Mainos

Eat my Turku esittelee Suomen ruokapääkaupungin menestyksen tekijät

Vaikka Turku on täynnä toinen toistaan hienompia ravintoloita, eivät ne yksinään tee Turusta Suomen ruokapääkaupunkia. Ravintoloiden taustalle tarvitaan myös maan hienoimmat tuottajat sekä ruuasta innostuneet kaupunkilaiset.

Tunnettu turkulaiskokki ja ruoka-alan yrittäjä Aki Wahlman ja Visit Turku julkaisivat loppuvuodesta 2018 Eat my Turku -sivuston, joka tuo esille turkulaista ruokakulttuuria monipuolisesti ja kattavasti. Eat my Turku kokoaa samalle sivulle niin ravintolat, tuottajat kuin kaupunkilaisetkin, jotka yhdessä luovat elävän ruokakulttuurin.

Turku on viimeiset kymmenen vuotta ollut Suomen kehittynein ruokamatkailukaupunki. Hienojen ravintoloiden lisäksi asiaan on vaikuttanut pitkillä perinteillä ja vakuuttavalla osaamisen kirjolla toimiva elintarviketeollisuus. Seudulla toimii useita yli sata-vuotiaita elintarvikealan yrityksiä, joiden esille nostaminen on yksi Eat my Turun lähtökohdista.

- Laadukas ruoka ja Turku ovat meille sydämen asioita, joten mukaan lähteminen oli ilmiselvää. Haluamme olla osana uskomattoman hienoa turkulaista ruokamaailmaa ja edistämässä sen riemukulkua ja mainetta Suomessa ja jopa maailmalla, Liisa Lindroth DeliVerdeltä linjaa.

Laadukkaat raaka-aineet esille reseptien avulla

Yritysten lisäksi Turku haluaa ensimmäisenä Suomessa tuoda esille myös hyvää ruokaa arvostavat turkulaiset kotikokit, joita sivustolla edustavat monipuoliset ruokaperheet.

- Parasta tässä projektissa on, että ravintoloiden lisäksi mukana on meitä ihan tavallisia turkulaisia arjen kokkaajia, kiittää perheineen mukaan lähtenyt Taija Vuorinen.

Eat my Turku -sivustolla esiteltävien reseptien tekijöiksi on valittu kotikokkien lisäksi merkittäviä turkulaisia ravintoloita satojen hienojen tekijöiden joukosta. Huippukokit esittelevät osaamistaan tuottajien valitsemien raaka-aineiden avulla, valmistamalla lähiruokaa parhaimmillaan.

- Herkkunuotan tuoreet kalat ovat meillä päivittäisessä käytössä ja niiden laatu on aina ensiluokkaista, hehkuttaa Ravintola Smörin Roni Toivari.

Eat my Turku pitääkin sisällään reseptejä perinteisistä helpoista kotiruoista aina useamman tunnin valmisteluja vaativiin ravintola-annoksiin. Kokeiltavaa riittää pitkäksi aikaa kaikentasoisille kokkaajille.

Turkulainen ruoka tutuksi myös ulkomailla

Eat my Turun sisältö koostuu resepteistä, videoista sekä tuottajien, ruokaperheiden ja ravintoloiden esittelyistä. Monipuolinen sisältö takaa, että turkulainen ruokakulttuuri on nyt ensimmäistä kertaa mahdollista ottaa haltuun yhdessä paikassa.

Eat my Turku julkaistiin heti myös englanniksi ja ruotsiksi, sillä sivustolla haluttiin tehdä tunnetuksi turkulaista ruokaosaamisesta Suomen rajojen ulkopuolellakin. Turun maine nousevana ruokakaupunkina kun on alkanut kiinnostaa koko ajan enemmän ja enemmän myös ulkomaalaisia matkailijoita.

Eat my Turun löydät osoitteesta eatmyturku.fi.

Tykkää Eat my Turusta myös Facebookissa .

Lähde rohkeasti maistelemaan!