Mainos

Näin nautit todellista suomalaista superfoodia eli järkiruokaa ympäri vuoden

Turkulainen 108-vuotias Roberts jalostaa pohjoisista marjoista järkiruokaa, jonka terveysvaikutukset ovat kiistämättömät. Berrie-tuotesarjan herkut olivat heille erityinen syy lähteä mukaan Eat my Turkuun.

Alun perin virvoitusjuoma-aromien valmistamisesta aloittanut Roberts laajensi ensin leipomoille suunnattuihin hilloihin ja aromeihin ja sitä kautta maahantuontiin, vain päätyäkseen lopulta takaisin oman tuotannon pariin. Kymmenkunta vuotta sitten päätettiin panostaa ennen kaikkea terveellisiin kotimaisiin marjoihin ja niiden talon sisäiseen jalostustoimintaan.

”Innovatiiviset marjatuotteet ovat se meidän juttu”, sanoo toimitusjohtaja Mikko Roberts ja jatkaa: ”Suomalaiset marjat ja sienet myydään usein jalostamattomina eteenpäin maailmanmarkkinoille, jolloin ne jalostetaan jossain muualla, eikä tuo työ jää Suomeen. Tarkoituksenamme on käyttää laadukkaita ja puhtaita pohjoisen raaka-aineita ja kehittää niistä herkullisia lopputuotteita.”

Pitkän tuotekehityksen tuloksena Roberts toi markkinoille Berrie-tuotesarjan, jonka tavoitteena on tasapainottaa mahdollisimman hyvä maku marjojen terveysvaikutusten kanssa. Mukana on mahdollisimman paljon kokonaisia marjoja kuorien ja siementen kanssa, jolloin marjojen terveelliset kuidut, siemenöljyt ja polyfenolit ja niistä erityisesti antosyanit säilyvät mukana tuotteessa.

Marjojen nauttiminen mahdolliseksi sesonkien ulkopuolellakin

Täysin kierrätettävä Berrie-purkki on helppo kuljettaa mukana ja se säilyy huoneenlämmössä kahdeksan kuukautta. Terveellisiä ja herkullisia marjoja pääsee siis nauttimaan ympäri vuoden. Erityisesti Robertsilla on panostettu pohjoisen villimarjoihin eli mustikkaan, puolukkaan ja lakkaan, sekä tyrniin. Suomen lyhyt, mutta valoisa kasvukausi antaa marjoille voimakkaan ja ainutlaatuisen maun, joka Robertsilla halutaan säilöä ympäri vuoden käytettäväksi.

Eat my Turun tiimoilta Robertsin marjoja pääsi testaamaan Thompsonin nelihenkinen perhe – Outi, Don, Laila ja juniori Olli. Kiireinen perhe nautti helpoista Roberts Berrieistä välipaloina suoraan purkista ja kehitti niistä myös pari helppoa reseptiä. Tuorepuurosta Outi arvelee jopa viikottaiseen käyttöön päätyvää herkkua.

Lue Turun Robertsin koko tarina Eat my Turun sivuilta:
Roberts Berrie tarjoaa päivän marjat helposti tasalaatuisina ympäri vuoden

Tykkää Eat my Turusta myös Facebookissa!

Katso Roberts Berrielle tehdyt reseptit:

Roberts Berrie ja jogurttia

Kauravohvelit Berriellä

Tuorepuuro Roberts Berriestä

Kuoren raakajäätelö Roberts Berrie tyrnimarjasta