Mainos

Ainutlaatuinen kokous- ja juhlapaikka lähellä

Turun Kauppatorilta on 16 kilometriä ainutlaatuiseen kohteeseen: Villa Wolax on Kuusiston saaren upea helmi, joka palvelee ympäri vuoden. Perjantaina 18.1. World Menu brunssi on katettu, ja 20 euron hintaan sisältyy myös sauna, porealtaat ja avantouinti.

Matka autolla alkaa Turun keskustasta ja 20 minuutin kuluttua ollaan perillä: Villa Wolax paistattelee talviauringossa, meren rannassa ja keskellä kauneinta luonnonmaisemaa.

Helsingistä aikaa olisi mennyt noin puolitoista tuntia, ja veneellä Turun keskustasta matka taittuu 30 minuutissa. Joka tapauksessa kohde ei ole kaukana, vaan Kuusistossa, Rengastien varrella.

Perillä, päärakennuksen ovi aukeaa, ja astutaan tilaan, joka huokuu historiaa. Vuonna 1899 aatelinen Johan Oswald Wasastjerna rakennutti pitsihuvilan Kuusiston saaren länsikärkeen. Nykypäivänä on Villa Wolax monipuolinen ja ainutlaatuinen kokous- ja juhlapaikka.

– Meillä on tilauksesta tarjolla neljä koulutus-, juhla- ja kokoustilaa, jotka soveltuvat 12–120 henkilön ryhmille. Kaikista tiloista on merinäköala, moderni kokoustekniikka, ja saunoissa on puilla lämpiävät kiukaat, alustaa Villa Wolaxin isäntä Tino Aaltonen.

Villa Wolaxin päärakennuksessa voidaan järjestää 120 hengen juhlatilaisuuksia. Häät ja muut perhejuhlat ovat suosittuja varsinkin kesällä, kokoukset ja koulutustilaisuudet vuoden ympäri.

– Paras palaute on tietenkin se, että vakioasiakkaita on paljon. Päärakennus, Kommodorin ja Kapteenin rantahuvilat antavat mahdollisuuden järjestää useampia tilaisuuksia samanaikaisesti, mutta kaikilla ryhmillä on kuitenkin oma rauha, Aaltonen kertoo.

Eikä Villa Wolaxin tiluksilta tarvitse välttämättä lähteä yöksi kaupunkiin.

– Majoituskapasiteettia on tehty 34 henkilölle. Kaikki huoneet on rakennettu ja sisutettu pieteetillä.

Aktiviteetteja ilman moottorin pörinää

Palataan päärakennukseen ja historiaan. Tilat ovat häkellyttävän hienot. Historia on vahvasti läsnä ja kaikki on tehty kunnioittaen huvilan menneisyyttä. Salin seinien yläosaa kiertävät Axel Haartmanin komeat freskomaalaukset, sisustuksen kokonaisuus ja näköala merelle: tila itsessään on kokemisen arvoinen elämys.

– Luonnon rauha ja kauneus ympäri vuoden luovat hienot puitteet. Linnunlaulu ja oma rauha on täällä läsnä. Tarjoamme myös useita eri aktiviteetteja, mutta ilman moottorin pörinää, Aaltonen kuvailee.

Moottoriurheilun historia on läsnä, mikä on varsin luontevaa. Tino Aaltosella on taustalla pitkä ja ansiokas ura moottoriurheilun parissa, ja hänen isänsä on legenda, muun muassa Monte Carlon rallin ja Euroopan mestaruuden voittanut Rauno Aaltonen. Mittava kokoelma palkintoja istuu tyylikkäästi huvilan tiloissa.

– Nyt mennään tuulen voimalla, Tino Aaltonen hymyilee ja viittaa Villa Wolaxin kuuteen Soling-luokan purjeveneeseen.

Elämys kaikille aisteille

Purjehduskilpailut ovat suosittuja, mutta vieraille järjestyy monenlaista aktiviteettia ja ohjelmaa maallakin. Vesiurheilu-, ammunta- ja joukkuelajeista räätälöidään kullekin ryhmälle mieluinen ohjelma. Yhdessä tekemisen jälkeen on tarjolla voittamaton yhdistelmä: Puusauna, ulkoporealtaat, meri ja erinomainen ruoka.

Villa Wolaxin englantilainen kokki vannoo raaka-aineiden nimiin.

– Tosiaankin. Niistä hän ei anna tuumaakaan periksi. Kalat savustetaan itse ja liharuokiin kelpaa vain paras. Konstailematonta ja kansainvälistä kohtuulliseen hintaan. Hieman parempaa ruokaa sekä à la carte että buffet, Aaltonen linjaa.

Perjantaina 18.1. katettu brunssi 20 euron hintaan on varmasti kokeilemisen väärti. Samaan hintaan saa uida avannossa, nauttia porealtaista ja saunoa. Myös herkullisesta ruuasta saa nauttia 1.2. ja 1.3. Fine Dining -illallisilla. Tulevana kesänä Villa Wolax tulee toimimaan kesäravintolana ja majoituskohteena, jonne voi saapua polkupyörällä, autolla taikka veneellä. Villa Wolax on itsessään jo elämys.

www.villawolax.fi