Mainos

Kauneus kiinni tyynystä

Millainen on hyvä tyyny?

Oikein valittu tyyny parantaa oleellisesti nukkuma-asentoa – ja siten suoraan myös yöunesi laatua. Hyvä tyyny estää lihasjännitystä tukemalla niskaa ja antamalle päälle rennon, luonnollisen asennon. Nyrkkisääntönä tyynyn tulee olla hieman korkeampi niskan kuin pään alla. Tavallinen tyyny voi nostaa pään liian ylös. Liian matalan tyynyn antama tuki voi taas olla liian vähäinen aiheuttaen turhia lihasjännityksiä.

Tyynyn korkeuden tulee olla säädettävissä joko lisätäytteen tai säätöpalojen avulla. Nukuttaessa selin- tai kylkiasennossa ergonomisen tyynyn matalampi osa mukailee pääsi muotoja. Korkeampi osa taas tukee kaulan ja hartioiden välistä tilaa rentouttaen alueen lihakset.

Huono iho voi johtua likaisesta tyynystä

Tukkoisen nenän, finnien ja silmien rähmimisen syy voi löytyä yllättäen tyynystä. Tyynyyn kertyy likaa ihosta ja hiuksista, joten kannattaakin pitää huolta tyynyn puhtaudesta.

Tyynyliinan vaihtaminen joka viikko ja tyynyn peseminen vähintään neljä kertaa vuodessa on suositeltavaa.

Tyynyä ostaessa kannattaa kiinnittä huomiota pesuohjeisiin. Pesuainetta tulee käyttää kolmannes normaalia vähemmän, huuhdella huolellisesta ja rumpukuivata kuohkeaksi. Lämpöön reagoivat erikoismateriaaleista tehdyt tyynyt imuroidaan ja päällinen pestään.

Milloin tyyny pitää vaihtaa?

Tyyny olisi hyvä vaihtaa jos se on menettänyt muotonsa tai se on yli kolme vuotta vanha. Tyyny vaikuttaa eniten hengitysilman laatuun, sillä sitä pidetään kasvojen lähellä noin kolmannes elämästä. Tyyny myös likaantuu helposti. Hikoilu niskan alueelta voi olla lähes yhtä voimakasta kuin kainaloista.

Tyynystä ja pesujen määrästä riippuen tyynyn vaihtovälin tulisi olla 1-3 vuotta. Tämä pätee myös mökkityynyihin, siitäkin huolimatta, että niitä käytetään vain osan aikaa vuodesta. Kesäasunnon kosteus saattaa aiheuttaa sienikasvustoa tyynyihin. Ne kannattaakin viedä talveksi kotiin kuivaan, pölyttömään tilaan. Jos mökkityynyt jäivät mökille talvehtimaan, voi ne laittaa pariksi tunniksi kuivaan saunaan yli +60˚C lämpöön sekä imuroida tyynyt ennen käyttöä.

Millainen tyyny on sopivin?

Tyynyn valinnan kannalta on myös aivan oleellista, millaisella patjalla nukut. Unikulman asiantuntija auttaa sinua valitsemaan itsellesi parhaan mahdollisen tyynyn – siis sellaisen, joka on kaikkien muiden hyvien ominaisuuksiensa lisäksi myös helposti pestävä ja pitää ominaisuutensa koko elinkaarensa ajan.

Paina pääsi tyynyyn, jolla nukut hyvin!

Asiantuntijamme palvelevat Itäniityntie 14, Raisio. Tervetuloa!