Mainos:

Viisi vinkkiä, joilla saat asuntosi kaupaksi ennen kesää

Kutkuttaako muutto uuteen kotiin, muttet tiedä, miten saisit asuntosi kaupaksi? Jokaisen asunnon saa myytyä, kunhan asiat tehdään oikein. Varo vaan - näiden viiden vinkin avulla olet asuntosi myynyt ennen kuin huomaatkaan!

1. Myy, kun kevätaurinko paistaa

Pesänrakennusvietti on kovimmillaan keväisin niin eläimillä kuin ihmisilläkin, joten hyödynnä ajankohtaa. Varsinkin lapsiperheet haluavat asettua aloilleen hyvissä ajoin ennen koulujen ja harrastusten alkamista syksyllä, joten kesä on suosituinta muuttoaikaa - ja kevät myyntiaikaa. Varsinkin omakoti- ja rivitalot näyttävät houkuttelevimmilta silloin, kun omenapuut kukkivat ja nurmikko vihertää. Laita siis toimeksi mieluummin tänään kuin huomenna.

2. Tee kiikaritesti

Ota tyhjä vessapaperirulla ja katso kotiasi sen läpi ”uusin silmin”. Mikä on kotisi kruununjalokivi? Näyttääkö kylpyhuone väsyneeltä ja eteinen nuhruiselta? Pääseekö lastenhuoneessa kävelemään? Ei ole tarkoitus, että teet kodistasi jotain muuta kuin se on, mutta hyvä siivous ennen näyttöä on paikallaan. Laita lattioilla lojuvat turhat tavarat pois näkyvistä ja harkitse, olisiko syytä tehdä pientä pintaremonttia ennen myyntiä. Antavatko homeiset silikonisaumat kodistasi huonomman kuvan kuin se ansaitsee? Keskity oleelliseen ja jätä makuasiat uusille asukkaille.

3. Kerro se kuvina

Kun olet saanut asuntosi näyttökelpoiseksi, voit päästää kuvaajan kotiisi. Ammattitaitoinen valokuvaaja saa kotisi loistamaan ja antaa vielä viime hetken vinkit. Miten esineet kannattaa asetella hyllylle ja mitkä tavarat kannattaa laittaa pois näkyvistä? Jos et halua esimerkiksi lastesi kuvia esille, voitte piilottaa ne. Usein asunnosta tehdään myös virtuaalinen videoesittely.

4. Valitse luotettava välittäjä

Välittäjät tekevät asunnostasi hinta-arvion kokemuksensa ja ammattitaitonsa perusteella. Mitä lähempänä ostajien arvioita he ovat, sitä nopeammin saat asuntosi kaupaksi. Kokematon välittäjä voi ”luvata” asunnosta korkean hinnan pienellä palkkiolla, mutta käytännössä sillä ei ole merkitystä, kun asunto jää myymättä. Luotettava kiinteistönvälittäjä, joka tuntee asuntosi tyypin ja asuinalueesi, saa asunnostasi oikean hinnan lyhimmässä ajassa.

5. Kerro ystävillesi, että asuntosi on myynnissä

Ammattimainen välittäjä kantaa vastuun asuntosi myynnistä ja ilmoittelusta. Halutessasi voitte sopia, miten voit itsekin edistää myyntiä jakamalla ilmoitusta tutuillesi sosiaalisessa mediassa. Ilmoittelun ja näyttöjen tulee kulkea käsi kädessä, mistä yhdessä sopimalla pääsette parhaaseen tulokseen.

Siinä ne viisi vinkkiä jo tulivat. Eikä yksikään ollut kovin vaikea. Kiikaritestin voit tehdä myös kuvaamalla asuntosi parannuskohteita kännykällä. Sinun ei siis tarvitse odottaa edes seuraavan vessapaperirullan loppumista, vaan voit aloittaa valmistelut jo tänään. Seuraavaksi voit pyytää välittäjää käymään kotonasi. Hänen kanssaan voitte yhdessä miettiä, mikä olisi oikea hintapyyntö. Sitten voitkin jo ruveta miettimään, millaisia kesäkukka-asetelmia tulevan kotisi terassille laittaisit!

Kokeneita kiinteistönvälittäjiä löydät täältä: www.huoneistomarkkinat.com. Klikkaa heti, aurinko paistaa huomenna.