Mainos

Lasten oma merimuseo avautuu pian!

Museoissa ollaan perinteisen käsityksen mukaan hissun kissun, paitsi silloin kun leikille on varattu oma tilansa. Merikeskus Forum Marinumin päänäyttelyyn aukeaa maaliskuun alussa uusi lastenosasto, jossa leikkiä ei kahlita ja laivan kapteeni valikoituu leikkiseuran mukaan.

Keskipisteenä on uljas laiva, joka varmasti virittää jokaisen pikkuseilorin seikkailumielelle. Laadukkaana mittatilaustyönä suunniteltu ja huolella tehty puurakenteinen alus on n. 7 metriä pitkä ja sen reelinki on n. 2 metrin korkeudessa. Laivan kannelle pääsee kiipeämään, ja sitä ohjataan korkeuksiin kohoavan pilvitaivaan alla. Horisonttiin tähystettäessä voi nähdä aidot tähtikuviot, joiden avulla navigoidaan kohti huimia merimatkoja! Erotatko taivaalta Otavan?

Puheputken välityksellä förstin komennot kiirivät laivan alemmille kansille, ja laivaseikkailun tuntua tuovat aito sisustus kuten merikartat ja signaaliliput. Kapteenin salonki on somistettu plyysisohvalla ja –verhoilla, lisäksi laivan arvokkainta tilaa lämmittää tunnelmallinen kamiina. Kestävät, turvalliset ja tyylikkäät puurakenteet viestivät aitoudesta sekä sivistyksestä, ja niihin on haettu innoitusta museomiljöön lisäksi mm. teatterilavasteista. Kokonaisuus on alusta loppuun Forum Marinumin suunnittelema, ja pienimmätkin yksityiskohdat ovat itse käsintehtyjä eettisiä materiaalivalintoja painottaen.

Laivan ruuma on tilava ja esteetön, ja sinne mahtuu suurempikin lapsiryhmä rentoutumaan merellisten satuhetkien tai vaan omaehtoisen leikin vietäviksi. Laivan vieressä on suuri majakka, jonka loiste tyynnyttää kiireisten vanhempienkin mielen. Luvassa on myös lasten tekemiä vaihtuvia näyttelyosuuksia, joten kävijät pääsevät itse vaikuttamaan sisältöihin ja tila muokkaantuu lasten ehdoilla. Kiehtovat lattialuukut johdattavat lapset ikivanhojen myyttien äärelle. Suomalainen kansantarusto tempaa aallon lailla mukaansa Vellamon ja Ahdin valtakuntiin, joissa tarut ja kuvitelmat sekoittuvat iloisesti keskenään.

Lasten leikkiessä voit itse tutustua Forum Marinumin laajaan näyttelytarjontaan, tai nauttia ravintola Göranin herkullisesta kahvilatarjonnasta. Muista myös Forum Marinumin lastensynttäripaketit ja järjestä unohtumattomat juhlat laivaleikkien ja synttäriherkkujen yhdistelmänä!

Lue lisää synttäreiden järjestämisestä: http://www.forum-marinum.fi/fi/vieraile/palvelut/lapsille/

Forum Marinum, Linnankatu 72, Turku.

www.forum-marinum.fi