Mainos

DeliVerde tarjoaa huippukokkien raaka-aineita myös kotikeittiöön

Vuonna 1996 aloittanut DeliVerde on kasvanut Turun kauppatorin tutusta salaatinmyyjästä suomalaisten huippuravintoloiden luottotuottajaksi ja kotikeittiöiden vakiomerkiksi ja onkin siksi täydellinen edustaja turkulaiseen ruokakulttuuriin keskittyvälle Eat my Turulle.

”Torikauppa kasvatti meidät tuottamaan laadukkaita salaatteja ja yrttejä järkevään hintaan – teimme siis lähiruokaa jo paljon ennen trendejä. Kun taas huippukokkien kanssa käydyt pitkät keskustelut tuotekehityksestä johtavat ensin uusiin tuotteisiin ravintoloiden pöydissä ja sieltä sitten eteenpäin kotikeittiöihin”, kertoo DeliVerden Liisa Lindroth.

Jo 20 vuotta kestänyt yhteistyö ravintoloiden kanssa perustuu vuorovaikutukseen, jonka avulla DeliVerde pysyy mukana uusimmissa tuulissa. Trendit nousevat usein kokkien löytämistä raaka-aineista ja päätyvät sitten kotikeittiöihin, jotka ovat edelleen DeliVerden suurin toiminta-alue. Vaikka ravintoloihin myytävät erikoisuotteet ovat vain murto-osa DeliVerden päivittäisestä kaupasta, hyötyvät niitä varten tehtävästä tuotekehityksestä ravintolamaailman lisäksi myös kotikeittiöt.

Raaka-aineiden vaikutus annokseen

Myös Olon keittiömestari Pekka Terävä käyttää DeliVerden tuotteita ja Terävän ideasta saivat alkunsa esimerkiksi moniin ravintoloihin tiensä löytäneet pikkuhunajanauriit. Huippukeittiömestarien ideat ovat usein haastavia, mutta se on samalla osa työn mielenkiintoa.

”Liekolan Heikki halusi jossain välissä Oloon nimenomaan 1 euron kolikon kokoisia retiisejä. Keräyslinjalla oli aluksi hankaluuksia hahmottaa, miten euron kolikko suhteutuu retiisiin. Kun lopulta toin paikalle Olon luovan johtajan, Jari Vesivalon ottamia valokuvia annoksista oli koko paljon helpompi suhteuttaa” kertoo Lindroth ja jatkaa ”Se oli meille silmiä avaava kokemus siitä, miten paljon toimittamamme raaka-aine lopulta vaikuttaa täydellisen annoksen kokoamiseen.”

Vaikka DeliVerdellä tänä päivänä tehdäänkin paljon suoraa yhteistyötä huippuravintoloiden kanssa, on tärkein osa toimintaan edelleen myynti suoraan kotikeittiöihin. Liisa Lindroth näkee siihen selvän syynkin:

”Ruoka on rajattoman kiinnostava asia, jota jokainen voi omalla tahollaan, tavallaan ja resurssiensa puitteissa harrastaa ja juuri sen takia on mahtavaa olla mukana juuri tällä alalla.”

Katso Erik Mansikan DeliVerdelle valmistaman Caesar-salaatin ohje:

Lue DeliVerden koko tarina Eat my Turun sivuilta:
DeliVerde tarjoaa isoja makuja kaikenlaisiin tarpeisiin

Tykkää Eat my Turusta myös Facebookissa!


Katso DeliVerdelle tehdyt reseptit:

Grillattu ”Caesar” -salaatti DeliVerden puutarhan lehtisalaatista

DeliVerden antimia seljankukalla maustettuna

Basilika-cashew-sitruunakastike DeliVerden salaateille

Rucolaleivos ja pikkeleitä

Myskikurpitsa salaatti DeliVerden salaateista