Dataguruksi voi kasvaa puolessa vuodessa

Varsinaissuomalaisilla yrityksillä on kova tarve löytää osaajia datan keräämiseen ja analysoimiseen. Rekrytoivan koulutusohjelman kautta etsitään nyt tulevia analytiikan ammattilaisia.

Yritykset keräävät tietoa omista prosesseistaan, asiakkaista ja heidän toiminnastaan, ja dataa saadaan nopeasti isot varastot. Mutta mitä datalle pitäisi tehdä? Entä miten se auttaa myyntiä, markkinointia ja liiketoimintaa? Entä kenellä yrityksessä on aikaa pureksia dataa ymmärrettävään ja hyödynnettävään muotoon?

Oikein tehtynä datan analysointi maksimoi yrityksen tuotot ja säästöt. Data-analytiikan ammattilainen pystyy tuomaan kaikesta kerätystä tiedosta olennaisimman päivänvaloon. Tutustumalla tärkeimpään dataan yritysjohto voi tehdä paremmin perusteltuja päätöksiä ja tarkempia ennusteita toiminnasta ja keskittyä olennaiseen. Data puhuu, sitä täytyy vain osata kuunnella ja tulkita oikein.

Analytiikan taimi koulutusohjelmasta

Millainen sitten on datatulkitsija ja analyytikko, josta jokainen yritys hyötyy? Vaatimuslistalla voivat olla vaikkapa vahva tekninen osaaminen, liiketoiminnan ymmärtäminen, looginen ja matemaattinen lahjakkuus ja lisäksi tulisi olla motivoitunut ja vuorovaikutustaitoinen.

Melkoinen vaatimuslista – onneksi täysin valmista pakettia eivät yrityksetkään odota saavansa. Analytiikan ammattilaisista on markkinoilla pulaa, ja yritykset ovat valmiita ottamaan joukkoonsa kasvamis- ja kehittymishaluisia työkavereita.

- Turun seudun yritykset tarvitsevat nyt osaajia, joissa yhdistyy analyyttinen ja esim. tekninen tai kaupallinen osaaminen. AnalyticsPro-koulutusohjelma on työnhakijalle mieletön mahdollisuus saada jalkaa oven väliin mielenkiintoisiin yrityksiin ja päästä kiinni vastuullisiin, motivoiviin töihin, projektipäällikkö Vio Varjonen summaa.

Kaksitoista koulutuspaikkaa tuleville ammattilaisille

AnalyticsPro on data-analytiikkaan keskittyvä rekrytoiva koulutusohjelma, jonka järjestävät työhallinto ja Saranen Consulting. Ohjelman kautta etsitään kahtatoista analytiikasta kiinnostunutta, jotka haluavat oppia uutta ja päästä kehittämään yhteistyöyrityksensä toimintaa. Ohjelman kautta uusia kollegoita etsii jo kymmenkunta Varsinais-Suomessa toimivaa yritystä.

Maaliskuussa käynnistyvä ohjelma on Turun alueen ensimmäinen AnalyticsPro-toteutus. Hyviä kokemuksia analytiikka-aiheisista ohjelmista on saatu pääkaupunkiseudulta jo seitsemän kertaa.

- Jo yli sata henkilöä on saanut uuden työn AnalyticsPro-koulutusohjelmien kautta Uudellamaalla. Nyt odotammekin innolla yhtä hyviä tuloksia myös Varsinais-Suomessa, Varjonen sanoo.

Haku AnalyticsPro-koulutusohjelmaan on nyt auki.

Lue lisää: www.saranen.fi/analyticspro/varsinais-suomi/