Mainos

24 vuotta kotimaisen lihan ja lähiruuan asialla

Vuodesta 1995 toiminut Turun Mestaripalvi käyttää yksinomaan kotimaista lihaa, joka leikataan yrityksen omassa lihanleikkaamossa kokonaisista ruhoista

Koiviston suku on toiminut liha-alalla jo reilu 100 vuotta. Vuonna -95 perustettu Turun Mestaripalvi käsittää kaiken lihanleikkuusta omaan makkaratehtaaseen sekä valmistuskeittiöön. Toiminnasta vastaa tällä hetkellä neljä sisarusta: Saija Koivisto hoitaa hallintoa, tuotanto on Timo Koiviston käsissä, Johanna Lundin omin alue on valmistuskeittiö ja Sari Enroth pyörittää markkinointia. Perheyrityksen päivittäisessä toiminnassa jokainen kuitenkin osallistuu siellä missä tarvitaan.

Mestaripalvin asiakkaille sen näkyvin osa on hyvien liikenneyhteyksien päässä oleva, suuren parkkialueen omaava tehtaanmyymälä, joka toimii yrityksen käyntikorttina. Myymälästä löytyy sesongin mukaan suuri osa valmistuksessa olevasta yli 500 tuotteesta. Mestaripalvin toiminnan koko laajuus paljastuu kuitenkin vasta, kun astuu myymälän takaovesta tuotantotiloihin.

”Osa meidän asiakkaista välttämättä ei tiedä, että lihat leikataan heti tuossa seinän takana”, toteaa Timo Koivisto. Saija Koivisto jatkaa: ”Ja Koiviston mamman uunimakkara valmistetaan tuolla valmistuskeittiössä meidän isoäidin reseptillä!”

Tuotteiden laatu, asiakaspalvelu ja kotimaisuus ennen kaikkea

Lihanleikkaamon puolella leikataan niin kotimaista possua, nautaa, karitsaa, hevosta kuin riistaakin. Myös valmistuskeittiössä on valittu selvä linja lähiruoan ja kotiruoan puolesta – voita ja kermaa säästelemättä.

”Me ollaan puhuttu 23 vuotta lähiruuan puolesta ja haluttu aina tehdä herkullista kotiruokaa. Lähiruoka on toki hyvin trendikästä tänä päivänä, mutta meille se on ollut ilmiselvä asia alusta asti. Ollaan aina haluttu käyttää mahdollisimman lähellä tuotettuja raaka-aineita ja menty aina maku edellä!” kertoo Johanna Lund.

Mestaripalvin myymälän asiakaspalvelu on aina ollut huippuluokkaa ja jokainen tiskin takana töitä tekevä tuntee raaka-aineet läpikotaisin ja osaa tarvittaessa vinkata sopivat reseptit niiden valmistamiseen. Toki samalla ammattitaidolla hoidetaan myös ovien taakse piiloutuvaa maailmaa – eli leikkaamon, makkaratehtaan ja keittiön puolta.

”Sekä myymälässä että tuotannossa työskentelevä henkilökunta on vuosien kokemuksella varustettuja ammattilaisia”, toteaa Saija tyytyväisenä.

Lue Turun Mestaripalvin koko tarina Eat my Turun sivuilta:
Mestaripalvi käsittelee ainoastaan kotimaista lihaa

Tykkää Eat my Turusta myös Facebookissa!

Katso Turun Mestaripalville tehdyt reseptit:

Lindströmin pihvit Mestaripalvin jauhelihasta á la Famula

Mestaripalvin karitsan etuselkää ja maa-artisokkapyreetä

Carpaccio Mestaripalvin karitsasta

Pasta Bolognese á la Tätilä