Taivassalossa lapsiperheen
arki sujuu

Perhe portailla: Daniel, Veronica, Eleonoora, Rafael ja Charlotte sekä vanhemmat Leila Gröndahl ja Timo Vesterinen.
Kuudesta koirasta kuvaan ehti mukaan kolme: Ronja (oik.), Velma ja leonberginkoira Elsa Timo vieressä.
Perhe portailla: Daniel, Veronica, Eleonoora, Rafael ja Charlotte sekä vanhemmat Leila Gröndahl ja Timo Vesterinen. Kuudesta koirasta kuvaan ehti mukaan kolme: Ronja (oik.), Velma ja leonberginkoira Elsa Timo vieressä.

Miksi muuttaa ja asettua Taivassaloon? Viisilapsinen perhe osaa parhaiten vastata.

Taivassalon kunnanlääkärin satavuotias talo on saanut aivan uuden elämän: Daniel, Veronica, Eleonoora, Rafael ja Charlotte tuovat vauhtia ja iloa pihapiiriin. Perheen vanhemmat Leila Gröndahl ja Timo Vesterinen paimentavat lasten lisäksi kuuden koiran laumaa.

Kaikille on tilaa sekä sisällä että ulkona. Upea metsäinen tontti tarjoaa marjat, loputtomat mahdollisuudet leikkiä ja luonnonkauniin maalaismaiseman. Kivenheiton päässä ovat koulu, päivähoito sekä terveyspalvelut.

Leila Gröndahl ja Timo Vesterinen perheineen juurtuivat Taivassaloon maantieteellisesti kattavan kokemuksen jälkeen. Päätöstä ei ole tarvinnut päiväkään katua, Leila ja Timo sanovat.
Leila Gröndahl ja Timo Vesterinen perheineen juurtuivat Taivassaloon maantieteellisesti kattavan kokemuksen jälkeen. Päätöstä ei ole tarvinnut päiväkään katua, Leila ja Timo sanovat.

Perheen isä Timo on lähtöisin Turusta ja äiti Leila Tampereelta. He ovat asuneet Joensuussa, Kotkassa, Sodankylässä, Kittilässä sekä Sallassa, jonka jälkeen viisihenkiseksi kasvanut perhe muutti Turkuun.

Tässä se on -hetki koettiin seitsemän vuotta sitten.

- Vanha ja isompi talo, jonka läheisyydessä olisivat hyvät peruspalvelut sekä koulu, sitä lähdettiin hakemaan. Taivassalosta löytyi meille paras mahdollinen vaihtoehto. Kun tulimme ensimmäisen kerran pihaan, niin tulimme kotiin, kuvailee Timo Vesterinen.

Perhe on asunut Taivassalossa sen seitsemän vuotta, ja lapsia on nyt viisi, Rafael ja Charlotte ovat syntyneet Taivassalossa.

- Olemme viihtyneet todella hyvin. Taivassalo on monipuolinen, turvallinen ja rauhallinen kunta, tiivistää perheen äiti Leila Gröndahl.

Pihapuu on paras kiipeilyteline. Eleonoora näyttää mallia.
Pihapuu on paras kiipeilyteline. Eleonoora näyttää mallia.

- Meri, metsät, maalaismaisema, puhdas ilma ja rauha, nämä kaikki ovat todella hyvien palveluiden vieressä. Taivassalo tarjoaa paljon aktiviteettia myös lapsille ja liikunnan harrastamiselle.

Tässä yhdistyi oikeasti kaikki se, mitä olimme halunneet.

Urheilullinen perhe arvostaa korkealle sekä peruspalveluita että kunnan ylläpitämiä liikuntapaikkoja.

- Lapsilla on turvallinen koulumatka sekä hyvät mahdollisuudet harrastaa. Koulu on hiljattain remontoitu ja liikunta- ja leikkipaikat ovat hyvässä kunnossa, Leila jatkaa.

- Kunnalla on hyvä liikuntahalli, joka on muutaman vuoden vanha. Siellä on hyvät puitteet ohjata ryhmäliikuntatunteja, ja hallissa on myös täysmittainen salibändykenttä sekä kuntosali, Timo lisää.

Perheen molemmat vanhemmat antavat konkreettisen panoksen myös toiseen suuntaan, sillä liikunnanohjaus muun muassa kahvakuulan ja salibandyn osalta ovat osa vanhempien arkea.

- Pienessä kunnassa voi itse suoraan vaikuttaa asioihin. Liikunnanohjaus on meille molemmille tuttua osaamisaluetta, jota hyödynnämme Taivassalossa, Timo sanoo.

Charlotte on Taivassalon aurinko läpi vuoden.
Charlotte on Taivassalon aurinko läpi vuoden.

Suuremmankin perheen arki sujuu, kun asiat ja asenne ovat kohdillaan. Harrastuksiinkin energiaa riittää.

-Mieheni kanssa ollaan harrastettu reilut parikymmentä vuotta juoksemista ja vaeltamista. Erityisesti kiehtoo polkujuoksu, Lapin pitkät polut sekä erämaissa juokseminen.

Perheen poika Daniel pelaa jalkapalloa ja soittaa kitaraa, Veronica ja Charlotte ratsastavat Wasaborgin tallilla Uudessakaupungissa. Eleonoora ja Veronica soittavat myös pianoa.

- He ovat käyneet viikoittain pelaamassa sählyä Taivassalon liikuntahallilla, jossa Timo on ollut ohjaajana. Rafael ei käy missään ulkopuolisessa harrastustoiminnassa vielä, mutta on tosi innostunut retkeilystä, legoista ja pleikkarinpeluusta, Leila selvittää eikä Rafael väitä vastaan.

Vauhtia ja vaarattomia tilanteita. Mutta jos jotain sattuu, niin Taivassalon terveysasema on sadan metrin päässä.
Vauhtia ja vaarattomia tilanteita. Mutta jos jotain sattuu, niin Taivassalon terveysasema on sadan metrin päässä.

Taivassalossa parasta on, että arki sujuu mukavasti. Peruspalvelut ja elämänlaatu Taivassalossa saavat kaikki pisteet perheen vanhemmilta.

- Hyvät peruspalvelut, luonto on lähellä ja lapsilla on mukava kouluympäristö sekä turvallinen koulumatka, niistä rakentuu arjen kivijalka. Turkuun ja Uuteenkaupunkiin on todella sujuvat yhteydet ja lyhyt matka, kun tarve tulee.

Aktiivisilla kuntalaisilla on toki myös kehittämisehdotuksia, joista ensimmäisinä ovat luontopolku sekä pyörätiet.

- Kesäisin Taivassalossa on paljon pyöräilijöitä, jotka käyttävät saariston rengasreittiä. Pyörätie olisi Taivassalossa tärkeä panostus. Tänne voisi myös suunnitella ja toteuttaa luontopolun, Leila ja Timo pohtivat.

Taivassalon kunta on osoittanut tekevänsä järkeviä päätöksiä ja palvelevansa asukkaitaan hyvin.

- Niinhän se on oikeasti tapahtunut, joten eiköhän se parannus pyöräteihin vielä toteudu, hymyilee Leila.

www.taivassalo.fi/