Raision ruustinnoille valmistuu uusia koteja

Raision Pappilanpuiston viereen on tulossa lisää odotettuja kerrostalokoteja, joissa yhdistyy huoleton eläminen, luonnonläheisyys ja hyvät palvelut.

Rakenteilla olevan As Oy Pappilanmäen viereen, vanhan ”DNA:n talon” tilalle rakennetaan uusi asuintalo.
Rakenteilla olevan As Oy Pappilanmäen viereen, vanhan ”DNA:n talon” tilalle rakennetaan uusi asuintalo.

Olemme tulleet tutustumaan Hartelan uuteen kohteeseen Raision keskustassa, sen ”hiljaisemmalla puolella”, kuten myyntipäällikkö Päivi Tausa asian ilmaisee.

- Tässä kohteessa on se hyvä puoli, että vaikka Raision keskustan kaikki palvelut ovat kävelymatkan päässä, on se silti hälinästä sivussa. Lähinaapurissa tien toisella puolen sijaitseekin kivikirkko kauniine hautausmaineen, Tausa hymyilee.

Seurakunnan vuokramaille on suunniteltu kolme uutta taloyhtiötä. Rakenteilla olevan Pappilanmäen asukkaat pääsevät muuttamaan koteihinsa noin puolen vuoden päästä. Seuraavaksi kortteliin rakennetaan peilikuvaksi As Oy Ruustinnanmäki, jonka ennakkomarkkinointi on nyt käynnissä.

Raision kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg on tyytyväinen, että Raisioon rakennetaan lisää uusia kerrostaloasuntoja hyvien palveluiden läheisyyteen.
Raision kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg on tyytyväinen, että Raisioon rakennetaan lisää uusia kerrostaloasuntoja hyvien palveluiden läheisyyteen.

- Olemme todella iloisia siitä, että näemme Raision keskustassa nostureita, kertoo Raision kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg. Tämän kaltaisille pienemmille kerrostaloasunnoille on Raisiossa tarvetta, joten kohde on erittäin tervetullut.

Erityisesti Sandberg ajattelee Raision vanhenevaa väestöä, joka etsii helppoa asumista. Uudessa kerrostalossa huolto- ja kotityöt ovat minimissään.

- Täällä asukkaan ei tarvitse huolehtia muusta kuin oman asunnon siivouksesta. Lumityöt ja ruohonleikkuut voi unohtaa, Hartelan hankekehityspäällikkö Ville Vairinen toteaa.

Kohde sopiikin monelle omakotitalosta, rivitalosta tai remonttia kaipaavasta kerrostalokodista muuttoa harkitsevalle. Luonto on lähellä, joten ulos pääsee halutessaan virkistäytymään, eikä pihatöihin.

Uusi yhteisö

Uuden asunnon ostaminen on turvallista, sillä rakentajalla on kymmenen vuoden vastuu piilevistäkin virheistä.

- Korjausvelan määrä on uudessa asunnossa nolla euroa, Vairinen muistuttaa.

Uudisrakennukseen muuttaminen ei tuo Tausan mukaan vain helppoutta, vaan sillä on suuri vaikutus myös sosiaaliseen kanssakäymiseen.

- Kaikilla asukkailla on elämässään samanlainen uuden vaiheen aloitus, jolloin naapureihin tutustutaan helpommin. Tulevat uudet asukkaat tapaavat toisensa useasti jo kohteen rakennusvaiheessa, Tausa kertoo.

Ruustinnanmäeltä on helppo lähteä asioimaan, sillä kävelyetäisyyden päässä ovat kaikki kaupunkilaisen tarvitsemat palvelut.

- Raision keskustassa on kauppoja, apteekki ja posti, terveydenhuollon palvelut, muun muassa TYKSLab. Hulvelan päivätoimintakeskukseen on kilometrin matka. Lisäksi vieressä on kaupungintalo, kirjasto ja uimahalli Ulpukka. Kauppakeskus Myllyyn on kahden kilometrin matka, Sandberg luettelee. Lisäksi Raisioon on keskittynyt Turun alueen suurimmat huonekalu-, elektroniikka- ja kodinkonemyymälät.

Ruustinnanmäen sisustusmateriaali- ja pohjaratkaisuihin pääsee vielä itse vaikuttamaan.
Ruustinnanmäen sisustusmateriaali- ja pohjaratkaisuihin pääsee vielä itse vaikuttamaan.

Ja jos mieli tekee kauemmas, melkein kotiovella on bussipysäkki, josta pääsee Föli-lipulla Turkuun tai vaikka Onnibussilla muualle Suomeen. Halutessaan voi autohallista ostaa omalle autolleen hallipaikan. Pihassa on myös yhtiölle kaksi vieraspaikkaa.

- Tässä kohteessa on mielestäni kolme hyvää puolta. Uusi asunto, hyvä sijainti ja muunneltavuus. Ruustinnanmäen pohjaratkaisuja voi vielä muokata omaan tilanteeseen sopivaksi. Välioven paikkaa voidaan siirtää niin, että perintölipastolle löytyy tilaa eteisestä. Monista hintaan kuuluvista sisustusmateriaaleista löytyy jokaiselle sopiva. Joka asuntoon kuuluvan irtainvaraston lisäksi myytävänä on myös pari erillistä varastoa, Tausa kiteyttää.

Ruustinnanmäki on tarkoitettu kaiken ikäisille asukkaille. Esteetön rakentaminen takaa sen, että kodeissa ja käytävillä voi liikkua tarvittaessa myös apuvälinein. Sandberg uskookin, että moni hakee sieltä kotia, jossa voi viettää pitkää ja aktiivista, raisiolaista elämää.

As Oy Ruustinnanmäki

Kirkkoväärtinkuja 1B, Raisio

37 valoisaa ja käytännöllistä asuntoa.

Asuntokoot vaihtelevat 30 m2:n yksiöistä 75,5 m2:n kolmioihin. Asuntojen yhdistäminen on mahdollista.

Esteettömyys on huomioitu rakennuksen suunnittelussa.

Kaikissa asunnoissa on joko lasitettu tai ranskalainen parveke. Yksiöitä lukuun ottamatta asunnoissa on oma sauna.

Erikseen myytäviä autopaikkoja lämmittämättömässä autohallissa on 25. Lisäksi myytävänä on kaksi erillistä lämmintä autotallia ja neljä varastotilaa.