Mainos

Puutorille 1891 perustetusta satulasepänliikkeestä kasvoi laukkualan suuryritys

Kansainvälisestä nimestään huolimatta Bag Stage on turkulainen perheyritys. Rami Lehtonen Skanssin suurmyymälän ovella.
Kansainvälisestä nimestään huolimatta Bag Stage on turkulainen perheyritys. Rami Lehtonen Skanssin suurmyymälän ovella.

Skanssin uudistuneesta Bag Stage -suurmyymälästä löytyy Suomen laajin matkalaukkuvalikoima. Yrityksen taustalla ei ole kansainvälinen ketju, vaan neljä sukupolvea Turussa toiminut perheyritys.

Hyllyssä kiiltää pitkä rivi matkalaukkuja. Äkkikatsomalta ne eivät erotu toisistaan juuri muuten kuin värinsä puolesta. Matkalaukut ovat nykyään kovia, hienon kiiltäviä, värikkäitä ja kulkevat sujuvasti neljällä pyörällä.

- Epicin matkalaukussa on muovirakeen joukossa 20 prosenttia hamppukuitua. Se tekee siitä sekä kestävämmän että ekologisemman, esittelee kauppias Rami Lehtonen.

Rami Lehtonen tuntee laukut paremmin kuin varmaankaan kukaan turkulainen, sillä Bag Stagen kauppias on neljännen sukupolven laukkuyrittäjä. Hänen isoisoisänsä, Anders Eriksson, perusti satulasepänliikkeen Turun Puutorin laitaan vuonna 1891. Sen jälkeen yritys on jatkunut katkeamatta isiltä pojille. Hevostarvikkeet väistyivät autojen myötä, mutta nahkatavaroiden valmistaminen on edelleen perheyrityksen yksi tukijaloista.

- Tuotamme A. Eriksson tuotemerkillämme lompakoita ja laukkuja, jotka on huolella suunniteltu ja valmistettu. Lisäksi tuomme maahan laadukkaita tuotemerkkejä, kuten Hedgren, Camel Active, Ulrika, Epic ja Aunts & Uncles.

Bag Stage -myymälöiden valikoimista löytyy yrityksen maahantuomia käsilaukkuja. Suurin osa niistä on aitoja nahkalaukkuja.
Bag Stage -myymälöiden valikoimista löytyy yrityksen maahantuomia käsilaukkuja. Suurin osa niistä on aitoja nahkalaukkuja.

Yrityksen vähittäismyymälät ovat viimeiset viisitoista vuotta tunteneet nimen Bag Stage. Myymälät sijaitsevat kauppakeskus Myllyssä ja Skanssissa. Skanssin 270 neliön Bag Stage -myymälä on tiettävästi Suomen suurin laukkumyymälä.

- Matkalaukkuvalikoima meillä ainakin on Suomen paras, kauppias lupaa. Tavaratalot ovat supistaneet valikoimansa melkoisesti, joten erikoismyymälälle on tilaa.

Omien maahantuontien lisäksi valikoimiin kuuluu Samsonite-matkalaukut. Lehtonen korostaa kuitenkin, että merkit yksin eivät tee laatua.

- Emme juokse tiettyjen tuotemerkkien perässä, vaan panostamme jokaisen meillä myytävän tuotteen laatuun ja siihen, että osaamme kertoa niistä. Käymme paljon maailmalla tutkimassa markkinoita. Sitä kautta tiedämme, mitä uutta on kehitteillä ja henkilökunnan osaaminen on korkealla tasolla.

Ekologisuus tekee tuloaan

Kuten monella muullakin alalla, ekologisuus on tulossa vahvasti mukaan myös matkalaukkuihin.

- Ekologinen valinta perustuu ensisijaisesti siihen, että hankitaan tuote, joka kestää pitkään. Laukku voidaan myös valmistaa kierrätettävästä materiaalista tai sen valmistamiseen on voitu käyttää raaka-aineena kierrätysmateriaalia.

Ihmiset eivät Lehtosen mukaan vielä tunnista eroja, koska uusi matkalaukku ostetaan melko harvoin. Kiinnostus lisääntyy kuitenkin nopeasti.

Käsilaukuissa aito nahkalaukku on pitänyt pintansa. Myös niissä Bag Stage suosii laadukkaita tuotteita, jotka kestävät pitkään. Kaikki nahka syntyy elintarviketuotannon sivutuotteena, eksoottisten eläinten nahkoja ei hyllystä löydy. Tarjolla on toki myös tekstiilisiä vaihtoehtoja.

Tällä hetkellä suositaan paljon myös pieniä, lompakon ja käsilaukun välistä olevia laukkuja, joissa on irrotettava hihna. Mallistot ja värit uusiutuvat pari kertaa vuodessa, mutta trendit kestävät pidempään.

Yksi Bag Stagen maahantuomista brändeista on Aunts & Uncles, jolta löytyy laukkuja sukupuoleen katsomatta. Laukkua esittelee myyntipäällikkö Johanna Pelanti.
Yksi Bag Stagen maahantuomista brändeista on Aunts & Uncles, jolta löytyy laukkuja sukupuoleen katsomatta. Laukkua esittelee myyntipäällikkö Johanna Pelanti.

Ilahduttavaa viime vuosina on yrittäjän silmissä ollut miesasiakkaiden määrän kasvu.

- Miehet käyttävät laukkuja nykyään siinä missä naisetkin. Meillä onkin suuri valikoima laukkuja myös heille. Ehkä laaja valikoima johtuu siitä, että olen itsekin mies. Miehillä on myös matalampi kynnys tulla asioimaan kauppakeskuksiin, Lehtonen arvelee.

Nettikauppojen tulokaan ei ole horjuttanut 128 vuotta vanhaa perheyritystä. Oma bagstage.fi kauppakin on ollut olemassa jo vuosia ja aukeaa kokonaan uudistettuna kevään aikana. Rami Lehtosen mukaan yrityksen menestys perustuu kolmeen vahvuuteen.

- Meillä on riittävän laaja valikoima. Tuotteet ovat laadukkaita ja hinnaltaan kilpailukykyisiä. Lisäksi meillä on aina paikalla osaava henkilökunta, joka pystyy löytämään asiakkaalle sopivimman tuotteen.

Eivätkä nämä periaatteet ole juuri muuttuneet sitten Anders Erikssonin päivien.

Tuoteryhmät:

miesten laukut

naisten käsilaukut

salkut ja laptop-laukut

reput

matkalaukut

matkakassit

lompakot

matkustustuotteet

Myymälät:

BAG STAGE Skanssi

Skanssikatu 10

20730 TURKU

Puh. (02) 3614 4060

BAG STAGE Mylly

Myllynkatu 1 as 1182

21280 RAISIO

Puh. (02) 4386 100

www.bagstage.fi

www.a-eriksson.fi