Mainos

Fitness-malli Janni Hussi yllättyi patjatestissä: ”Luetteko ajatuksiani?”

Janni Hussi ei ollut uskoa, mitä kaikkea patjamittauksessa saatiin selville. Kaikkia hyvän unen ohjeita hän ei vielä noudata.

Tunnettu fitness-malli Janni Hussi ei tarvitse kauneusunia päiväsaikaan. Hyvät yöunet ovat hänen kauneusunensa.

Hussi nukkuu hänen vartalonsa muotojen mukaan valmistetulla Unikulman patjalla. Patjan valmistamista varten tarvitaan ns. pintapainemittaus Unikulman myymälässä. Hussi ei ollut uskoa, mitä kaikkea asiantuntija pystyy näkemään pintapainemittauksen avulla. Unikulman asiantuntijat ovat koulutukseltaan fysioterapeutteja ja ergonomiasuunnittelijoita.

- Mittauksessa minulta kysyttiin, että onko minulla vamma oikeassa polvessa. Olin ensin että ei, tai siis itse asiassa on, mutta se ei ole vaivannut pitkään aikaan.

Kolmiulotteista mittausta

Pintapainemittauksessa nähdään kolmiulotteisesti, miten testihenkilön keho painuu patjan sisään. Hussin oikean jalan nilkka painui patjaan eri tavalla kuin vasemman jalan nilkka.

- Jouduin aikoinaan lopettamaan jalkapallon pelaamisen vamman takia. Olin pintapainetestissä vähän kuin puulla päähän lyöty. Kysyin että luetteko te minun ajatuksiani vai mitä tämä oikein on, Hussi naurahtaa heleästi.

Testissä huomattiin, että erityisesti lantion kohdalle kohdistui paljon painetta. Myös olkapäihin kohdistui muuta vartaloa enemmän painetta. Tämä johtuu Hussin fitness-taustasta. Hänen olkapäänsä ovat keskimääräistä jäntevämmät.

Kaupoissa ei miesten ja naisten patjoja

Lantion alueen voimakas pintapaine on tyypillistä naisille. Erityisesti leveälantioiset naiset kärsivät usein selkäkivuista, sillä ei ole olemassa erikseen miesten ja naisten patjoja. Naisen lantio ei painu tarpeeksi syvälle patjan sisälle, jolloin selkäranka jää mutkalle yön ajaksi ja selkälihakset pyrkivät suoristamaan selkää unen aikana. Vääränlaisella patjalla nukutun yön jälkeen lihakset ovat aamulla jäykkinä rasituksesta.

Testissä mitattiin, kuinka paljon Hussille valmistettavan patjan tulee joustaa lantion kohdalta, jotta selkäranka on nukkuessa suorana.

- Herään nyt virkeänä. Mihinkään ei kolota, mikä on tietysti merkki siitä, että uni on ollut palauttavaa ja kroppa on saanut oikeasti levätä, Hussi toteaa.

Kuvaaja: Petteri Peltonen Photography

Eron huomaa hotelliyön jälkeen

Hussin mukaan omien mittojen mukaan tehdyn patjan erinomaisuuden huomaa erityisesti silloin kun on nukkunut muutaman yön hotellissa.

- Ero on selkeä. Hotelliyön jälkeen väsyttää enemmän kuin kotona nukutun yön jälkeen.

Janni Hussin hotelliöitä häiritsee mittatilauspatjan puutteen lisäksi vääränlaiset tyynyt. Hussi nukkuu mieluiten suhteellisen matalalla tyynyllä.

- Hotelleissa tyynyt ovat yleensä aivan liian korkeita. Minulla menee niiden takia niskat ihan jumiin.

Hussilla on kaksi erityyppistä Unikulman ergonomista tyynyä. Hän ei ole vielä aivan oppinut nukkumaan niillä.

Vain nenänpää näkyy peiton alta

- Nukun yleensä kyljellään. Minulla on usein vähän kylmä kun käyn nukkumaan. Niinpä minulla näkyy vain nenänpää peiton alta. Samalla laitan kädet tyynyn alle.

Käsien laittaminen tyynyn alle on henkilökohtainen mieltymys, joka ei sovi ergonomisten tyynyjen kanssa yhteen.

- Täytyy vielä opetella nukkumaan uudella tavalla. Ergonomisten tyynyjen hyödyt kyllä kuulostavat niin hyviltä, että täytyy ainakin kokeilla.

Hussin parisängyssä on kaksi 80 senttiä leveää patjaa, jotka on molemmat tehty hänen mittojensa mukaan. Hän viettää sinkkunaisen vauhdikasta elämää.

- Sängyssä nukkuvat minä ja minun pieni puudelini. Halusin vain ihan itselleni tämä sängyn.

Asiantuntijamme palvelevat Itäniityntie 14, Raisio.
Tervetuloa!
Varaa henkilökohtainen palveluaika.