Hyvin hoidettu pelaajan arki houkutteli Juolevin ja Palmun TPS:n riveihin

Jääkiekko-TPS harjoittelee lähes joka arkipäivä yleisön edessä. Gatorade Centerin lounaan yhteydessä voi seurata joukkueen harjoituksia jäällä. Juniorilupaukset Olli Juolevi ja Petrus Palmu tulivat Turkuun, koska TPS on onnistunut luomaan hyvät mahdollisuudet kehittyä pelaajana.

Gatorade Centerin Aura Premium Lounge -ravintolan lounasasiakkaiden päät kääntyvät, kun Vancouver Canuksin varaamat pelaajalupaukset Olli Juolevi ja Petrus Palmu istuutuvat pöytään isojen annosten kera. Ammattiurheilija syö paljon, mutta hän myös kuluttaa. Tarkasti urheilijan näkökulmasta rakennettu lounas on yksi pieni osa isoa kokonaisuutta, jonka takia nuori puolustaja Juolevi ja hyökkääjä Palmu asuvat Turussa.

-Paikka Vancouverista ei auennut vielä tänä vuonna. Puhuimme siellä, että Turku on hyvä ratkaisu tähän kohtaan uraa, Juolevi kertoo päätöksestään lähteä Turkuun.

Mitä pidemmälle syksy on edennyt, sitä tyytyväisempi helsinkiläistaustainen Olli Juolevi on päätöksestään muuttaa Turkuun. Arjen ruokailun lisäksi seura on pitänyt huolen siitä, että pelaajan arki sujuu kaikin tavoin mutkattomasti.

Mielestäni täällä hoidetaan asioita hyvin ja yritetään auttaa pelaajia eteenpäin, Juolevi jatkaa.

Valmennusjohdossa paljon NHL-kokemusta

Olli Juolevi, Petrus Palmu sekä myös Vancouverin johto arvostavat korkealle TPS:n tämän kauden valmennusjohtoa. Kanadassa koetaan, että esimerkiksi pitkän NHL-uran tehnyt TPS-valmentaja Sami Salo pystyy antamaan kollegoidensa kanssa oikeanlaista ohjausta miesten peleistä.

Samoilla linjoilla on Petrus Palmu.

- Ihan hyvin on alkanut kausi joukkueella ja itselläkin. Olen päässyt hyvin mukaan joukkueen vauhtiin. Siitä mennään pikkuhiljaa eteenpäin ja kehitytään, Palmu sanoo vaatimattomasti – itäsuomalaisittain suomea murtaen.

Hyppäys Kanadan juniorijäiltä kotimaiseen Liigaan onnistui

Sekä Olli Juolevi, että Petrus Palmu ovat pelanneet Kanadassa OHL-junioriliigaa. Luulisi, että hyppy nuorten peleistä aikuisten peleihin olisi iso. Näin ei ole kuitenkaan ollut.

- No ei nyt mikään oikeastaan ole yllättänyt. Kun miesten sarjoissa pelataan, niin vähän puolustus on ehkä tiiviimpää. Sitten Liigassa on tietysti kehittyneempiä pelaajia, Palmu pyörittelee Liigan ja OHL:n eroja.

Palmun vieressä pastaa syövä Juolevi oivaltaa pian yhden merkittävän eron kanadalaisen juniorisarjan ja kotimaisten aikuisten pelien välillä.

- Kun on vähän nuorempia pelaajia, niin on välillä jopa tyhmääkin intoa. Täällä Liigassa ollaan vähän enemmän järkeviä, Juolevi naurahtaa

Punainen vastustaja innostaa

Lounasta nauttivat asiakkaat siirtyvät viereisissä pöydissä jälkiruokaan ja kahviin. Juolevi ja Palmu tyytyvät pelkkiin lämpimiin juomiin. Puheeksi nousevat vieraspelit.

- Vielä en ole kuin pari vieraspeliä ehtinyt Liigassa pelaamaan, mutta kyllä Pori oli kohtuullisen vaikea paikka, vaikka saatiin hyvä alku pelissä. Kun porilaiset saavat hurmoksen päälle, niin on se vaikea paikka pelata, Olli Juolevi .

Petrus Palmun silmissä HIFK:n kotiluola on taas vahvoilla mieluisimpana vieraspelipaikkana. Vieraspaikkakuntien vaikeustasoa Palmu ei lähde määrittelemään.

- Tiukkoja kamppailuja on ollut joka paikassa. Helsingissä on kiva aina pelata, mutta vielä ei ollut mitään paikkaa, missä olisi vaikeaa.