Mainos

Herkkunuotan viisain tyhmä päätös oli 170-kiloinen ruijanpallas

Reilut 10 vuotta Turun kauppahallissa toiminut Herkkunuotta tarjoilee tuoretta kalaa Suomesta ja maailmalta asiakaspalvelu edellä.

”Asiantuntemus ja palvelu ovat olleet alusta asti meille tärkeitä valtteja”, kertoo Johan Hellsten ja vaimo Taina nyökkää vieressä.

Hellstenit perustivat Herkkunuotan 26.9.2007. Päivämäärä tulee Tainalta edelleen kuin apteekin hyllyllä, vaikka Johan nauraakin Tainan perheen järjen äänenä ensin toppuutelleen ideaa omasta kalaliikkeestä. Reilun kymmenen vuoden jälkeen kahden hengen yrityksestä alkanut Herkkunuotta on laajentunut useita ihmisiä työllistäväksi kalaliikkeeksi, joka harjoittaa niin vähittäiskauppaa, bistromyyntiä kuin tukkutoimintaakin.

Turussa jo pieneksi legendaksi noussut, Johanin Pohjois-Norjasta tilaama, 170-kiloinen ruijanpallas oli yksi osoitus Herkkunuotan valmiudesta heittäytyä tarvittaessa syvään päähän.

”Se meni vähän samalla tavalla kuin koko Herkkunuotan tarinan alku, eli minulle ehdotettiin puhelimessa kalan ostamista, innostuin asiasta ja ilmoitin heti, että totta kai me sellainen otetaan” tarinoi Johan ja jatkaa ”Kun kala sitten tuotiin isossa puulaatikossa, niin Taina katsoi minua aika pitkään ja tajusin että saatoin mokata.”

Pienen miettimisen jälkeen kala leikattiin paloiksi, ruodoista keitettiin 50 litraa kalalientä ja joka ikinen lihanpala myytiin. Hukkaan ei mennyt mitään.

”Sehän loppui oikeastaan vähän kesken”, nauraa Taina, jota ostos ei lopulta jäänyt harmittamaan lainkaan.

”Se oli viisain tyhmä päätös mitä olen tehnyt”, hekottaa Johan.

Lue Herkkunuotan koko tarina Eat my Turun sivuilta:

Herkkunuotta tekee kalakauppaa asiakaspalvelu edellä

Tykkää Eat my Turusta myös Facebookissa!

Katso Herkkunuotalle tehdyt reseptit:

Hiillostettua Herkkunuotan siikaa ja sipulia

Kalaympyrä Herkkunuotan siiasta

Herkkunuotan kylmäsavustettua hauenmätiä ja kermaviiliä

Lapinpuikulaa ja Herkkunuotan kylmäsavustettua hauenmätiä