Mainos

Kolatun Juustola - ”Ei maailmassa ole oikein mitään mihin ei voisi juustoa pistää.”

Kolatun Juustolan tarina alkoi vuonna 1995, kun Janne Tolvi ja Outi Kolattu-Tolvi päättivät hankkia Outin sukutilalle ensimmäiset vuohet. Reilun 20 vuoden aikana on tapahtunut paljon, mutta tärkein on ja pysyy: kaikki juustot valmistetaan käsityönä, aikaa ja vaivaa säästämättä parhaasta kotimaisesta maidosta.

”Toiminta aloitettiin aidolla perinteisellä kutunjuustolla ja sitten siihen tuli kylkeen heti feta- eli salaattijuusto. Kypsytetyn Valdemar-kuttucheddarin valmistuskin aloitettiin jo vuoden -97 syksyllä”, avaavat Outi ja Janne Kolatun pitkää historiaa.

Tärkeimpänä yksityiskohtana juuston valmistamisessa Outi pitää edelleen raaka-ainetta. Parhaasta raaka-aineesta syntyy paras tuote. Kolatussa tunnetaan jokainen maitotila, jolta maitoa juustoa varten tuodaan, eikä maidolle tehdä pastöroinnin lisäksi mitään ylimääräistä. Kolatussa ei siis törmää lisäaineisiin tai säilöntäaineisiin.

”Käsittämättömän paljon pystyy syömään juustoa”

Viime vuonna Kolatussa alettiin valmistaa myös jogurttia, kun Ahon jogurttien liiketoiminta siirtyi Juustolan hallintaan. Ahon jogurtit valmistetaan samasta parhaasta mahdollisesta maidosta, josta myös Kolatun juustot tehdään. Lisäksi jogurtteihin käytetään kotimaisista marjoista valmistettuja Meritalon hilloja.

”Kaikki jogurtit tehdään täysmaidosta, mikä tekee koostumuksesta samettisen. Hilloissa käytetään tosiaan vain kotimaisia marjoja ja niissä ei ole keinotekoisia makeutusaineita,” kertoo Outi.

Kuten arvata saattaa Kolatussa jogurttia syödään ainakin näin alkuun välipalana, niin aamulla, päivällä kuin illallakin. 23 vuotta juuston valmistusta on kuitenkin osoittanut, että kun oma tuote on tarpeeksi kohdillaan, maistuu se edelleen vielä vuosikymmenten jälkeenkin.

”Ei maailmassa ole oikein mitään mihin ei voisi juustoa pistää”, ilmoittaa Janne naurunremakan saattelemana.

”Ja käsittämättömän paljon pystyy syömään juustoa ihan vaan juustonakin”, hekottaa Outi päälle.

Lue Kolatun Juustolan koko tarina Eat my Turun sivuilta:
Kolatun Juustola - ”Ei maailmassa ole oikein mitään mihin ei voisi juustoa pistää.”

Tykkää Eat my Turusta myös Facebookissa!

Katso Kolatun Juustolalle tehdyt reseptit:

4 mezeä Kolatun juustoista

Kuttucheddar risotto

Tyrnipannacotta

Pizza Formaggi a la Tavola