Mainos

Sama magneettikuva voi maksaa 179 tai 499 euroa. Potilaalla on oikeus valita, kumman hän ostaa.

Kuvantamiseen ja laboratoriotutkimuksiin keskittyvä SYNLAB tarjoaa palveluita kilpailijoita edullisemmin myös suoraan kuluttajille.

Oletko jättänyt hakeutumatta hoitoon ajatellen, ettei röntgenissä kuitenkaan näy mitään ja ettei julkiselta pääse magneettikuvaan? Yksityisesti kuvaan ei viitsi mennä korkeiden hintojen takia. Entä jos magneettikuvaus maksaisikin 179 euroa? Ja käytössäsi olisi keskussairaalatasoiset laitteet?

- Se on nyt mahdollista. SYNLAB:in missio on, että huippudiagnostiikka on kaikkien saatavilla. Olemme yksinkertaisesi tuoneet hinnat niin alas, että ihmisillä on niihin varaa, SYNLAB:in Turun toiminnasta vastaava liiketoimintajohtaja Harri Sormunen kertoo.

Kyse ei ole hyväntekeväisyydestä, vaan liiketoimintamallista. Tekemällä paljon tutkimuksia yritys voi hyödyntää laitteistoaan maksimiteholla ja näin tarjota palveluita edullisemmin. Lisäksi se on karsinut kalliin infrastruktuurin.

Harri Sormusen mukaan SYNLAB haluaa tuoda huippudiagnostiikan kaikkien ulottuville.
Harri Sormusen mukaan SYNLAB haluaa tuoda huippudiagnostiikan kaikkien ulottuville.

- Meillä on matala hallinto ja keskitymme tekemään vain lääketieteellistä diagnostiikkaa eli kuvantamis- ja laboratoriotutkimuksia. Emme siis ole lääkärikeskus, joka myy kuvantamista ja laboratoriopalveluja sivutuotteena. Teemme yhteistyötä julkisen sektorin kuntien ja sairaaloiden kanssa sekä lääkärikeskusten ja yksittäisten lääkäreiden kanssa, joten tutkimusmäärät ovat suuret. Lisäksi olemme olleet valmiita tinkimään omasta katteestamme. Näin pystymme tarjoamaan palveluita myös kuluttajille edullisesti. Hintamme ovatkin keskimäärin 30-50 % edullisempia kuin kilpailijoilla, ja joissain tutkimuksissa jopa 90 % edullisemmat, Sormunen selvittää.

Edullinen hinta saa joskus epäilemään palvelun laatua. Tähän Sormusen on helppo vastata.

- Laadusta emme tingi. Keskuslaboratoriomme Helsingissä on akkreditoitu ja samoin kuvantamispalveluilla on laatusertifikaatti. Henkilöstömme on kokeneita terveydenhuollon ammattilaisia ja esimerkiksi magneettikuvia lausuvat radiologit ovat omalla osaamisalueellaan Suomen huippuja.

SYNLAB tarjoaa diagnostiikkapalveluita kunnille, lääkärikeskuksille ja yksityisille kuluttajille.
SYNLAB tarjoaa diagnostiikkapalveluita kunnille, lääkärikeskuksille ja yksityisille kuluttajille.

SYNLAB on johtava yksityinen kuvantamis- ja laboratoriopalveluja tarjoava yritys Suomessa. Kuluttajille palvelut ovat saatavilla noin 40 toimipaikassa ympäri Suomen. Moni onkin käynyt Turun Brahenkadun pisteessä kuvantamis- ja laboratoriotutkimuksissa, joita tehdään vuosittain tuhansia.

Tutkimuksiin myös ilman lähetettä

Moni ei tiedä, että magneetti- ja ultraäänitutkimuksiin sekä laboratorioon voi tulla myös ilman lääkärin lähetettä.

- Haluamme kannustaa ihmisiä myös itse ennaltaehkäisevästi huolehtimaan itsestään, Sormunen toteaa. Esimerkiksi omaa terveyttä voi seurata helposti laboratoriossa otettavilla verikokeilla. Tarjolla on muun muassa Terveystarkastuspaketti, joka sisältää 13 eri tutkimusta kolesteroliarvoista D-vitamiiniin.

Lääkäripalveluita SYNLAB ei tarjoa, mutta mikäli tuloksissa on jotain poikkeavaa, kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin.

Potilaalla on aina oikeus itse valita, missä tutkimukset tehdään. Hintoja kannattaa vertailla ennen ostopäätöstä.
Potilaalla on aina oikeus itse valita, missä tutkimukset tehdään. Hintoja kannattaa vertailla ennen ostopäätöstä.

Tutkittavaksi lääkärin lähettämänä

Tutkimuksiin voi tulla myös yksityislääkärin lähetteellä. Lääkärin todettua kuvaus- tai muun tutkimustarpeen hän antaa potilaalle lähetteen, jonka kanssa potilas voi mennä valitsemaansa tutkimuspaikkaan. Potilaalla on aina oikeus valita tutkimuspaikkansa itse. Lähete kannattaa pyytää kirjallisena ja sen jälkeen vertailla hintoja, sillä niissä saattaa olla suuria eroja.

SYNLAB:ssa potilas saa tutkimustulokset, kuten radiologin lausunnon tai laboratoriotulokset sähköiseen Terveyskansio-palveluun, josta hän voi näyttää ne tarvittaessa myös lähettäneelle lääkärille. Vaihtoehtoisesti myös lääkäri voi katsoa potilaan tulokset Lääkärin Terveyskansiosta rekisteröitymisen jälkeen.

- Asiakastyytyväisyystutkimuksissa olemme saaneet erittäin hyviä arvosanoja. Erityisesti asiakkaat arvostavat sitä, että meillä saa ystävällistä ja hyvää palvelua sekä sitä, että meille pääsee tutkimuksiin nopeasti ja ne ovat edullisia, Sormunen toteaa.

SYNLAB toimii tällä hetkellä Suomessa neljässäkymmenessä toimipisteessä, ja henkilöstömääräkin on kivunnut jo yli 300. Turun keskustassa sijaitsevasta toimipisteestä löytyy magneettikuvaus, röntgen, ultraääni, mammografia ja laboratoriopalvelut.

Moni on käynyt Turun Brahenkadun pisteessä seulonnoissa, joita siellä tehdään kuntien ostopalveluina.
Moni on käynyt Turun Brahenkadun pisteessä seulonnoissa, joita siellä tehdään kuntien ostopalveluina.


SYNLAB Turku

Brahenkatu 6

20100 Turku

Avoinna

Ma - to 7.30 - 20.00

Pe 7.30 - 18.00

La 9.00 - 16.00

Laboratorio ma - pe 8.00 – 14.00

Ajanvaraus

010 326 3260 tai

www.synlab.fi