Mainos:

Lassi odotti paranemista kaksi kuukautta. Mitä tapahtui, kun hän kyllästyi?

Lassi leikattiin seuraavana päivänä siitä, kun hän saapui ortopedin vastaanotolle.
Lassi leikattiin seuraavana päivänä siitä, kun hän saapui ortopedin vastaanotolle.

Lassi kaatui melkoisella rytinällä. Röntgenkuvauksessa todettiin solisluun murtuneen. Hoidoksi määrättiin kipulääkettä ja kantoside. Kolmessa viikossa vaivan ennustettiin paranevan.

Toisin kuitenkin kävi. Kahden kuukauden jälkeen hän oli edelleen sairaslomalla ja viiltävää kipua tuntui edelleen aina, kun hän liikutti itseään tiettyihin asentoihin. Luun päät eivät selvästikään olleet luutuneet toisiinsa. Hän kyllästyi odottamaan ja varasi ajan Terveystalo Pulssiin.

- Katsoimme kuvaa yhdessä ortopedin kanssa ja totesimme, että jos mies halutaan saada nopeasti työkuntoon, on leikkaus ainoa mahdollisuus. Seuraavana päivänä olin jo leikkauspöydällä.

Lassin tapaus on melko tyypillinen, Terveystalo Pulssin sairaalajohtaja Niko Strandberg toteaa.

Pulssin sairaalaan voi toki tulla myös suoraan onnettomuuspaikalta. Sairaalassa hoidetaan kaikkia tapaturmia, korkeaenergisiä vammoja lukuun ottamatta. Nämä ovat niitä vakavia, tehohoitoa vaativia tapauksia, joihin yleensä tullaan ambulanssilla, kuten putoamiset yli kahdesta metristä ja suurinopeuksiset auto-onnettomuudet. Silloin osoite on TYKSin päivystys.

- Terveystalo Pulssissa työskentelevät kokeneet erikoislääkärit. Jos haluaa, voi lääkärinsä usein myös itse valita. Kuvantaminen voidaan tehdä helposti samassa talossa röntgen-, tietokone- tai mri-kuvantamislaitteilla. Näin tarkka diagnoosi saadaan heti ja hoito voidaan aloittaa viiveettä, Strandberg kuvailee tapahtumaketjua.

Tapaturmien lisäksi Pulssin sairaalaan voi hakeutua erilaisissa tuki- ja liikuntaelinvaivoissa. Talon kolmessa leikkaussalissa hoidetaan niin tekonivelleikkauksia, käsi- ja selkäkirurgiaa kuin olka- ja polvinivelten tähystyskirurgiaakin.

- Kyllä tämä on aikamoinen täyden palvelu talo, vastikään TYKSin leikkausaleista Terveystaloon siirtynyt Strandberg toteaa.

Eniten häntä miellyttää uudessa työympäristössä se, että potilaiden tarpeisiin ehtii paneutua.

- Asiakastyytyväisyys SairaalaPulssissa on NPS-mittarilla mitattuna 94, kun maksimi on 100. Se on äärimmäisen hyvä luku ja kertoo paljon sairaalan asiakkaiden kokemuksista

Neljä viikkoa leikkauksen jälkeen Lassi pystyi palaamaan töihin. Muistona leikkauksesta on vain titaaninen levy röntgenkuvassa.
Neljä viikkoa leikkauksen jälkeen Lassi pystyi palaamaan töihin. Muistona leikkauksesta on vain titaaninen levy röntgenkuvassa.

Lassi on valmis allekirjoittamaan väitteen.

- Kaikki meni leikkauksessa ihan nappiin, joten samana iltana pääsin jo kotiin. Sopivan lääkityksen avulla olo oli ihan hyvä myös leikkauksen jälkeen. Kotiin sain mukaan kuntoutusohjeet. Neljä viikkoa myöhemmin olin jo töissä, eikä kropassa huomaa enää mitään. Nyt voin urheilla täyspainoisesti ja tehdä kaikkea mitä haluan. Ilman leikkausta odottaisin paranemista luultavasti vieläkin.

Tärkeää potilaan kannalta on Strandbergin mielestä juuri se, että hoito aloitetaan oikea-aikaisesti ja oikealla, vammaan sopivalla tavalla. Terveystalon fysioterapeuttien ohjauksessa toipuminen on mahdollisimman nopeaa ja turvallista ja normaali arkielämä voi jatkua mahdollisimman lyhyellä viiveellä.


Niko Strandberg, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri

valmistui ortopediksi Turusta vuonna 2005. Vuosina 2005 - 2018 hän toimi traumatologina TYKSissä, erikoisalanaan vaativa vammakirurgia. Lisäksi hän toimi luukasvainkirurgian erikoislääkärinä. Tämän vuoden marraskuussa Strandberg aloitti Terveystalo SairaalaPulssin sairaalajohtajana.

TERVEYSTALO SAIRAALA-PULSSI

Tapaturmapäivystys joka päivä kello 8 – 20, myös ilman ajanvarausta.

Yleisimmät hoidettavat tapaturmat:

- käden, ranteen ja yläraajojen murtumat

- nivelsidevammat

- raajojen jänne- ja lihasvammat

- alaraajamurtumat

TERVEYSTALO ON SUOMALAINEN PÖRSSIYHTIÖ

Hoiva-alalla tiuhaan tapahtuneiden yritysostojen jälkeen monelle on epäselvää, kuka kenet omistaa. Terveystalo on suomalainen pörssiyhtiö, jonka omistavat 90 prosenttisesti suomalaiset osakkeenomistajat. 10 000 piensijoittajan joukossa on runsaasti Terveystalossa työskenteleviä terveydenhuollon ammattilaisia ja muuta henkilöstöä. Lisäksi yritystä omistaa neljä pitkäaikaista suursijoittajaa: Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, Rettig Group Ab, Hartwall Capital ja Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö.

Hyödyt kotimaahan

Terveystalo-konsernin yhtiöt toimivat Suomessa ja maksavat veronsa Suomeen. Verojalanjälki vuonna 2017 oli yhteensä 95 miljoonaa euroa ja maksettujen verojen osuus oli yli 20,3 miljoonaa euroa.

Suomalaisena yrityksenä Terveystalon intressinä on kehittää suomalaista, laadukasta terveydenhuoltoa. Vuonna 2017 yritys investoi terveyspalvelujen kehittämiseen 204 miljoonaa euroa. Suomalaisen Työn Liitto onkin myöntänyt Terveystalolle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle.