Mainos

Kesä käynnistää burger-sesongin, mikä on kastikegurun suosikkiburger?

Jalostajan myyntijohtaja Jaakko Lundénin suosikkiburger valmistetaan riistasta

Viimevuosina burgerit ovat tehneet lopullisen läpimurron suomalaiseen ruokamaailmaan. Kovatasoisia ravintolaburgereita on tarjolla ympäri Suomen ja pihvejä käristyy lähes jokaisen grillaamisesta vähänkään kiinnostuneen ruokapöytään. Aiemmin rasvaisen pikaruoan maineessa ollut burger on muuttunut salonkikelpoiseksi ja syykin on selvä.

“Burger ei ole pelkkä pihvi ja sämpylä vaan burger on uskomattoman laaja käsite. Ja vaikka se on aiemmin mielletty rasvaiseksi ja epäterveelliseksi, se ei pidä paikkaansa. Kun käytössä on hyvät raaka-aineet, ei burgerissa ole mitään epäterveellistä. Burgerien kanssa mahdollisuuksia on loputtomasti”, valaisee Jaakko Lundén Jalostajalta.

Purilaisten väliin löytää tiensä nykyään mitä erilaisimpia täytteitä kalasta, kanasta ja possusta monipuolisiin kasvisvaihtoehtoihin. Se perinteisin on kuitenkin edelleen laadukas jauhettu naudanlihapihvi. Ja kaikkiin näihin vaihtoehtoihin löytyy toki sopiva kastike Auran valikoimista. Jaakko Lundénin suosikiksi nousee kuitenkin vielä kotimaisempi valinta – nimittäin riistaburger. Suvussa on useampikin metsästäjä, joten peuraa löytyy pakkasesta ympäri vuoden.

”Kotona teen paljon riistapurilaisia, jotka ovat nautaa huomattavasti vähärasvaisempia. Herkutellessa kuitenkin korjaan tuota vähärasvaisuutta pekonilla ja esimerkiksi Auran Sriracha-burgerkastikkeella”, vinkkaa Jaakko.

Tulevaisuudessa Auran burgerkastike-sarja saa toki jatkoa ja uusia tuulia haistellaan Lundénin leirissä koko ajan. Aiemmin grilliruuaksi tai pikaruuaksi kutsuttu ruoka on vuosien mittaan jalostunut street foodiksi, joka on usein kansainvälisempää ja tarkemmin mietittyä kuin perinteinen kotimainen grillisapuska. Street foodin nousukulku on Jaakko Lundénin mielestä vasta alussa, ja vauhdissa syöminen tulee jatkossakin olemaan iso osa suomalaista ruokakulttuuria. Ja tuossa trendissä Auralla ollaan vahvasti mukana!

Auran burgerkastikkeet ja hampurilaiskulttuuri Suomessa nivoutuvat yhteen

Kun kymmenien vuosien historialla varustetut Jalostaja ja Lundén yhdistyivät vuonna 2002, sai alkunsa suomalaisten burgerkastikkeiden kärkeen sittemmin noussut Auran-merkki. Jalostajan aiemmin valmistamaa Turun Sinappia oltiin juuri siirtämässä Ruotsiin, joten Lundénilla päätettiin tarttua härkää sarvista ja jatkaa sinapin valmistamista Suomen Turussa uskollisten asiakkaiden valitseman Auran-brändin alla.

Alun perin Auran piti keskittyä yksinomaan sinappiin, mutta muutaman vuoden sisällä Lundénilla huomattiin markkinoilla majoneesien mentävä rako. Kun tuotantotilat majoneesiin löytyivät valmiina talon tuoretuotteiden puolelta ja pullotus onnistui jo sinapin kanssa, lanseerattiin vuonna 2010 markkinoille Auran kurkkumajoneesi ja paprikamajoneesi. Sittemmin valikoima on laajentunut kattamaan useita eri makuja ja myös vegaaniset majoneesit.

“Tiesimme burgerkulttuurin olevan kovassa nousussa ja mietimme samalla Auran tuotteille uusia suuntia. Sitä kautta päädyimme kehittämään Auran burgerkastikkeet ja niihin olennaisesti liittyvän Bööga.fi-sivuston”, kertoo isoisänsä jalanjäljissä firmaa myyntijohtajan pallilta luotsaava Jaakko Lundén. Katso alta miten burger valmistetaan Ravintola Nooassa keittiömestari Sebastian Kosken toimesta:

Lue Auran koko tarina Eat my Turun sivuilta:
Auran burgerkastikkeet ja hampurilaiskulttuuri Suomessa nivoutuvat yhteen

Tykkää Eat my Turusta myös Facebookissa!

Tutustu Auran resepteihin Eat my Turun sivuilta:

Gunnarin Eat my Turku -hampurilainen

NOOAn kalaleipä Auran majoneesilla

Naudanlihahamppari Auran Ranch burgerkastikkeella

NOOAn Eat my Turku -burger