin Turkua yhtenä maailman älykkäimmistä kaupungeista, edistää älykkyysajattelua yrityksissä sekä luoda yhteyksiä kentän toimijoiden kesken. Tapahtumaan rakentuu erityinen älykaupunkialue, jossa yritykset voivat tutustua kaupunkiin alustana ja sen tarjoamiin yhteistyömahdollisuuksiin, innovaatiotarpeisiin ja tulevaisuudensuunnitelmiin.

Laaja-alainen yritysyhteistyö on älykkään kaupungin perusta

Esimerkkinä yhteistyöstä Elisa ja Turun kaupunki ovat käynnistäneet yhdessä kolmevuotisen 5G-kumppanuushankkeen, jonka ensimmäisiä konkreettisia tuloksia voidaan odottaa jo tämän vuoden aikana. Kumppanuushankkeen tavoitteena on vahvistaa Turun asemaa älykkään kaupunkiympäristön edelläkävijänä 5G-yhteyksiä hyödyntäen.

Suomen ensimmäinen 5G-kahvila
Suomen ensimmäinen 5G-kahvila

Turun kaupunki ottaa ensimmäisenä 5G:n käyttöön tietohallinnossaan ja kaupunkilaisilla on mahdollisuus päästä kokeilemaan verkon ominaisuuksia Turussa maailman ensimmäiseksi 5G-kahvilaksi tituleeratussa Wiklundin Coffee Housessa.Turun kaupungin ja Elisan 5G-suunnitelmat puolestaan linkittyvät suoraan Smart and Wise Turku -kärkihankkeen ydinalueisiin.

Vastaavanlaisen yhteistyön lisääntyminen, jossa kaupunkia hyödynnetään kokeilualustana on älykaupungin kehittymisen kannalta oleellista, ei vain kaupungin sisällä mutta myös kaupunkien välillä. SHIFT Business Festivalilla älykaupunkiverkosto 6Aika tarjoaakin omalla osastollaan uusia yhteistyömahdollisuuksia, joita on mahdollista ulottaa Turun lisäksi verkoston muihin kaupunkeihin: Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle, Tampereelle ja Ouluun.

Suomen älykkäin kaupunki on kansainvälisesti kiinnostava

Turun listaus yhtenä maailman älykkäimmistä kaupungeista herättää kansainvälistä kiinnostusta. Myös SHIFT Business Festivalin tiimissä listauksen seuraukset on huomattu: “Saamme entistä enemmän yhteydenottoja ja tarjouspyyntöjä ulkomaisilta yrityksiltä. Tulevassa SHIFTissä onkin tarjolla entistä enemmän kansainvälisiä verkostoitumismahdollisuuksia. Toivon, että mahdollisimman moni yritys käyttää mahdollisuuden hyväksi nyt kun Turun alueesta kiinnostuneet yritykset saapuvat paikalle tänne meidän kotikentälle”, kannustaa SHIFTin toimitusjohtaja Mari Männistö.

SHIFT tuo Turkuun uusimmista teknologioista kiinnostuneita edelläkävijöitä, innovaattoreita, ja maailmanlaajuisesti arvostettuja tutkijoita niin Euroopasta, Yhdysvalloista kuin Afrikastakin. Noin 3000 kävijän tapahtumassa keskeistä ei ole pelkästään tutkimuksen tuominen tuotekehityslaboratorioista käytännön liiketoimintasovelluksiksi, vaan myös älykästä liiketoimintaa tukevan yhteistyön edesauttaminen.  

Lähde mukaan SHIFTiin tutustumaan Turun kaupungin tarjoamiin yhteistyömahdollisuuksiin ja kasvattamaan Turun etumatkaa älykaupunkien edelläkävijänä maailmanlaajuisesti.

Nähdään SHIFTissä!

SHIFT Business Festival

SHAPESHIFTING INTELLIGENCE

Ruissalon Telakka

29.-30.8.2019

https://theshift.fi/