Lukijoilta

Hyvä perushoito uhattuna?

Taivassalon kunta aikoo lomauttaa koko henkilöstönsä kahdeksi viikoksi ensi vuoden aikana. Säästöjä tarvitaan, koska kunnan talous on ollut jo kauan miinuksella. Ketkä joutuvat maksajiksi? Ihmiset jotka ovat pitkän ikänsä tehneet töitä ja ovat nykyään toisten autettavina joutuvat nyt kärsimään.

Kaksi viikkoa lomautusta ei välttämättä kuulosta pitkältä ajalta mutta mitä se tarkoittaa käytännössä? Esimerkiksi Taivassalon vanhainkodissa kymmenen työntekijän lomautus kahdeksi viikoksi tarkoittaa yhteensä viisi kuukautta työntekoa vajaalla miehityksellä. Aamuvuorossa meitä on arkisin kolme, illassa kaksi ja yössä yksi. Ainoa vuoro, jota voi edes harkita, on jättää aamusta yksi henkilö pois. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että henkilö joka on arkiaamuisin kolmantena ja hoitaa suihkutukset olisi lomautettuna. Kaksi tarvitaan joka tapauksessa auttamaan vanhuksia aamuisin aamupesuissa ja muissa päivittäisissä toiminnoissa. Kahdenautettavia meillä on useita.

Taivassalon vanhainkodissa on 16 asukasta. Miten heidän suihkutuksensa nyt hoidetaan? Siirretäänkö ne nyt vuoronvaihtojen yhteyteen jolloin aamuvuoro ja iltavuoro ovat hetken samaan aikaan töissä? Asukkaiden päivälepoaika muuttuu nyt pesuajaksi. Eikä päivälepoaika riitä edes ajallisesti. Suoraan ruokapöydästä suihkuun sitäkö itse haluaisimme?

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vähän aikaa sitten oli kova keskustelu vanhusten oloista eri hoitolaitoksissa, miten toiset eivät pääse viikottain suihkuun. Näin tulee käymään nyt myös meillä sillä aika ei vain yksinkertaisesti riitä. Yhä useampi asukas joutuu jäämään päiväksi sänkyyn mikä taas aiheuttaa masentuneisuutta, levottomuutta, pelkoa, yksinäisyyttä sekä painehaavoja. Nämä taas lisäävät kustannuksia. Onko se ihmisarvon mukaista elämää jos hoitaja ei ehdi tehdä muuta kuin pakolliset jos edes sitäkään? Onko oikein että nämä jotka ovat tehneet koko ikänsä töitä joutuvat nyt kärsimään?

Lisäksi vuoden 2010 alusta hoitajat huolehtivat koko vanhainkodin siivouksesta ja pyykkihuollosta. Kuinka paljon kuvitellaan hoitajilla olevan voimavaroja tällaiseen. Lisäksi henkinen puoli. Miten sitä jaksaa tulla töihin, kun tietää ettei pysty tekemään työtään niinkuin tahtoisi? Ettei aika riitä enää asukkaan kädestä pitämiseen ja yhteisiin keskusteluihin? Kuinka kauan sitä jaksaa enää hymyillä? Viisi kuukautta on pitkä aika. Kaikki lomautukset eivät ole peräkkäin kesälomien yms. takia, joten meille lomautukset vaikuttavat koko ensivuoden. Tähän asti meillä on ollut todella hyvä ja lämmin ilmapiiri hoitajien kesken sekä hoitajien ja asukkaiden välillä. Hyvä työyhteisö ja halu tehdä tätä ihanaa työtä eivät välttämättä enää auta meitä jaksamaan.

Lähihoitaja