Mainos

Lapti aloittaa asuntojen rakentamisen Turun uuteen merelliseen ja urbaaniin kaupunginosaan.

Herttuankulmasta löytyy unelmakoti kaikille

Lundén Architecture Company
Olisiko tämä unelmiesi koti Turussa?
Olisiko tämä unelmiesi koti Turussa?

UUSI MODERNI, korkealuokkainen asunto urbaanissa ympäristössä. Kaikki palvelut kävelymatkan päässä ja julkinen liikenne tuo sinut melkein kotiovelle asti. Kuka tietää, vaikka tulevaisuudessa kotimatkasi taittuisi raitiovaunulla.

Turun satama sijaitsee vieressä, samoin Suomen tunnetuin linna. Ruissaloon lyhyt matka. Aurajoen ranta palveluineen reilun kilometrin päässä. Päiväkodit ja koulut ovat kivenheiton päässä.

– Herttuankulma on aivan uusi kaupunginosa, jossa yhdistyvät palvelut, vihreys ja meri. Tämä on Turussa ensimmäinen kaupunginosa, jossa merellinen asuminen toteutuu, Rakennusliike Lapti Oy:n Länsi-Suomen aluejohtaja Kari Mäkelä arvioi.

Tukholmankadun ja Nosturinkadun kulmaan nousevat Laptin talot Asunto Oy Turun Herttuankulman Trumpetti ja Kornetti. Trumpetin ennakkomarkkinointi aloitettiin viime viikolla ja Kornetin huoneistot tulevat ennakkomarkkinointiin kuluvan vuoden loppupuolella. Trumpetin rakentamisen arvioidaan alkavan touko- kesäkuussa ja sen rakennusaika on noin 15 kuukautta, joten taloon pääsee muuttamaan kesällä 2020.

Projektipäällikkö Ville Raitanen kertoo Trumpetin asuntopohjien olevan erilaisia ja erikokoisia. Yksiöitä ensiasunnon ostajille, kaksioita ja kolmioita pienille perheille ja vanhemmille pariskunnille. Isoimmankin asunnon velaton hinta jää kuitenkin 300 000 euron rajan alle.

– Teemme Herttuankulmaan monipuolista ja järkevän hintaista asumiskonseptia, jossa huolellisella suunnittelulla voidaan tarjota hyvin toimivia koteja erilaisissa elämäntilanteissa oleville asukkaille. Se estää eriytymistä ja samalla vastaa kaupungistumisen sekä työvoiman liikkuvuuden asettamiin haasteisiin.

Myös piha- ja oleskelualueiden suunnitteluun ja toteutukseen on panostettu.

–Taloyhtiöiden yhteiset leikki- ja oleskelutilat lisäävät yhteisöllisyyttä. Ei ole nykypäivänä mitään järkeä, että jokaisen talon pihassa on pieni hiekkalaatikko, Raitanen pohtii.

Rakennettu ympäristö on merkittävä kilpailutekijä suhteessa muihin kaupunginosiin. Vihreää vastuullisuutta uuden ympäristön suunnittelussa edustaa muun muassa sadeveden kierto, jonka avulla alueet pysyvät vehreinä.

– Koko Herttuakulman alueen kaavasuunnittelun idea perustui viihtyisän ympäristön sekä jalankulun, kevyen- ja joukkoliikenteen olosuhteiden korostamiseen. Erittäin merkittävä tekijä koko kaavassa on aaltomainen puistoalue, joka kytkee korttelit toisiinsa ja jättää tilaa avarille näkymille asunnoista, Kari Mäkelä kehuu kaavaa.

Tervetuloa asuntokaupoille; Projektipäällikkö Ville Raitanen ja Aluejohtaja Kari Mäkelä.
Tervetuloa asuntokaupoille; Projektipäällikkö Ville Raitanen ja Aluejohtaja Kari Mäkelä.

Laptilla on 800 rakennus­alan ammattilaista töissä

Asunto Oy Herttuankulman Trumpetti ja Kornetti eivät ole Laptin ensimmäisiä uudisrakennuskohteita Turun seudulla, vaikka Länsi-Suomen yksikkö perustettiinkin Turkuun vajaa vuosi sitten. Lapti on rakentanut aikaisemmin useita päiväkoteja ja palvelutaloja Turun talousalueelle.

Laptin Länsi-Suomen aluejohtaja Kari Mäkelä kertoo, että yhtiö on keskittänyt toimintansa suurimpiin kaupunkeihin.

– On mielenkiintoista, että samaan aikaan puhutaan voimakkaasta yhteisöllisyyden kasvusta ja toisaalta yksilöllisyyden odotuksista. Suomalaisten asuntojen koko tulee tämän myötä pienenemään ja vastaavasti asukkaiden yhteiset kohtaamistilat lisääntyvät. Asuminen keskittyy tulevaisuudessa isoimpiin kaupunkeihin ja niissä alueille, jotka on huolella suunniteltu ja rakennettu, Kari Mäkelä arvioi.

Tällä hetkellä Laptilla on Suomessa työn alla noin 1000 asuntoa, ja sen palkkalistoilla on noin 800 rakennusalan ammattilaista. Vuonna 2017 Laptin liikevaihto oli 220 miljoonaa.

– Kannattava yritys pystyy kehittämään tuotteitaan ja siten vastaamaan asiakkaidensa odotuksiin. Rakennusliikkeen vahva talous varmistaa sen, ettei asiakkaiden eikä kodinostajien tarvitse olla huolissaan, Kari Mäkelä kiteyttää.

Lapti pitää laadukkaan ja arkkitehtonisen identiteetin omaavaa rakentamista lähtökohtanaan.

– Olemme myös yhteiskunnallinen toimija, sillä vastuullinen rakentaja jättää näkyvän jäljen kaupunkikuvaan sadaksi vuodeksi, toivottavasti pidempäänkin.